This version of the page http://www.usuft.kiev.ua/ABITofpd.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-17. The original page over time could change.
Слово декана факультету обліку, фінансів та підприємницької діяльності
 
Олег ШЕРЕМЕТ —
декан факультету обліку, фінансів
та підприємницької діяльності

На нинішньому етапі становлення і економічного розвитку молодої Української Держави найважливішим питанням є підготовка ерудованих спеціалістів з високим рівнем знань, глибоким розумінням сучасних економічних процесів, високим професіоналізмом. Саме таких випускників з фаху фінанси, облік, маркетинг готує НУХТ.

Наш факультет формує спеціалістів нової генерації, які мають фундаментальні знання, фахівців сучасного світового рівня, здатних до плідної самостійної творчої діяльності. Це відбувається завдяки високому рівню викладання, розвиненій матеріально-технічній базі, безперервній сучасній комп’ютерній підготовці, поглибленому вивченню іноземних мов протягом усіх п’яти років навчання.

Нині будь-яка галузь, підприємство потребують спеціалістів, які допоможуть максимізувати прибутки, вдосконалити асортиментний ряд продукції підприємства, налагодити зв’язки з посередниками та споживачами, вийти на нові ринки. Спеціалістів такого рівня готують на кафедрі маркетингу. В умовах ринкової економіки одним з найважливіших елементів ефективного господарювання є маркетинг, який ґрунтується на знанні об’єктивних економічних законів. Фахівці з маркетингу здійснюють організаційно-економічну, управлінську та наукову діяльність на підприємствах, у торгівельних організаціях, службах постачання і збуту, консалтингових та рекламних фірмах, вони планують маркетингову діяльність підприємства на внутрішньому та міжнародному ринках. Фахівці-маркетологи можуть надавати консультаційні послуги щодо організації маркетингових досліджень, розроблення бізнес-планів, інноваційних проектів. По завершенню навчання випускники-маркетологи успішно вирішують комплекс завдань ринкових досліджень і прогнозів продажу, що забезпечують надійну основу для успішних ділових операцій підприємств і фірм маркетингової орієнтації. Засвоєний повний курс навчання дозволяє випускникам успішно працювати керівниками та маркетинг-директорами об’єктів ринкової економіки.

Спеціалісти з комерційної діяльності дають комплексну оцінку стану підприємства, розробляють закупівельну і збутову політику та займаються організацією руху товарів, розробляють програми управління якістю продукції. Випускники з фаху комерційна діяльність працюють комерційними директорами на підприємствах різних сфер, галузей та форм власності, консультантами на підприємствах харчової промисловості та в комерційних структурах, керівниками та організаторами виставково-ярмаркової діяльності.

Фахівець з управління персоналом і економіки праці може працювати в сферах менеджменту персоналу, планування ділової кар’єри, стратегії управління персоналом підприємства та соціального розвитку. Він знає і розуміє специфіку виробничої діяльності організації, визначає перспективи її розвитку, має властивості лідера, здатність до постійного вдосконалення та активного саморозвитку. Менеджер з управління персоналом планує і здійснює підбір працівників, їх фахове навчання та розвиток, мотивацію діяльності й основні системи стимулювання, здійснює управління кар’єрою та оцінку роботи.

Ефективність діяльності підприємства значною мірою залежить від організації бухгалтерського фінансового та управлінського обліку, зовнішнього і внутрішнього аудиту. Тому на ринку праці попит на фахівців з обліку і аудиту завжди високий. Вони можуть працювати головними бухгалтерами, провідними бухгалтерами та фінансовими менеджерами, на керівних посадах відділів обліку і звітності в міністерствах та відомствах, науковими співробітниками. Маючи певний стаж роботи за обраною спеціальністю, фахівці з обліку і аудиту можуть займатися аудиторською діяльністю. Універсальність підготовки дозволяє випускникам з фаху “облік і аудит” швидко адаптуватись до сучасних вимог на ринку праці та влаштовуватись на високооплачувані посади.

Спеціаліст з фінансів — фахівець, який вільно володіє значним обсягом знань з фінансових наук та здатен кваліфіковано ухвалювати економічно обґрунтовані рішення з питань фінансової діяльності підприємств різних форм власності, формувати фінансові стратегії розвитку підприємств на тривалу перспективу, удосконалювати фінансовий механізм підприємницьких структур у різних галузях діяльності. Фінансист може обіймати посади фінансового директора, фінансового аналітика, фінансового менеджера, аналітика фондового ринку, фінансиста в банках, страхових компаніях, податкових адміністраціях та інших державних та недержавних організаціях і установах.

На факультеті здійснюється підготовка за денною та заочною формами навчання. Всі бажаючі можуть отримати другу вищу освіту за спеціальностями факультету. Випускники коледжів і технікумів здобуватимуть освіту за скороченим терміном заочної форми навчання.

Шановний абітурієнте! Ми впевнені, що завдяки Вам продовжимо славні традиції факультету, а навчання зробимо ще цікавішим та змістовнішим. Бажаємо Вам успіху у складанні вступних іспитів, навчанні в університеті та формуванні себе духовно і фізично у студентському колективі, щоб впевнено і сміливо крокувати у майбутнє!


Заняття в комп’ютерному класі факультету ОФПД
 
© 2008