This version of the page http://20minut.ua/news/120470 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Грабіжників „мобільних” стає дедалі більше
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Грабіжників „мобільних” стає дедалі більше

A A A
Размер шрифта:
Мобільні телефони стають дедалі популярнішим об’єктом домагань злочинців. У Хмельницькому у 80 відсотках пограбувань нападники відбирають саме “мобільники”

Найчастіше такі злочини скоюють особи, які вживають наркотики, раніше судимі та неповнолітні. Отримані речі вони намагаються продати через знайомих продавців на ринках міста. Повернути річ її власнику доволі складно. “Правоохоронцями проводяться заходи по виявленню та ліквідації точок, де скуповуються набуті злочинним шляхом речі, здійснюється патрулювання вулиць, однак в першу чергу про свою безпеку повинні подбати самі громадяни. Досить часто людей грабують через їхню ж легковажність. Адже більшість з них впевнені, що з ними нічого поганого точно не станеться”, - розповів начальник Хмельницького міського відділу УМВС України в Хмельницькій області підполковник міліції Сергій Мельник. Однак, щоб стати жертвою грабіжників, не обов’язково мати при собі значну суму грошей чи дорогу модель телефону. Як правило, зловмисники нападають на випадкових людей, які опинилися в сприятливому для цього місці. Найчастіше злочинці промишляють в темну пору доби в малолюдних місцях і нападають на одиноких перехожих. Тож якщо вам доводиться йти містом ввечері або вночі, намагайтеся уникнути подібних ділянок на своєму маршруті. По можливості не говоріть по „мобільному” на вулиці та не носіть телефон в руках: пам’ятайте, що найлегше зловмисникам вирвати мобільний з рук та витягнути з кишені верхнього одягу. Якщо вже трапилося так, що ви стали жертвою грабіжників – одразу повідомте про це правохоронцям. „Чим швидше ви звернетеся до міліції, тим більші шанси на оперативне затримання зловмисників та повернення ваших речей”, - зазначив Сергій Васильович. В пошуках грабіжників правоохоронцям допоможе опис нападників та точне вказання місця злочину. Тож в критичній ситуації намагайтеся не панікувати і запам’ятовувати якомога більше деталей. Бувають ситуації, коли людям, на яких скоєно напад, вдається самотужки затримати грабіжників. Однак співробітники міліції не радять в таких випадках займатися „перевихованням” зловмисників за допомогою фізичного насильства, особливо, якщо вони – ще неповнолітні. Оскільки ці дії можуть спричинити небажані для вас наслідки. Краще повідомте про затримання зловмисників правоохоронців. Також співробітники міліції закликають негайно звертатися до них в тому випадку, якщо вам довелося стати свідком злочину. Сергій Мельник зазначив: "Не слід нехтувати своїм громадянським обов’язком, адже завтра на місці потерпілого можете опинитися і ви. Пам’ятайте, що байдужість – це головний поплічник злочинності. Тож давайте боротися з нею разом”.

Хмельницкий 2008-04-09 17:12:53
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
телефон  грабіжники  мобільний  безпека  злочин 
Статьи автора Денис ШАШЕНОК:

Оцените новость:

Рейтинг: 5
Голосов: 2
Просмотров:120

Денис ШАШЕНОК
8(096)4500402
Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
13:07Зловмисник скоїв аварію на викраденому авто
18:24Гроші на аквапарк заробляли крадіжками
18:12Інспектори ДАІ попалися на хабарі
14:01Правоохоронці зупинили "не жиголо, а просто проститута з Гнівані"
13:59Двадцятирічному студенту вузу загрожує до п’яти років ув’язнення
13:43Випадки підробки банківських документів частішають
11:05П’яний молодик травмував дружину та правоохоронця
20:19Боротьба за збереження рибних запасів: ніч, засідка, погоня, стрілянина
18:12“Допінг” для вінницького таксиста
17:20Судитимуть за “зекономлений” мільйон
Статьи автора Денис ШАШЕНОК:
13:07 Зловмисник скоїв аварію на викраденому авто
09:45 Цукровий завод заборгував людям близько мільйона гривень заробітньої плати
13:43 Випадки підробки банківських документів частішають
11:05 П’яний молодик травмував дружину та правоохоронця
09:11 Хабарники залишаються практично безкарними
14:52 Восьмикласниця випала з вікна багатоповерхівки
17:12 Грабіжників „мобільних” стає дедалі більше
15:42 Відвідини колеги закінчилися побоями та пограбуванням
09:47 Селяни знайшли 40 бочок з хімічною речовиною
09:37 Три машини врізалися в дерева