This version of the page http://rpl.net.ua/2007/11/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-16. The original page over time could change.
Материалы за Листопад 2007 года » РЕАЛЬНА ПОЛІТИКА
   

Зробити стартовою - Додати в закладки - RSS
 РУССКАЯ ВЕРСИЯ

 
 
  

ПОШУК 

  Заступників Черновецького впіймали на корупції   Сьогодні коаліція з’ясовуватиме відносини   У Ющенка констатували, що Тимошенко не потрібна контрактна армія   Росія повертатиме українцям вклади Ощадбанка СРСР   Ющенко зустрів Буша 

Останні новини 

Суд Донецьку підвів сумну статистику трагедії на шахті ім. Засядька

30/11/2007 23:20 
 
Київський районний суд міста Донецька визнав усіх шахтарів, які зникли безвісти в результаті аварії на шахті ім. Засядька, загиблими. Як зазначається у висновку експертів, який подано в суд, перебування людей в умовах високих температур і такої атмосфери несумісне з життям.

Усього на сьогодні 10 шахтарів вважаються такими, які зникли безвісти. Їхні сім'ї отримають усі необхідні виплати нарівні із загиблими, тіла яких було знайдено. Як повідомлялося раніше, вчора на поверхню було підняте тіло ще одного загиблого на шахті в Донецьку гірника. Ще один постраждалий гірник помер у лікарні. Таким чином, нині на шахті ім. Засядька знайдені тіла 91 гірника, а всього загинув 101 гірник.

Останні новини 

Харківські засудили "нацистські" накази Президента

30/11/2007 23:14 
 
Харківська обласна рада підтримала заяву Луганської обласної ради «щодо протидії нацизму в Україні».

Як повідомляється на сайті облради, відповідну заяву депутати Харківської області прийняли 29 листопада на своїй сесії.

У заяві під назвою «Зупинимо нацизм» зазначено, що «розвиток подій в останні роки свідчить, що потенційна загроза відродження нацизму стає реальністю, зокрема, здійснюються цілеспрямовані спроби переписати і наповнити націоналістичним змістом історію становлення і розвитку України, перекрутити історію Великої Вітчизняної війни. Ініціаторів і виконавців цієї зухвалої компанії не зупиняє ані народна пам`ять, ані правда історії, ані рішення Нюрнберзького трибуналу, ані загроза поглиблення розколу України».

«Харківські депутати, - йдеться у повідомленні облради, - засудили Укази Президента, що ображають Україну, зокрема Указ про присвоєння звання Героя України Роману Шухевичу, а також рекомендації Харківської облдержадміністрації щодо присвоєння харківським вузам імен Шухевича, подружжя Стецьків».

«Висловлюючи солідарність з депутатами Луганської обласної ради, що засудили прояви нацизму, депутати Харківської обласної ради закликали до активного і організованого висловлення протесту проти затвердження нацизму в Україні», - йдеться в заяві.

24 жовтня Луганська облрада прийняла заяву, в якій висловила обурення “спробами певних політичних сил переписати найважливіші сторінки історії, нав`язуючи чужі цінності». “Засуджуємо прагнення обілити націоналізм, що призвів світ до трагедії Другої світової війни і жахів нацизму”, - йдеться, зокрема, в заяві.

У свою чергу Харківська облрада на сесії 29 листопада також визнала ОУН-УПА воюючою стороною на боці фашистської Німеччини і закликала владні органи «не допускати героїзації ОУН-УПА та запропонувала органам влади області демонтувати в разі наявності будь-які пам`ятні знаки, встановлені на честь ОУН-УПА чи їх бойовиків».

Останні новини 

Україна і Польща спростили візовий режим

30/11/2007 20:10 
 
Польща ввела новий візовий режим з Україною з 1 грудня поточного року. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Польщі.

Згідно з повідомленням, 30 листопада глава МЗС Польщі Радослав Сікорський і посол України в Польщі Олександр Моцик підписали протокол до українсько-польського міжурядового договору про візовий режим від 30 липня 2003 року, що визначає нові умови отримання віз для українських громадян.

Нові правила Польща вводить у зв’язку зі вступом країни до шенгенської зони з 21 грудня і необхідністю привести у відповідність згаданий договір з угодою Європейського Союзу з Україною про лібералізацію візового режиму від 18 червня 2007 року.

Таким чином, підписаний протокол між двома країнами передбачає видачу безкоштовних віз для 14 категорій громадян України. «Це означає, що безкоштовні візи зможуть отримати близько половини українців», - зазначили в МЗС.

Разом з тим, Польща зможе видавати безкоштовні візи тільки у разі ратифікації Україною червневої угоди про лібералізацію візового режиму з ЄС. При цьому прес-служба зазначає, що Польща розраховує на швидку ратифікацію цієї червневої угоди з ЄС.

Крім того, в польському МЗС повідомили, що підписаний протокол передбачає безвізовий режим для українців, що мають дипломатичні і службові паспорти. Протокол також передбачає видачу візи не довше ніж через 10 днів після подачі заявки. Також, за даними прес-служби, передбачено широкі можливості для видачі довгострокових віз до 5 років.

Нагадаємо, 15-16 жовтня Україна і Польща домовилися про новий візовий режим між країнами. Згідно з досягнутими домовленостями, з грудня для отримання польської візи необхідно надати документи, які підтверджують мету поїздки, наявність коштів на перебування в країні і медичну страховку на країни «шенгена» на 30 тисяч євро.

Польща до 2008 року видаватиме безкоштовні візи терміном дії до кінця грудня.

«Шенгенські» візи, дія яких розповсюджується на 2009 рік, коштуватимуть 35 євро. У разі нератифікації Україною і ЄС угоди про лібералізацію візового режиму до 2008 року всі візи для українців коштуватимуть 60 євро.

Польща після вступу до Шенгена також має намір видавати «національні» візи для українців, що дозволяють знаходитися тільки на польській території.

Польща ввела візовий режим з Україною в жовтні 2003 року у зв’язку зі вступом країни в травні 2004 року в Європейський Союз.

Україна зберегла безвізовий режим для громадян Польщі в обмін на безкоштовну видачу віз українським громадянам.

Українські новини

Останні новини 

На наступному тижні Україна домовиться з ЄС про СОТ

30/11/2007 20:00 
 
Україна планує провести підсумкові переговори з ЄС по СОТ наступного тижня. Про це повідомив сьогодні журналістам перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак.

За його словами, Євросоюз пропонував, щоб Україна стала першою країною у СОТ, яка б відмовилася від практики використання для регулювання зовнішньоекономічної діяльності експортних мит.

О.Шлапак підкреслив, що відмова від експортних мит суперечить світовій практиці. Крім того, це може створити прецедент в рамках СОТ, проти чого виступлять інші члени організації, що входять до робочої групи по Україні, зокрема Аргентина, можливо, Китай і інші країни.

РБК-Україна

Останні новини 

Черновецький мінятиме каштани на липи

30/11/2007 19:44 
 
З Німеччини в Київ привезли 1000 високоякісних дерев лип, які висадять у всіх районах міста.

Як пише газета "Сегодня", посилаючись на директора "Київзеленбуду" Дніпровського району Олену Сірож, кожна німецька липа коштує 4 тисячі гривень (приблизно 800 доларів).

"Липа привезена з Німеччини. Це кондиційний посадковий матеріал, я б навіть сказала суперкондиційний. Деревам по 15 років, діаметр стовбура 10-12 див. Такої якості посадкового матеріалу в нас ще не було. Ціна посадкового матеріалу досить висока, ми зробили Києву дуже значну знижку", - розповіла Сірож.


Останні новини 

Харківська обласна рада визнала ОУН-УПА посібниками фашистів

30/11/2007 19:26 
 
Харківська обласна рада визнала ОУН-УПА “воюючою стороною на боці фашистської Німеччини”.

Таке рішення було ухвалене на сесії облради 29 листопада.

Депутати визначили, що на території Харківської області ОУН-УПА – “це формування, які підпорядковувались командуванню фашистської Німеччини та використовувались ним під час Другої Світової війни проти Радянського Союзу і держав антигітлерівської коаліції».

У зверненні, прийнятому з цього приводу Харківською облрадою, зазначено, що «в Україні здійснюються спроби переглянути історію, а на Харківщині мають місце випадки встановлення пам`ятних знаків, присвячених профашистським угрупованням та їх керівникам. Ці процеси ініціюються особисто Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ».

Депутати розцінили такі дії “як спробу нав`язати українському суспільству бачення подій в роки Великої Вітчизняної війни з точки зору обмеженої групи осіб, які винні в скоєнні найжахливіших злочинів проти світу і людства».

Як стверджують депутати облради, «спроби реабілітації колабораціонізму та зрадництва ведуть до розбрату, загрожують майбутньому України».

Харківська обласна рада закликала владні органи «не допускати героїзації ОУН-УПА та запропонувала органам влади області демонтувати в разі наявності будь-які пам`ятні знаки, встановлені на честь ОУН-УПА чи їх бойовиків».

УНІАН

Останні новини 

Ющенко "сплутав карти" Азарову

30/11/2007 19:20 
 
Перший віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів України Микола АЗАРОВ вважає помилкою те, що компанія «Укртелеком» не була приватизована в 2007 році.

«Я вважаю, що ми зробили стратегічну помилку, що цього року не приватизували «Укртелеком». Ми могли б вийти на IPO. Могли б вдало приватизувати Одеський припортовий завод. Обидва рази, як ви знаєте, ця приватизація була зупинена указами Президента», - заявив М.АЗАРОВ в інтерв`ю журналу «Корреспондент».

Разом з цим, М.АЗАРОВ вважає, що приватизація в 2007 році в Україні йшла вдало, не зважаючи на те, що із запланованих понад 10 млрд. грн. надійшло тільки 2 млрд. «2 мільярди, гривень, погодьтеся, це теж немалі гроші. А були роки, коли нічого не надходило від приватизації. Приватизація йшла, на мій погляд, досить вдало», - зазначив він.

Крім того, М.АЗАРОВ не згоден з думкою, що приватизація ВАТ «Холдингова компанія «Луганськтепловоз» пройшла «невдало». «Хтось каже, що ми мало виручили. Можна було б більше. Продати комусь, хто б зніс завод і збудував на цьому місці, приміром, якісь офіси», - сказав М.АЗАРОВ.

УНІАН

Останні новини 

На Донеччині готові до Євро-2012

30/11/2007 18:59 
 
У Донецьку до Євро-2012 розроблена програма розміщення 50 тис. гостей. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління містобудування і архітектури міськради Станіслав Ващинський.

Програма складається з чотирьох частин. Перша передбачає будівництво готелів і доведення місць з нинішніх 2,5 тис. до 5 тис. на кошти інвесторів. Друга частина передбачає реконструкцію гуртожитків, що дасть можливість розмістити ще 3-4 тис. осіб. В рамках третьої частини передбачається будівництво в Кіровському районі житлового комплексу малосімейного типу, яке потім використовуватиметься під житло для жителів. Для молоді планується побудувати наметове містечко. Крім того, у вирішенні житлової проблеми до Євро-2012 планується використати житлові об'єкти в радіусі 50-60 км від Донецька.

РБК-Україна

Останні новини 

БЮТ показав кіно про регіоналів-корупціонерів

30/11/2007 18:50 
 
Блок Юлії Тимошенко найближчим часом має намір передати до СБУ документальні факти та відео-зйомку з фактами підкупу народних депутатів з метою нестворення коаліції.
Про це сьогодні під час прес-конференції заявив народний депутат, член фракції БЮТ Сергій СОБОЛЄВ.

За його словами, БЮТ раз і назавжди хоче припинити політичну корупцію і шантаж у ВР.
Крім того, С.СОБОЛЄВ наголосив, що останнім часом йде не просто підкуп депутатів від БЮТ, а й загрози їхньому життю.

В ході прес-конференції були оприлюднені 4 невеликі відеосюжети, які свідчать про факти переговорів з депутатами БЮТ відносно того, аби вони не підписували угоду про створення коаліції. У цих відеосюжетах з боку переговорників фігурують нібито Олег НАДОША (№183, Партія регіонів), Сергій ТИХОНОВ (помічник віце-прем’єр-міністра Андрія КЛЮЄВА), Володимир СІВКОВИЧ (№79, Партія регіонів) та Михайло БРОДСЬКИЙ (один з лідерів Партії вільних демократів).

Крім того, у прес-конференції взяли участь 8 народних депутатів від БЮТ, яким, за їх словами, пропонували гроші за відмову від створення коаліції. Зокрема, Геннадій ЗАДИРКО, Сергій ПАШИНСЬКИЙ, Сергій СОБОЛЄВ, Віктор УКОЛОВ, Юрій ОДАРЧЕНКО, Юрій ПРОКОПЧУК, Володимир КАПЛІЄНКО і Валерій ГАЦЬКО.
Кожен народний депутат поінформував про те, що йому пропонували від 5 до 10 млн. доларів за те, щоб вони не з’являлися на перше засідання ВР, не підписували коаліційну угоду і не голосували за обрання прем’єр-міністра.

Як пояснив народний депутат В.УКОЛОВ, на першому етапі зазвичай до депутатів зверталися їх знайомі чи близькі друзі. На другому етапі зазвичай вже йшли розмови з особами, які фігурують у відеозйомках.
Крім того, як алібі депутатам, які погодяться не входити до коаліції, пропонувалося або захворіти, або інсценувати побиття чи ДТП. В.УКОЛОВ також наголосив, що той обсяг записів, який був оприлюднений сьогодні, не є повним.

Крім того, він наголосив, що низька якість записів пов’язана з тим, що зазвичай депутати від БЮТ це знімали на відеокамери, які розміщуються в мобільних телефонах.
В.УКОЛОВ також повідомив, що депутати, які погодилися відмовитися від підписів під угодою про коаліцію, спочатку б отримали 5 млн., а 5 млн. пізніше - після того, як остаточно «провалилися» б усі спроби формування демократичної коаліції.

УНІАН

Останні новини 

Гриценко переконаний, якщо з’являється «якщо», то коаліції не буде

30/11/2007 18:42 
 
Міністр оборони України Анатолій ГРИЦЕНКО вважає, що Арсенія ЯЦЕНЮКА буде обрано головою Верховної Ради лише за умови одностайного голосування членів фракції “Наша Україна – Народна самооборона” за його кандидатуру.

Про це він сказав після відкриття виставки «Військова символіка України» у Центральному музеї Збройних Сил України, відповідаючи на запитання, чи оберуть А.ЯЦЕНЮКА спікером парламенту.

«Я думаю, якщо буде прийнято рішення фракції, то воно буде одностайним. І він (А.ЯЦЕНЮК) буде обраний. Я свій голос за нього віддам», - сказав А.ГРИЦЕНКО.

«Тільки одностайне голосування може забезпечити стійкість коаліції, якщо з’являється «якщо», то коаліції не буде», - додав він.

УНІАН

Останні новини 

Газпром і Україна домовляються лише на рік

30/11/2007 17:56 
 
Угода щодо ціни на російський газ для України буде підписана тільки на 2008 рік.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак у ході Першого економічного форуму українців світу, повідомляє Ліга.

"На превеликий жаль, наші попередні домовленості по документах на середньострокову перспективу зараз не будуть актуальними. В умовах невизначеності цін на середньоазіатський газ на 2009 рік і надалі доведеться обмежитися контрактом на 2008 рік. А потім будемо обговорювати довгостроковіші умови", - відзначив Шлапак.

Наразі Україна погоджує з "Газпромом" ціни на газ на 2008 рік.

Президент Віктор Ющенко заявив в інтерв'ю БІ-БІ-СІ, що "ми, можливо, уперше зараз прийшли до ситуації, коли можемо підписати документ, що буде регулювати на перспективу це питання (питання ціни на газ, - ред.) не тільки за часом, але й за засадами, принципами і, зокрема, за формулою визначення ціни на газ".

Українська правда

Останні новини 

Київська мерія збере інвесторів на пляжі

30/11/2007 17:49 
 
Керівництво Києва прийняло рішення розбити столичні пляжі на 4 рівня привабливості і на конкурсній основі залучити інвесторів до їх благоустрою.

Як повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації, столичний міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ доручив Головному управлінню економіки та інвестицій провести конкурси щодо залучення інвесторів для покращення благоустрою пляжів та зон відпочинку біля води, а також для приведення в належний стан пляжного господарства міста до літнього сезону 2008 року.

В КМДА було визначено найбільш інвестиційно привабливі об’єкти, що закріплені на праві господарського відання за Державним комунальним підприємством «Плесо». На підставі документів підприємства та перевірки технічного стану виділено чотири групи пляжів за рівнем інвестиційної привабливості. Так, Дніпровська Рив’єра, Пуща-Водиця, Верхній пляж, Венеція, Тельбін та Русанівка віднесені до високого рівня інвестиційної привабливості; до об`єктів середнього рівня – зокрема, пляж Галерний, Сонячний, Вербний, Наталка, Центральний, Молодіжний, Веселка, Дитячий. Пляжі Чорторий, Лісовий та озера Синє вважаються об’єктами пониженого рівня інвестпривабливості; Троєщина та Довбичка – низького рівня привабливості.
Перелік вимог до учасників інвестиційних конкурсів доручено напрацювати ДКП «Плесо».

УНІАН

Останні новини 

Президент переклав створення нового базового договору з ЄС на інші плечі

30/11/2007 17:24 
 
Президент України Віктор ЮЩЕНКО вніс зміни до складу делегації України для участі у переговорах з Європейським Союзом щодо укладення нового базового договору між Україною та Європейським Союзом.
Відповідний указ розміщено на офіційному сайті глави держави.

Президент ввів до складу делегації заступника міністра закордонних справ України Костянтина ЄЛІСЄЄВА, поклавши на нього виконання обов`язків глави делегації України.

Також, відповідно указу, до складу делегації увійшов керівник Головної служби зовнішньої політики України Секретаріату Президента Ігор ДІР. На нього покладені обов`язки заступника глави делегації, керівника робочої групи політичних аспектів співробітництва України з ЄС.

До складу делегації також увійшли виконуючий обов`язки директора департаменту Європейського Союзу Міністерства закордонних справ України Олександр ТАРАНЕНКО та заступник директора цього департаменту Вадим ТРЮХАН.

Також глава держави увільнив першого заступника міністра палива та енергетики України Вадима ЧУПРУНА від виконання обов’язків керівника робочої групи з питань співробітництва у сфері енергетики між Україною та ЄС.

Крім того, Президент вивів зі складу делегації заступника міністра закордонних справ України Андрія ВЕСЕЛОВСЬКОГО, увільнивши його від виконання обов`язків глави української делегації, та Олександра ДАНИЛЕЙКА.

УНІАН

Останні новини 

Азавров зробив натяки, тим у кого "дві звивини в голові"

30/11/2007 17:16 
 
Перший віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів Микола АЗАРОВ вважає, що політики, які «вже зараз бачать себе» на посту Президента і прем`єр-міністра, немає особистих якостей, щоб обіймати ці пости.
Таку думку М.АЗАРОВ висловив в інтерв`ю журналу «Корреспондент».

«У них немає таких особистих якостей, які могли б забезпечити їм успішне правління, немає ніяких заслуг, але вони вже себе вважають Президентом, прем`єром, лідерами нації”, - заявив М.АЗАРОВ.

При цьому на запитання, чи має він на увазі Юлію ТИМОШЕНКО, М.АЗАРОВ сказав: «Я не хочу навіть називати, хай розумний читач, у якого дві звивини є в голові (більше не треба), сам зметикує, що я кажу. А якщо цих двох звивин немає, то й читати йому, те, що я кажу, марно”.

УНІАН

Останні новини 

Азаров вирішив подумати "на три роки вперед"

30/11/2007 17:11 
 
В.о. першого віце-прем'єра, міністра фінансів Микола Азаров виступає за довгострокове бюджетне планування. Про це він заявив сьогодні журналістам.
За його словами, для країни необхідне як мінімум трирічне планування бюджету. "Країні як повітря необхідне трьох-п"ятирічне бюджетне планування для того, щоб не було хитання. Сьогодні ми вважаємо цю програму актуальною, завтра приходить новий уряд, вважає завдання неактуальним і перенацілює кошти на інші проблеми", - сказав він.

М.Азаров підкреслив, що ідею довгострокового планування підтримав Президент України Віктор Ющенко, з яким він зустрічався вчора. М.Азаров повідомив також, наступного тижня пройде нарада за участю представників Нацбанку, на якій обговорюватиметься можливість впровадження довгострокового бюджетного планування.

РБК-Украина

Попередня сторінка   1 2 3 ... 197 198 199    Наступна сторінка

Нагору

Цей день в історії  
16 квітня 2007 року

Підтверджені квартири Станік

Цього дня в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко підтвердив, що близькому родичу судді Сюзанни Станік були передані земельні ділянки, житлові приміщення, автомобілі та офіс загальною вартістю 12 млн. доларів

15.04.2008 // Якось Юлія Володимирівна, скріпивше серце, вирішила все-таки не йти на Київ самій, а послати замість себе Олександра Валентиновича...

   

Останні новини  

16 квітня 2008 року
21:38

Рада продовжить розглядати проект закону про Кабмін

21:22

Тимошенко знову повертається до земельних аукціонів

21:08

Черновецький заявляє, що він зробить диво

20:50

Тарасюк вирішив стати на захист Тимошенко

20:38

Ющенко відвідав прем'єру стрічки «Катинь» Анджея Вайди

20:24

В НСНУ дали БЮТ останнє попередження

20:15

Тимошенко не збирається відправляти у відставку міністрів економічного блоку

20:08

Парламент зареєстрував законопроект Ющенка про оскарження кримінальних справ

18:56

На Волині святкуватимуть ювілей бандерівської республіки

18:52

Європа заборонить літаки, виготовлені в СРСР

18:36

Поліція Німеччини влаштовуватиме хакерські атаки на комп’ютери в мережі Інтернет

18:29

Американці виявили у себе загублений склад хімічної зброї

18:27

Київських студентів перевірять на ВІЛ

18:23

Стоян побачив, що і серед "регіоналів" є професіонали

18:16

За минулий рік чиновники отримали $3 мільярди хабарів

18:09

Сабодан презентуватиме Пересопницьке Євангеліє в Оксфорді та Кембриджі

18:01

Науковці закликають повернутися до традиційного фермерства

17:51

Тимошенко заявляє, що вона професійно та ефективно бореться з інфляцією

17:46

Турчинов збирається затягти Черновецького в суд

17:37

Балога знає, чому БЮТ постійно перекладає відповідальність

17:31

Тимошенко зізналась, чому їздила в Страсбург

17:27

Балога впевнений, що Тимошенко готується сховати голову в пісок

17:19

Черновецький зберігав свою агітацію прямо в мерії

17:07

Генсеку Ради Європи подобається як Тимошенко бореться з корупцією

16:55

Яценюк призначив собі прес-секретаря

16:50

Тимошенко заявляє, що без допомоги ПАРЄ Україні не провести конституційну реформу

16:41

Луценко може поплатитись відставкою за ідею відновлення смертної кари

16:36

В Комітеті виборців заявляють, що Черновецький займається підкупом виборців

16:30

Грузія готує адекватну відповідь, на заяви Москви визнати незалежність Абхазії та Осетії







Загрузка...

 Архів  

«    Листопад 2007    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Головний редактор: Андрій Костенко
Ел.пошта редакції: rpolitics@gmail.com
© 2006-2007 RPL.NET.UA "Реальна політика" 
Передрук матерiалiв лише за умови (гіпер)посилання на www.rpl.net.ua