This version of the page http://20minut.ua/news/120193 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Магніти допомагають позбутися “букету” хвороб, але мають протипоказання
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Магніти допомагають позбутися “букету” хвороб, але мають протипоказання

A A A
Размер шрифта:
Артриту, ревматизму, хвороб нирок, печінки, простати, болю в поясниці, менструального і головного болю, мігрені, негараздів із жовчним міхуром, підшлунковою залозою можна позбутися під впливом магніта

Підтверджені медиками факти свідчать, що завдяки сеансам магнітотерапії краще заживають переломи, забої, люди легше переносять стреси, навіть менше страждають від діабету, каже лікар-фізіотерапевт Зіновій Кучер. Власне, процедура у спеціалізованих закладах може тривати від 10 хвилин до шести годин – залежно від того, яку недугу лікар прагне усунути. От тільки приймати магнітотерапію можне не всім, додав медик.

Можна вивести камені

У лікуванні пацієнтів він практикує комплексний підхід – поєднує вакуумний масаж живота і хребта із мануальною терапією. Окрім того, застосовує апарат для магнітотерапії АМТ-2.

- В інструкції, виданій Національною академією наук і Державним науково-дослідним медико-інженерним центром немедикаментозного оздоровлення, реабілітації і терапії (НОРТ), йдеться, що апарат АМТ-2 призначений для лікування ортопедичних, травматологічних, урологічних, гінекологічних, терапевтичних, отоларингологічних захворювань, - зауважив лікар. - Вчені з'ясували, що вплив таких процедур має загальнозміцнюючий, протизапальний, протинабряковий вплив, активізує обмін речовин.

Магніти є слабкі – у біжутерії, середні, потужні та надпотужні, тобто спеціальні апарати. Лікар, застосовуючи магніт середньої потужності (АМТ-2), помічав у пацієнтів зниження больової чутливості, поліпшення циркуляції крові, причому разом із тим нормалізувався тиск.

- Цікаво, що мені, завдяки застосуванню АМТ-2 в комплексному лікуванні нирок, вдавалося безболісно виводити камені розміром до 10 мм, - додав пан Кучер. - А також завдяки поліпшенню обмінних процесів у клітинах хворих органів чи частин тіла, помічав, що зцілення відбувається набагато швидше (наприклад, при переломах і розтягах). До того ж, на практиці пересвідчився, що магнітотерапія підсилює імунітет – стійкість людини до хвороб, зокрема вірусних. Піддаються цьому методу лікування і значно серйозніші недуги.

Фізіотерапевт читав, що в Японії лікар М.Санмвані ще у 1982 р. застосовував надпотужні магніти (250-300 мГл, причому тільки північного полюсу – прим. ред.) для знищення ракових клітин. Однак проводити це без належних умов небезпечно, адже розрив клітинних мембран (перегородок) може спричинити кровотечу. Тобто лікарі, рятуючи від одної хвороби, можуть втратити пацієнта через іншу.

Спробував вплив на собі

Зіновій Кучер колись мав магнітний браслет Energetix. Придбав його, коли почав відчувати значне ослаблення через навантаження на роботі. Лікар пригадав, що мав тоді пацієнта із важкими наслідками після крововиливу – йому навіть розмовляти було складно, а тиск «стрибав» по 20 разів на добу то вниз, то вверх. Пожалівши того чоловіка, пан Кучер позичив йому браслет. Як тільки хворий відчув, що магніт стабілізує тиск, то придбав подібну прикрасу у представника фірми Zepter (вони теж виготовляють подібну продукцію – прим. ред.). Однак знову вдягнувши браслет, пан Кучер відчув себе погано. Потім йому пояснили, що магніти без очищення (зазвичай це роблять сіллю, залишаючи виріб у ній на ніч – прим. ред.) від впливу поля іншої людини вдягати не можна. Інакше можна спровокувати симптоми її хвороб у себе.

- Клітина працює як насос, - пояснює лікар. - Коли стискається, викидає шлаки, коли розширюється, втягує поживні речовини. Магніт якраз допомагає нормалізувати цей процес, і клітина починає “працювати” ритмічно. Як годинник “тікає” тоді весь організм.

До речі, коли лікар загубив браслет, бо зламалася застібка, то дуже шкодував.

Лікує і печінку, і хребет

Остаточно переконався пан Кучер у цілющому впливі магнітів, коли особисто познайомився в Києві із Миколою Головіним (чит. статтю унизу – прим. ред). Насамперед цей 70-річний чоловік здивував лікаря тим, що виглядає набагато молодшим за однолітків. Причому цього пан Головін, як він сам вважає, досяг лише завдяки впливу магнітів.

- Коли лікар накладає мені магніт на ділянку печінки, то я спочатку відчуваю легке тремтіння у всіх внутрішніх органах, - розповідає пацієнтка Зіновія Кучера пані Любов. - Згодом з'являється відчуття тепла у печінці, підшлунковій. Причому я приймаю цю процедуру по 10 хвилин під час кожного візиту до лікаря. За кілька сеансів у мене зникає важкість у правому підребер'ї, перестають турбувати шлунок і підшлункова залоза.

Натомість пані Надії лікар здебільшого накладає магніт на хребет, адже він у неї “проблемний” - жінка відчуває болі під час фізичних навантажень, не може довго сидіти чи стояти в одному положенні. Однак жінка помітила, що комплексне лікування хребта із застосуванням магнітотерапії не лише усунуло болі в хребті та суглобах, а й проблеми з травленням. Менш болісними у неї стали й місячні.   

Утім, магнітотерапія має протипокази. Її, за словами пана Кучера, не можна застосовувати у хворих, в яких виявили злоякісні утворення чи є підозра про їх наявність, не бажані сеанси магнітотерапії і для схильних до кровотеч, хворих, які мають системні захворювання крові, активні форми туберкульозу легень, важкі серцево-судинні недуги.

Чоловік, який хоче дожити до 150 років

Експерименти із магнітами кандидат технічних наук, а віднедавна ще й завідувач відділу Інституту екології людини Микола Головін розпочав на собі.

Чоловіка замучив артрит, прогресувала виразка шлунка, а глухота віддаляла від нормального життя. Він тепер зізнається, що коли закріпив магніт просто на тілі в ділянці серця, було страшно, проте іншого виходу вчений не бачив. Тоді пану Миколі було лише 56 років, але його організм нагадував руїну. Тепер чоловікові перевалило за 70, але серце у нього, як у 30-річного, а щитоподібна залоза – в ідеальному стані, повідомляє газета “Здоров'я і довголіття”. Вчений досі активно працює і допомагає зцілюватися іншим.

Хворим на артрози Микола Головін “виписує” магнітні ванни, для профілактики і лікування серцевих захворювань застосовує магнітні “липучки”. А для тих, кого турбує випадіння волосся та старіння шкіри обличчя він розробив спеціальну маску. До слова, пацієнти завдяки їй позбувалися ще й головного болю, пародонтозу, гаймориту, глаукоми та інших недуг. Чоловік навіть береться допомагати безплідним парам. Тому в Київ підлікуватися приїздять хворі навіть із США, Німеччини, всієї Росії...

Пан Головін розробив також магнітні матраци, стрічечки, подушки, пояси, пов'язки на голову і ще багато чого. Причому все це він випробував на собі, адже збирається дожити до 150 років. Однак вчений застерігає, що для лікування і профілактики підійде не будь-який магніт. До того ж, він нагадує, що за певних недуг магнітотерапія протипоказана.

Довідка

На http://nccam.nih.gov/health/magnet/magnet.pdf можна ознайомитися зі статтею про магнітотерапію від NCCAM (Національного центру альтернативноі медицини США), одного з підрозділів NIH (National Institutes of Health).

Тернополь 2008-04-04 21:29:36
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
магніти  Зіновій Кучер  протипокази  Микола Головін 
Статьи автора Надія НОВАК:

Оцените новость:

Рейтинг: 4
Голосов: 3
Просмотров:224

Надія НОВАК

Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
09:46Зручна постіль забезпечить міцний сон
19:17Суботник перетворюється на шкідливі вогнища
17:29Весенняя аллергия: цветы, насморк и слезы в придачу
14:07Закаляемся в бане
12:35Жінці замінили два клапани серця на штучні
14:52Рівень дитячого травматизму зростає
14:19Вместе с пользой весенняя зелень приносит и опасность
17:58Вінниця виміряла тиск
08:59Тату позбавить лазер
15:16Гастрит передається через поцілунок
Статьи автора Надія НОВАК:
12:51 У податковій відповідатимуть на усі запитання підприємців
12:45 Торгівля у Тернополі завжди процвітала
17:33 Пасхальні прикраси + сам кошик тернополянам обійдуться у 150 гривень
21:29 Магніти допомагають позбутися “букету” хвороб, але мають протипоказання
11:53 Тернополянам обіцяють, що зарплата зросте і робочі місця будуть
11:41 Впливати на власників цукрозаводів у Борщові і Бучачі тернопільській владі складно
18:23 «У Тернополі немає 10 соток для кожного...»
18:03 Право власності на безплатну земельну ділянку “коштує” тернополянам купу нервів і часу, а також... чималих коштів
19:49 Німецьку біжутерію, яка лікує, віднедавна можна придбати у Тернополі
18:26 Тернопільська митниця створюватиме умови сприяння для бізнесу