This version of the page http://pravo.iatp.org.ua/index.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-16. The original page over time could change.
Новини  Родная Православная Вера  The Native Faith

СЛАВА РІДНИМ БОГАМ!

 
НОВИНИ
КАЛЕНДАР
СТАТТІ
ОБРЯДИ
СВЯТИНІ
МОЛИТВИ
КНИГИ
ТВОРЧІСТЬ
УПРАВЛІННЯ
ПОСИЛАННЯ
ГУТІРКА

 

СВІТЛИНИ

Запорізька обл.

Дніпропетровська обл.

Київська обл.


АРХІВ
ПОПОВНЕННЯ

Н о в е:

Клос А.І.

Архетипічні образи Козака Мамая в системі вітчизняної військової підготовки

Калайда Г.І.

Символіка глобального катаклізму у "Рігведі"

 


Рідною Православною Вірою проводяться:

Обряди:
щонедільні славлення, свята Сварожого Кола, посвячення в рідновіри, вінчання, поховання, освячення будівель та іншого майна;
Паломництва на духовні святині;
Вишколи для молоді.
Розповсюджуються:
духовна література (книги, часописи, вісники), образи Богів, обереги, диски з піснями рідновірів.
 


Громадою "Права"

проводяться прочанства (екскурсії) святими місцями Хортиці
 

Запорошуємо на щонедільні богослужіння:

о. Хортиця, святилище на пагорбі Брагарня між балками Совутина і Велика Молодняга,
 початок об 11-00

Довідки за телефонами: 8-066-1537179; 8-063-3360378; 8-066-8083460

 


Сайти

Рідної Православної Віри

 

 


Додати в обране

Оголошення

 

Сайт Рідної Православної Віри
 перейшов на нову адресу:
 
http://www.svit.in.ua

 

Звернення волхва Світовита (Пашника) до православних рідновірів з приводу ситуації, що склалася в Родовому Вогнищі

 

Православні брати і сестри, сповідники Рідної Віри!
 

Рідними Богами заповідано нашому народові любити і берегти рідну землю. Сповідуючи Віру Предків рідних, православні рідновіри свідомо присвячують своє життя Русі-Україні та Роду нашому.

Створивши Духовний центр „Родове Вогнище Рідної Православної Віри”, ми прагнули спільними зусиллями зберігати та примножувати Віру Праведну наших пращурів.

В певний час в рідновірському середовищі з’явилася група молодих людей керована Володимиром Куровським, яка звернула на себе увагу широкою декларацією ідей Рідної Віри. Цей блиск викликав наївну симпатію в довірливого середовища рідновірів, які прагнули бачити в особах цієї групи дієве майбутнє. Тому деякі заяви та вчинки, обрядовість та література з дивними протиріччями в тлумаченнях та теологічних акцентах, які не відповідають вітчизняній звичаєвості, сприймалися лише як брак досвіду та знань.

Поступово стало помітно, що діяльність групи, під проводом Володимира Куровського, виявляє ознаки однобічної спрямованості до отримання матеріальних благ шляхом спекуляції ідеалами Рідної Віри. Таким чином було спаплюжено суть та глибинність священної спадщини пращурів. Під високими званнями волхвів перед віруючими поставали не особи з високою духовністю, а релігійні торгаші, що сколочують капітал на кістках Роду нашого, видаючи демонічні ідеї та образи за сутність родової пам’яті.

Володимир Куровський, прикриваючись бажанням створення дієвої рідновірської організації, використовував методики психологічного впливу на людей з метою формування безвільних прихожан, особливо серед молоді. Зі своєю групою в зговорі з В.Синельниковим (Сімферополь) було створено фінансову піраміду з благозвучною назвою „Родосвіт”, яка під вивіскою релігійної організації займається самозбагаченням.

Коштів довірливих громадян України виявилося замало. Тому Статут РВ РПВ перереєстровано як міжнародну організацію з ідеєю панслов’янізму. Це надало можливість формально створити осередки РВ РПВ за кордоном, а фактично, під прикриттям релігійної організації, проводити семінари "Родосвіта" поза межами України.

Семінари і книги, які видають так звані „волхви”, дискредитують ідею Рідної Віри. В них проповідується, що душі померлих рідновірів переселяються в інші расові групи, мінерали, рослини, тварини. Це є намагання спростувати основу священних знань пращурів про відродження душі в наступних поколіннях Роду свого.

На хибність цього шляху справедливо нарікала більшість православних рідновірів. Куровський же відповідав, що на кошти зароблені від семінарів утримується офіс. Але практично цей офіс працює на фінансову піраміду і лише побічно забезпечує діяльність Родового Вогнища. Підозрюємо, що під цю ж ідею, збагачення за рахунок РПВ, було оголошено про збір коштів на будівництво храму з навчальними корпусами в м. Хмельницькому.

Личина з цих гореволхвів остаточно спала на т.з. Міжнародному фестивалі слов’яно-арійської культури в м. Євпаторія з 4 по 8 вересня 7515 р., де група Куровського показала свою відверту зраду як Священній Рідній Вірі, так і національній ідеї.

Московська мова пропагувалася як найбільш зручна для поширення ідей Рідної Віри. Процвітала атмосфера космополітизму, всепрощення за злочини проти нашого Роду та відвертого віровідступництва.

Переважна кількість виступів зводилися до реклами винаходів різноманітних шарлатанських приладів і чудодійних ідей „бізнесменів від духовності”, що з’їхалися з усіх регіонів Росії. На питання молоді для чого українцям такий фестиваль, „велика мати” Лада відповіла, що в росіян немає своєї культури і ми навчаємо їх. Невже вони уже всю нашу молодь зробили духовною? Хоча такої духовності, замішаної на брехні, нам і не треба!

Багатьох рідновірів обурила присутність кришнаїтів на фестивалі, які читали свої лекції і, найголовніше, готували ведичну (вегетаріанську) їжу в їдальні для учасників фестивалю, освячену власними молитвами.

Присутні керівники рідновірських громад висловили своє обурення організаторам фестивалю з приводу зради віросповідальних і національних інтересів, відвертою брехнею, яка лилася з трибуни. Фестиваль рідновіри покинули з твердим переконанням про необхідність скликання позачергового Віча Родового Вогнища і оголошення недовіри волхвам-зрадникам.

Щоби упередити наші дії, верхівка Родового Вогнища вчинила наївний самодискредитуючий крок, опублікувавши лист про позбавлення волхва Світовита Пашника, жриці Оріяни Андрусенко та відуна Велеслава Станкевича духовного чину і права обрядодіяти в громадах Родового Вогнища РПВ з надуманих причин. Це є спроба позбавитися в організації істинномислячих провідників.

Для збереження єдності рідновірського простору та звільнення організацій від приблуд-ошуканців, я, волхв Світовит (Пашник), позбавляю духовного чину осіб, котрі зганьбили ім’я духовного провідника:

Володимира Куровського
Богумира Миколаєва
Ладу Куровську
Твердислава Філатова
Борея Кривого
Ясногора Левицького

Віровідступникам не місце серед нас!

Чисті Ідеї, віддана Віра, могутня Духовність мають панувати в нашому середовищі!

З нами сила Рідних Богів!

З Божим благословінням

Волхв Світовит

Року Божого 7515, місяця вересня, дня 21

 

Підтримали це звернення і ініціюють проведення позачергового Віча Рідної Православної Віри наступні громади:

"Вінець Бога", голова Велемир Піхота (м. Вінниця)

"Православа", голова Оріяна Андрусенко (м. Нікополь)

"Права", голова Микола Кардач (м. Запоріжжя)

"Віда Полян", голова Воїслав Бондаренко (м. Дніпропетровськ)

"Перунова Рать", голова Ярополк Кузьменко (м. Токмак)

"Вогонь Неба", голова Вогнедар Корабльов (м. Маріуполь)

"Тіверці", голова Володимир Маланчук (м. Чернівці)

"Стріли Стрибога", голова Віхреслав Стеценко (м. Лубни),

а також ініціативні групи в містах

Донецьк, представник Олесь Багрій

Жмеринка, представниця Ярина Тимченко

Тиврів, представник Рувит Рудий

Козятин, представник Олександр Школенко

Орджонікідзе, представник Ант Стриженко

Свою підтримку висловив боян Живосил Лютий

 

Інтерв’ю на сайті "Віче":

Світовит Пашник: "Рішення віровідступників ніякої ваги не мають!"

 

  НОВИНИ : КАЛЕНДАР : СТАТТІ : ОБРЯДИ : СВЯТИНІ : МОЛИТВИ : КНИГИ : ТВОРЧІСТЬ : УПРАВЛІННЯ : ПОСИЛАННЯ : ГУТІРКА

тюнинг автомобиля counter-strike, 1.6, simferopol, cstrike, movies, maps, demos, teams, champs, cs, players, cs gaming, cs servers, amx, контра, кс, симферополь, wcg, asus, cpl, демки, мувики