This version of the page http://zaxid.net/article/13787/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-17. The original page over time could change.
ZAXID.NET - Шевченківський та інший п….

Анонси

11:30 Брифінг щодо роботи аварійної служби. Презентація нової спецте...
12:00 Прес-конференція «Проведення весняно-польових робіт на Львівщ...
12:00 Відкриття Всеукраїнських змагань з фехтування за програмою ІІІ...
02:48 17.03.2008
  • PDA
  • UKR
  • PL
  • RUS
  • Про нас
  • Стартова
  • RSS
  • Реклама

незалежне iнформацiйно-аналiтичне iнтернет-видання

  • Новини
  • Тема
  • Блоги
  • Інтерв'ю
  • Міські Акценти
  • Хроніки Львова
  • Точка зору
  • Щоденник
  • Чат
  • Архів
 

Попереднiстаттi

Хроніки Львова

  • Львів - місто фашистів? zaxid.net , 16.03.2008
  • 1966-й. Міські хроніки від MankurtaMANKURT для zaxid.net , 14.03.2008
  • Шевченківський та інший п….Олександр Ковальчук для zaxid.net , 12.03.2008
  • Вони повертаютьсяМАЙКЛ для zaxid.net , 10.03.2008
  • 1965-й. Міські хроніки від MankurtaMANKURT для zaxid.net , 07.03.2008
  • Соус в АльбіоніОлександр Ковальчук для zaxid.net , 05.03.2008
  • 1981-й. Хроніки ностальгіїМАЙКЛ для zaxid.net , 03.03.2008
  • 1964-й. Міські хроніки від MankurtaMANKURT для zaxid.net , 29.02.2008

ТОП-ТЕКСТИ

  • Львів антиросійський
  • Львів антиросійський – 2
  • Львів антиросійський – 3. Агонія
  • Хроніки однієї антиностальгії
  • Про львівські «перли» і «свиней»

ХронікиЛьвова

Шевченківський та інший п….

Є в фільмографії іспанця Аменабара фільм 7-ї давнини. З Ніколь Кідман у головній ролі. Називається «Інші». Фільм про мамашку з 2-ма кіндерами, які бояться світла. В принципі, фільм про мамульку у великому будинку, яка всього боїться, закриває усе на ключ, ходить на привидів зі стволом.

Хоча чого боятись привидів, коли ти сам вже мертвяк? От і вся містична розв'язка фільму. Своїх дітей вона застрілила сама. Вона мертва. Тільки ніяк не може (чи не хоче?) в тому роздуплитись. Алюзії на Кроноса та на Дафну залишаються в НЗ для загону львівських міфотворців-ностальгаторів.

Продовжуючи цю шикарну історію Аменабара та славні ясонівські традиції з засівання інтілігєнтної ниви зубами дракона, на щастя, члени праслойкі общєства ще не поросли мохом, пара-пара-парадуємся щоденним фактам їх ланфренізації та ланфранізації.

Вміло та неустанно продовжує прогинати свій копчик під ізмєнчівий мір комітет з Національної премії України ім. Т. Шевченка. Шарашкіна компанія зі своїм старпьором Лубківським дико так гонить, роздаючи заповітні бубуліни анонімним паросткам виноградної лози з київською пропискою та високою любов'ю без сексу та ненависті.

На адептів такого платонізму можна підписати редактора цікавої газети «Слово просвіти» і письменницю Любов з цікавим прізвищем Голота. Нікому невідома тьотка (її дитячі віршики, то повний атас) з романом «Епізодична любов», більш відома широкому загалу як дружина члена Шевченківського комітету Павла Мовчана. Останній тупо відмазується, що 21 член комітету так і не пізнав, чия вона скво.

Ще однією харибдою комітетної творчості є головний редактор газети «Літературна Україна» та письменник Петро з цікавим прізвищем Перебийніс. На що перетворилась газета під чуйним керівництвом колишнього інструктора відділу культури ЦК КПУ і про що пише свої мазанки цей товариш, здогадатись не важко. Хоча загибель ескадри вже маякує на горизонті, треба ж і лавешок подоїти на старість літ.

От така туманна некрофілія з привидами в комітеті. А Лубківський тишком-нишком повідомив одній газеті, що «темні й зловісні сили знову атакують сьогодні українську інтелігенцію з усіх боків». Ну та, про апокаліпсис на колесах ці метеористи вміють триндіти (чують носом, що вже гряде).

Вміють, як і їх улюблений поводир-дир-дир-дир Вітя Ющенко, який наказав розвісити на Львівщині 500 шпаківень для тих, хто не сіє і не жне. Добре, що ще не наказав заселити шпаківні маленькими трипільцями. Може побожному Ющенку і організувати якесь там міністерство шпаківень & пасік, щоб він чесав трутням про високу мораль акі Франциск з Асижу та не ліз в політику?

Іншим острівцем привидного сьогодення стали статті та блоги з представниками «покоління» Павліва, Расевича, Мариновича, Грицака, Римської. Своєчасно до них пришвартувалась і анонімна фанатка свободи з ніком Мапа, яка не відрізняє іронії та стьобу від агресії і материнських інстинктів. І понеслись воплі енд соплі в якості інтелектуальних здобутків.

Особливо то вдається Павліву, якого з наївною простотою обламали в жорстокому Києві. В наявності якась понаднормова інфантилізація і рустикальність. Відірваність від світу, фантасмагорії на тему «лєто в дєрєвнє», плаксивість, непрактичність, абсурдні ідеї, наївність (чи подвійні стандарти?) - стали основними ознаками деяких представників цього покоління. Їм впадло написати пафос, вони поважно пишуть патос. Ніби це добавить їм вченості.

Стаття про енергійне середовище львівських інтелектуалів для захисту від європакетів - то вже якась остаточна агонія. Президент займається шпаківнями, а інтелектуали - пластиковими вікнами. Дожились.

Інтелектуальність змило море схвильоване спокус бурею. Лишись одні панти і героїчне поїдання шкури невбитого німейського лева. Ну, й голі королі. Чи краще, привиди з дрючком та спогадами про хімію в Черкасах.

 

P.S. Криптограму у заголовку (п....) просимо читати як ПАТОС.

 

Фото з сайту zhurnal.lib.ru

Олександр Ковальчук  для ZAXID.NET

Коментарi

194.44.*.*5613-03-2008 14:47

yes

odna zauvaga ia osobusto perdiv i molodum tomu dumaiu

starpior treba zaminutu chiba star-zirka todi ja sp

217.65.*.*wert13-03-2008 13:40

Maiete vzahali ratsiu, Mirnyi. Ale to shcho osobysto nevdalyi v tsiomu slabomu teksti ie fakt shcho tse navit ni ie "molodyi idealism" (typu "nemozhlyve-mozhlyve). Tse iakas neharna peremishennia molodoi arohantsii (i brakuie iakist shchob khoch rozumyty prychyny tsiei arohantsii) i duzhe staroho tsynismu (typu "Vsi pohanni, vsi idioty - tilky ne ia, ale ia tezh vyshche toho shchob trozhky dylytysia vlasnimi proposytsiami). Tsia posytsia avtora takozh vyhladaie prosto linvoiu, oskilky duzhe lehko tak pysaty (i dumaty).

91.124.*.*Мирний12-03-2008 21:57

Симптоматична нелюбов до "покоління Расевича - Мариновича" (обоє здивувалися б, довідавшись, що належать до одного покоління). З студентської лавки (а Ковальчук - "вічний студент") всі, хто старший 35, здаються дуже дорослими. Взагалі нелюбов тих, кому 25-35, до тих, кому 35-45, цілком закономірна: старші неминуче розумніші і успішніші, ще й самі борються за місце під сонцем і не хочуть ділитися своїми ресурсами. Але до тих, кому 45-60, покоління жертв розпаду союзу мало б бути поблажливішим. Проте й вони належать до "інших". Існує невидима стіна: ті, хто сформувався вже після 1991, своєю "непуганностью" і вірою в те, що "неможливе - можливе", неминуче протистоять всім старшим.

87.197.*.*Володимир12-03-2008 16:16

А хто такий цей ковальчук? Перебийноса чув і читав. Вельми достойний поет. А ковальчука не те що не читав, а й не чув. То яке він має право таким тоном говорити про достойних людей? Виставте тут на форумі хоча б один ваш твір, а ми його спробуємо оцінити.

67.83.*.*Viter12-03-2008 13:43

Duzhe zhorstko,po vidnoshennju do svoix kolleg po pereu!Ce treba buty samomu Koval,chuku geniem,wob takym rjadnom nakryty ljudeja,jaki vyslovyly svoju dumku na storinkax Zaxid.net,jaka zacikavyla abo oburyla chytachiv.To vy.pane raxuete sebe ne aby jakymznavcem pera?JA dumaju,wo znajdutsja i na vas kupa krytykiv!Mapa i meni ne do vpodoby,ale vyslovljuvaty svoju dumku mae pravo kozhen.Navchit,sja vesty argumentovannyj dialog z ljud,my,a ne jak na komunal,nij kuxni.

194.44.*.*&?12-03-2008 13:39

Президент переймається шпаківнями, інтелектуали - пластиковими вікнами, журналісти пишуть білу/чорну заказуху...

"Все идет по плану" Егор Летов.

Молодець Ковальчук. Пиши і далі в такому стилі. Покажи їм хто насправді голий.

Побільше б такої АНАЛітики;)))

217.65.*.*wert12-03-2008 12:58

Bida: avtor ochevydno ne sovsim durnyi (khoch rozumyty "syndrom Iushchenko" uzhe ne tak i skladno), ale samolubstvo uzhe pakhne neharno z tekstu. Takyi ironychnyi, takyi - ia shaduiu - post-modernyi (v trozhky provintsinomu varianti, rozumietsia)... azh strashno... rekomendatsia: bilshche dumaty, menshche lubyty vlasni slova.

Iм'я*
Вiдгук*
  
     
 
Розробка e-design.
©2007 ZAXID.NET
За умови повного або часткового використання iнформацiї гіперпосилання на Zaxid.net є обов'язковим. Редакцiя не несе вiдповiдальностi за достовiрнiсть рекламної iнформацiї. Думка редакцiї може не збiгатися з думкою авторiв.