This version of the page http://7chudes.in.ua/info/257.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-16. The original page over time could change.
7 Чудес України
  
новини    змі про нас    фото    маршрути    7 чудес світу
Пошук:

   Сім чудес України
 

 

Заповідник «ÐšÐ°Ð¼’янець»

 
Києво-Печерська Лавра
 
Софіївка
 
Софія Київська
 
Херсонес Таврійський
 
Хортиця
 
Хотинська фортеця
   Спецномінації
 
Визначна пам'ятка сучасної України
 
Визначна пам'ятка духовної України
 
Визначна пам'ятка новітньої історії


„Суперслід”


2006 року поблизу міста Гадяча Полтавської області в кар’єрі, де беруть глину для виробництва цегли, був знайдений камінь з червоного граніту вагою більше 100 кг. Після того, як його помили, на ньому чітко проявився вдавлений відбиток ноги людини...

2006 року поблизу міста Гадяча Полтавської області в кар’єрі, де беруть глину для виробництва цегли, був знайдений камінь з червоного граніту вагою більше 100 кг. Після того, як його помили, на ньому чітко проявився вдавлений відбиток ноги людини, приблизно 40-го розміру.
 
Незвичайність цього „сліду“ – у його походженні, адже можливий час утворення червоного граніту – 1 мільярд років тому, а температура плавлення перевищує 1000°. Тому припустити, що „слід“ на камені утворився під час затвердіння граніту – неможливо. Визнати, що „слід“ залишили на вже твердому камені – теж неможливо, адже людина не може вдавити ногу в граніт. І навіть, якби уявити щось подібне, то камінь просто розсипався б, бо він не пластичний, а крихкий.
 
 
 
При будь-яких варіантах, вік „сліду“ перевищує вік утворення глини, а це більше 20 мільйонів років. Над „слідом” є невелике (до 8 см) утворення, яке названо „Соломонова печать“. Його видно тільки тоді, коли сонячні промені падають під певним кутом.
 
 
Надзвичайно цікаві властивості „сліду“ не вписуються в канони науки. В темну ніч він світиться слабким блідим світлом. При цьому, рівень радіаційного випромінювання – фоновий. Незвичайні результати дає вивчення екстрасенсорними методами – „слід“ має власне потужне і загадкової конфігурації біополе.
 
Місцеві жителі стверджують, що спроби лікування серйозних проблем здоров’я біля цього каменя були позитивними. Автор знахідки - геолог Микола Торяник.


© 7 ЧУДЕС УКРАЇНИ. E-mail: info@7chudes.in.ua