This version of the page http://eu.prostir.ua/initiatives/eurostudies.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-04. The original page over time could change.
Українська асоціація Європейських студій
Останні публікації
Ухвалено Цільовий план Україна - НАТО на 2008 рік
Крихкий шанс
Моніторинг висвітлення тематики ЄС та європейської інтеґрації України в українських ЗМІ: вересень 2007 – лютий 2008 року
НАТО не стоит расширяться слишком далеко на Восток
Пріоритети українсько-американського співробітництва (Дорожня карта)
Останні веб-ресурси
EastChance
Українсько-Європейський дорадчий центр з питань законодавства (UEPLAC) - Етап IV
Західна аналітична група
Лелеки
Проект «Сприяння реформі вторинної медичної допомоги в Україні»
Головна / Ініціативи

Українська асоціація Європейських студій

Всеукраїнська громадська організація "Українська асоціація європейських студій"

Мета діяльності

Метою діяльності Асоціації є сприяння розвитку в Україні міжгалузевих наукових досліджень європейських інтеграційних процесів та захист спільних законних інтересів своїх членів (Стаття 2.1. Статуту Асоціації).

Місія Асоціації – бути загальнонаціональною інституцією громадянського суспільства України, що сприяє реалізації європейського вибору через розвиток європейських студій. Асоціація сприяє залученню усіх зацікавлених осіб до розвитку наукового проєвропейського руху, через прозорі принципи діяльності, демократичність прийняття рішень та широке інформування про заходи.

Історія створення

Ідея створення загальноукраїнської асоціації дослідників європейської інтеграції та викладачів європейських студій послідовно розвивалась під час науково-методичного семінару для викладачів європейських студій та міжнародної науково-практичної конференції з європейських студій, що проходили в м. Донецьку в травні 2005 року та квітні 2006 року за фінансової підтримки Європейської програми та програми „Схід-Схід” Міжнародного фонду „Відродження”.

В рамках II міжнародної наукової конференції "Розвиток європейських студій в Україні: проблеми та перспективи" на базі Донецького національного університету в квітні 2006 року учасники обговорили і підтримали ініціативу заснувати Всеукраїнську громадську організацію "Українська асоціація європейських студій" та узгодили план заходів щодо її створення та реєстрації.

7 жовтня 2006 року в Національній академії державного управління при Президентові України відбулись Установчі збори Асоціації, було обрано Правління, затверджено План дій Асоціації, а також призначено відповідальних за державну реєстрацію новоствореної громадської організації. На момент створення, Асоціація мала більш, ніж 20 осередків, а після державної реєстрації планує мати осередки в усіх регіонах України.

Учасники

Асоціація має фіксоване індивідуальне членство, учасниками можуть стати дослідники та викладачі європейських студій, а також практичні працівники, що займаються питаннями європейської інтеграції. Президент Української асоціації європейських студій проф. Роман Петров представляє інтереси членів Асоціації перед Світовою асоціацією європейських студій. На запрошення Президента Світової Асоціації проф. Марко Порто, українських фахівців з європейської інтеграції вперше включено до міжнародного довіднику „Хто є хто в європейській інтеграції".

Документи

Осередки Всеукраїнської громадської організації "Українська асоціація європейських студій" (станом на 1 січня 2007 року)

Статут Всеукраїнської громадської організації "Українська асоціація європейських студій"

Умови приєднання

Асоціація є відкритою для нових членів, а також до постійного діалогу з іншими проєвропейськими громадськими організаціями, науковими установами, органами влади, засобами масової інформації та бізнесом з метою консолідації зусиль усіх, хто цікавиться та працює в сфері євроінтеграції.

Контакти

Проф. Роман Петров,
Президент УАЄС
eustudy@gmail.com
www.europa.org.ua

Інформаційні партнери
  • Міжнародний фонд «Відродження»
  • Представництво Європейської Комiсiї в Українi та Бєларусі
  • Національний інститут стратегічних досліджень
  • Національний центр з питань євроатлантичної інтеграції України
  • Фонд Конрада Аденауера
  • Міжнародний центр перспективних досліджень
  • Центр миру, конверсії та зовнішньої політики України
  • Фонд «Демократичні ініціативи»
  • Лабораторія законодавчих ініціатив
  • Незалежний культурологічний журнал «Ї»
Інтернет-партнери
Проекти







© 2008 Портал "Європейський простір". Використання матеріалів вітається за умови гіперпосилання: http://eu.prostir.ua