This version of the page http://www.president.gov.ua/news/9307.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-15. The original page over time could change.
Відбулася зустріч Президента з Прем'єр-міністром та Головою НАК «Нафтогаз України» - Офiцiйне представництво Президента України
Офіційне Iнтернет-представництво Президента України
14.03.2008 18:22
Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

Відбулася зустріч Президента з Прем'єр-міністром та Головою НАК «Нафтогаз України»

Після завершення робочого візиту Президента України Віктора Ющенка до Республіки Польща, у аеропорту «Бориспіль» відбулася зустріч Глави держави з Прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко та Головою НАК «Нафтогаз України» Олегом Дубиною.

Під час зустрічі керівник уряду та голова НАК «Нафтогаз» представили Президентові доповідь щодо останніх газових угод, досягнутих під час переговорів у Москві.

Президент та Прем'єр-міністр позитивно оцінили підписані угоди між НАК «Нафтогаз України» та РАО «Газпром».

Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко оцінили це як перший крок переходу на прозорі та прямі відносини між державними газовими компаніями України та Росії.

Як було відзначено, угода в цілому відповідає домовленостям Президентів України та Росії від 12 лютого ц.р., а також директивам Глави держави:

  • У 2008 році Україна отримає газ по ціні 179,5 дол. США за тисячу кубометрів
  • З українського ринку будуть усунуті комерційні посередники.

Разом з тим, за згодою з російською стороною, залишається низка принципових питань, а саме:

  • Баланс і ціна імпортного газу для України на 2008 і подальші роки
  • Умови і процедурний формат роботи на українському ринку дочірньої структури РАО «Газпром».

З цього приводу уже найближчим часом буде продовжено переговорний процес на рівні господарюючих суб'єктів та урядів обох держав.