This version of the page http://20minut.ua/news/120038 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Продуктам обіцяють влаштувати цінопад
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Продуктам обіцяють влаштувати цінопад

A A A
Размер шрифта:
Вінницька область має запаси цукру, достатні для річного споживання. Проте трохи більше тижня тому це не завадило цьому товару піднятися в ціні більш ніж на гривню

 


Аби знизити ціни на окремі продукти харчування уряд пішов на домовленості з кількома мережами супермаркетів


 

Цукрова та іншого роду продовольчо-цінова паніка, яка охопила країну і Вінницю тиждень тому повинна невдовзі зникнути. Після того, як буквально за кілька днів ціна цукру підскочила на гривню і більше, а в супермаркетах на сході країни навіть з'явилися таблички, де більше 20 кілограмів цукру в одні руки не відпускаються, на подив більшості населення, уряд взявся виправляти ситуацію. При цьому чи не більше за все потішив застосований метод - домовленостей...

Влада не бачить причин для різкого підняття цін на такі види продовольчих товарів як цукор, олію та м'ясо птиці, вважає їх подорожчання спекулятивним та обіцяє зниження цін.

Для цього, як повідомив начальник державної інспекції з контролю за цінами у Вінницькій області Ігор Галицький, Кабмін планує низку заходів і уже пішов на домовленості з окремими мережами супермаркетів. У першу чергу, це "Сільпо" та "Фуршет".

І дійсно, уже наприкінці минулого тижня у згаданих магазинах самообслуговування, наприклад, ціна цукру повернулася до попередньої позначки. Уже в п'ятницю кілограм солодкого піску у вінницьких "Сільпо" коштував 3,3 гривні. Проте в інших місцях, зокрема і на ринках міста, ціни так швидко падати не побажали. Подекуди, ціна вперто продовжувала триматися на позначці 4,5 гривні за кілограм, а іноді становила усі п'ять гривень.

На думку заступника губернатора Вінницької області Василя Чернія взагалі об'єктивних підстав для подорожчання цього товару не було.

- Область має понад 95 тисяч тонн цукру при річній потребі області в 35 тисяч тонн, тобто цих запасів вистачить на ще одне річне споживання, - каже він.

Таким чином, ситуація, яка склалася, зумовлена не об'єктивними, а суб'єктивними причинами. Не виключається і змова операторів ринку.

Не зовсім зрозуміла ситуація склалася і з олією. Як відзначає Ігор Галицький, за останній квартал вона подорожчала на майже 30%. Однією із причин цього явища називається підняття відпускних цін виробниками.

- Проблема в тому, що єдиний виробник олії, на якого ми можемо якось вплинути і який розливає її на території області, є підприємство "АВІС", а той же самий Вінницький олієжировий комбінат розфасовує її в Києві, тому наш вплив обмежений, - зазначає фахівець по цінах.

Тому і в цьому випадку, так само як із цукром в ситуацію втрутився уряд, який домовився уже із згаданим "Сільпо" про зниження цін на олію. Начальник інспекції каже, що такі домовленості уже дали позитивний результат і в цій торговій мережі ціна знизилась приблизно на 10%.

Наступним кроком до стабілізації цінової ситуації на ринку олії буде обмеження квот на вивезення цього товару за кордон.

І останній товар, який потрапив в поле зору уряду - це м'ясо птиці. Цього разу Кабмін домовляється з виробником - ТМ "Гавриливські кури". У результаті, ціна має впасти знову на 10%.

P.S. Цікаво, а з ким домовиться уряд завтра, аби знизити ціни і на решту продовольчих товарів? :)

 

 

 

Винница 2008-04-02 13:30:38
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
продукти  ціни 
Статьи автора Ольга ЛИТВЕНЮК:

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:111

Ольга ЛИТВЕНЮК
8(097)2661093
Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
14:50Задайте питання щодо податкового законодавства
09:45Цукровий завод заборгував людям близько мільйона гривень заробітньої плати
14:36Весеннюю коллекцию продемонстрируют в Николаеве
14:32Випускний вечір стає дорогим задоволенням
14:15Газетний станок за сьогоднішніх цін можна вважати "грошовим"
14:12Аукціони зламали молотки об ліцитаторів
13:16Вінничанка вже 14 років принципово не сплачує послуги тепломереж
11:22Пост-репорт второй Международной выставки «Недвижимость за рубежом»
10:21Жінки закортіли більшого розміру... авто
10:17Кілька способів заощадити кошти
Статьи автора Ольга ЛИТВЕНЮК:
14:12 Аукціони зламали молотки об ліцитаторів
08:51 Кому воно НАТО?
20:39 Робітники “підшипнику” знову пікетували
09:41 Закінчився опалювальний сезон
09:39 Вінниці обіцяють доступне житло
13:31 Винницкий "ДОМ-2" построят для многодетных семей
13:28 Винница бронирует места для выпускников
13:20 Підприємства Вінниччини захопились акціями
13:15 У Вінниці буде дві "цукерки" і старе-нове "молоко"
13:00 Правоохоронці переслідуватимуть порушників на мотоциклах