This version of the page http://otpusk.com.ua/articles/837.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-17. The original page over time could change.
Де гостеві переночувати?
 
Все туры Украины
   
 
   
   Главная страница / Статьи / Мнение турэксперта / Де гостеві переночувати?
 

ДЕ ГОСТЕВІ ПЕРЕНОЧУВАТИ?

 
 
Україну відвідують щораз більше гостей. Вони відкривають для себе нашу державу і в діловому, і в культурному, і в туристичному планах. Як з українською інфраструктурою готельного сервісу забезпечити вибагливим європейським мандрівникам комфорт, до якого вони звикли? Яким чином організувати задоволення їхніх бізнесових інтересів та подбати про відпочинок? З недавніх пір це питання потрапляє у сферу загальнодержавних інтересів, зважаючи хоча б на підготовку до проведення футбольного чемпіонату Європи у 2012 році, адже саме держава має забезпечити кожному учасникові та гостеві відповідний рівень не лише проведення усіх заходів, а й безпеку і комфорт.

Що ж пропонують?

Почнемо з найкращих помешкань столиці. Найвідоміший нині - п'ятизірковий столичний готель «Прем'єр Палас», розташований у історичному центрі міста, в старовинному приміщенні, спорудженому ще у 1909 році. Неподалік -ділові центри, престижні ресторани та заклади активного життя, багато музеїв. Це спонукає респектабельну публіку зупинити свій вибір саме на цьому готелі. Тут пропонують 288 комфортабельних номерів, у яких передбачені усі зручності європейського сервісу, включно з дворецькими. Минулого року введено в експлуатацію п'ятизірковий готель «Опера», який є не тільки одним з кращих в столиці, в Україні, але й у світі. Він разом із донецьким «Donbass Palace Hotel» входить у всесвітню асоціацію The Leading Hotels of the World. Лише кілька готелів з сотень найкращих у всьому світі, які подали заяви до центрального офісу асоціації, в результаті анонімних перевірок якості послуг на відповідність тисячі п'ятистам стандартам якості приєднуються до «лідерів». Кожні 6 місяців перевірки повторюються, як гарантія підтримки найвищих стандартів від The Leading Hotels of the World. Серед світових зірок у Києві є «Radisson SAS Hotel Kiev» 4*, фешенебельний «Hyatt Regency Kiev hotel»5*, що розпочав роботу цього року.

Популярні чотиризіркові готелі «Рив'єра», «Поділ Плаза», «Перлина Дніпра», «Президент-готель Київський» та готель «Дніпро». Останній розміщений на Європейській площі столиці (межує з Хрещатиком), приваблює близькістю до головних державних органів. Ці готелі полюбляють ділові кола, бомонд та гастролери-артисти. Готель «Київ»3 * знаменитий тим, що тут мешкають народні депутати. Не менш популярними залишаються готель «Козацький»2* та готель «Україна»3* - насамперед завдяки своєму розташуванню на майдані Незалежності. Готель «Санкт-Петербург», що також розміщений у центрі столиці навпроти «Прем'єр Паласу», дещо дешевший від «Козацького».

Якщо ж ви не маєте наміру зупинятися в готелі, можете вибрати альтернативний варіант - скористатися на період перебування у столиці апартамент-сервісом. Інформацію про це ви отримаєте просто на залізничному вокзалі, на сайтах агентств нерухомості та туристичних агентств, в засобах масової інформації. Вибір - від люксових апартаментів до кімнати. Останні, причому розміщені недалеко від вокзалу, можна винайняти приблизно за 50 доларів на добу. Ближче до престижного Печерського району ціни відповідно вищі - апартаменти там обійдуться до 80 доларів за добу, а загалом по Києву добові ціни за окреме помешкання коливаються від 30 до 50 доларів. Проте кожен, хто бажає саме таким чином вирішити проблему тимчасового житла у столиці, повинен пам'ятати, що краще звертатися до професійних агенцій, аніж шукати самому, бо тут є великий шанс бути у кращому разі обдуреним, у гіршому - пограбованим.

Ситуація в регіонах приблизно віддзеркалює столичну. «Зірковість» готелів також відзначається. Слід виокремити мережу «Premier hotels» - найкращі готелі України: «Premier Palace Hotel»5* в Києві, «Hotel Ore-anda»4* в Ялті, «Dnister Hotel»4* у Львові, «Hotel Star»4* в Мукачеві, «Londonskaya Hotel»4* в Одесі та «Hotel Cosmopolit»4*: в Харкові. Умови гостювання - європейські, ціни на розміщення - світові. У Львові відкрито «Leopolis Hotel» 5* на вулиці   Театральній,   чотири   зірки   має «Гранд Готель». Знаходяться вони у центрі, неподалік від історичного середньовічного міста та площі Ринок. Стільки ж зірок мають «Дністер» і «Супутник». Категорію тризір-кового присвоєно найстарішому у Львові готелю «Жорж», приміщення якого є пам'яткою архітектури. У Донецьку, окрім найвизначнішого п'ятизіркового «Донбас Паласу», розташованого у центрі міста, поблизу місцевого Оперного театру, елітних магазинів і представництв провідних фірм, є чотиризіркові готелі «Вікторія» та «Ріальто», тризірковий готель «Централь», який іменує себе бізнес-го-телем та пропонує багато зручностей на час перебування. В Одесі називають кілька чотиризіркових готелів - «Одеса», «Моцарт», «Континенталь». Перший розташований на набережній міста, неподалік від Морського вокзалу, другий - в історичному центрі Південної Пальміри, і є одночасно пам'яткою архітектури 19 століття.

Крим пишається готелями-санаторіями «Пальміра Па-лас»4*, «Бремена года»4*, «Марат»3*, «Парус»3*, «Ле-вант»3* та «Ялтою Інтурист»3* у Ялті, «Кримською Рив'є-рою»4* в Алушті. Діапазон цін приблизно залежить від місцевості, де розміщений готель, або ж затребуваності на послуги тимчасового проживання в діапазоні - 50-120 доларів за добу. Водночас в Україні помічається тенденція до розвитку структури невеличких приватних готелів. З одного боку, зупинка саме у них може виявитися перевагою, адже там завжди затишно, немає метушні, а з іншого боку - доволі часто рівень оснащеності новинками готельного сервісу відстає від сучасних потреб, адже приватні господарі економно підходять до свого бізнесу.

Які перспективи?

Навіть побічно вивчивши столичну пропозицію тимчасового житла, доходимо висновку про нестачу, насамперед, фешенебельних апартаментів. А потреба у таких стає особливо актуальною. Тому й не дивно, що готельний бізнес в Україні перебуває на стадії активного розвитку. Незабаром відкриється престижний п'ятизірковий готель «Золоті куполи» з міжнародної мережі «Intercontinental», що розташований на Михайлівській площі столиці. Наступного року планують ввести в експлуатацію готельний комплекс «Hilton Kiev»5* - він буде побудований на бульварі Шевченка. Почалося спорудження готелю «Sofitel hotel Kiev»5* на вулиці Лютеранській. Тобто чітко проглядається тенденція приходу на український ринок провідних світових зірок готельного бізнесу. Загалом до європейського футбольного чемпіонату київська влада декларує побудову близько 70 нових готелів. Чи буде цього достатньо, щоби гідно прийняти гостей? За міжнародними нормами, на одну тисячу населення країни має припадати не менше 10 готельних місць. Отже, в Україні їх має налічуватися близько 470 тисяч, а нині маємо приблизно 100 тисяч, що майже вп'ятеро менше. Можна, звичайно, порахувати ще й інші місця проживання гостей, зокрема, санаторії, пансіонати, приватні садиби, ресторанно-готельні комплекси. І такі засоби розміщення сповна використовуються, особливо діловими людьми. Багато конференцій, симпозіумів і ділових зустрічей проводяться на базі санаторіїв та пансіонатів, де мешканці, окрім харчування, отримують ще й комплекс санаторно-лікувальних процедур.

Текст Ольга Марчук, Інна Вакуленко

/ Ukrainian Journal

 Вернуться к списку статей


О СТРАНЕ УКРАИНА

Я леплю из... интернета
[22.02.2008]  Мнение турэксперта: Украина
Сегодня каждый сверяет свои туристические желания с Сетью.

Місто з особливим шармом
[15.02.2008]  Отчет о поездке: Украина
Ви бажаєте відвідати столицю Франції або ж столицю Австрії? Але не маєте для цього достатньо коштів та необхідної візи? Не сумуйте. Схожі захоплюючі мандрівки можна здійснити і в межах України.

Волынские этюды
[25.12.2007]  Достопримечательности: Украина
Замки, музеи и монастыри. Удивительная природа Шацких озер. Это Волынь


CТАТЬИ ПО ТЕМЕ: МНЕНИЕ ТУРЭКСПЕРТА

Я леплю из... интернета
[22.02.2008]  Мнение турэксперта: Украина
Сегодня каждый сверяет свои туристические желания с Сетью.

Зимувати - не нудьгувати
[12.02.2008]  Мнение турэксперта: Украина - Карпаты
Зима здатна прикрасити будь-який пейзаж. Але вся повнота її краси розкривається не в містах!

Кавказ: дуже чорні траси
[06.02.2008]  Мнение турэксперта: Россия
Колись давно, ще до перебудови, на Чегеті (Кавказ) тренувалася збірна Радянського Союзу.




   
Подписка на туры
  Подпишись на горящие туры и получи купон на $20!
подробнее ...

Горящие путёвки и туры



Греция, Элунда (о. Крит)
Elounda Aqua Sol сутки от €696

Египет, Шарм эль Шейх
Resta Sharm сутки от $133

Египет, Хургада
Roma сутки от $462

ОАЭ, Шарджа
Holiday Inn Sharjah сутки от $717

Таиланд, Паттайя
Caesar Palace сутки от $211

Турция, Алания
Ozkaymak Incekum сутки от $504



Новости туризма

С 1 апреля самолетам запретят летать
В Украину будут пускать по биометрическим данным
В Одессе откроют школу экскурсоводов
В Украине будут экспериментировать с паспортами
Одесса готова принять 3 плавучих отеля к Евро-2012
В Ровно пройдет фестиваль казацких боевых и традиционных искусств "Волынская Сечь"
все новости...

 


 


   © 2008 Отпуск.com
О компании · Помощь
Турфирмам
Вебмастерам
Карта сайта
  
Перепечатка новостей и статей Отпуск.com разрешается при условии ссылки на Отпуск.com. Для интернет-сайтов необходима активная, прямая гиперссылка, доступная для индексации поисковыми системами Google и др. Перепечатка материалов, содержащих ссылку на другие издания, строго запрещена.

Туры в Египет | Туры в Карпаты | Туры в ОАЭ | Туры в Таиланд | Туры в Словакию
Горящие путёвки | Экскурсионные туры | Отзывы туристов
  
  
   Популярные места отдыха
Египет
Венгрия
Греция
Испания
Италия
Кипр
ОАЭ
Таиланд
Тунис
Турция
Крым
Хорватия
туризм, отдых в Черногории
туризм, отдых в Чехии