Створювати порожній веб-сайт розміром 1000 на 1000 пікселів і продавати кожен із них за долар, як це зробив 21-річний студент Алекс Тью (Alex Tew) і завдяки чому став мільйонером – уже не модно. На зміну цій традиції прийшла нова. Автор блогу „Можливості для бізнесу” пише, що 20-ти річний студент Шейн Мерфі (Shane Murphy) вирішив отримати будинок безкоштовно.

Щоб втілити свою мрію в дійсність він створив спеціальний веб-сайт і почав продавати рекламне місце на цеглинах будинку. Не встигло пройти і кількох тижнів з часу роботи проекту під назвою „Я хочу безкоштовний будинок”, як кілька компаній уже заплатили до 100 євро за цеглинки під рекламу. А отже, сайт Шейна Мерфі – ще один крок „піксельного божевілля”.

Студент обіцяє, що реклама перебуватиме на сайті щонайменше протягом 10-ти років. Рекламодавці ж, у свою чергу, можуть навіть повертати будинок у різні боки, щоб вибрати найкраще місце для своєї реклами.

Шейн Мерфі точно вирахував, що продаж всіх віртуальних цеглинок під рекламу, принесе йому достатню кількість коштів для купівлі власного житла. Цікаво, чи враховував він можливість інфляції...