This version of the page http://www.khmelnytsky.com/news/2008-02-04-3.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-13. The original page over time could change.

         Міська влада зробила суттєвий крок на шляху захисту та етичного ставлення до безпритульних тварин – за участю першого заступника міського голови Анатолія Савчука відкрито першу чергу притулку для бродячих тварин під промовистою назвою “Добро”.

Відповідно до статті 17 Закону України від 21.02.06 року ”Про захист тварин від жорстокого поводження” заборонено застосування негуманних методів умертвіння тварин, що призводять до загибелі від задушшя, електричного струму, больових ін’єкцій, отруєння, курареподібних препаратів, перегріву та інші больові методи. Статтею 35 цього ж закону передбачено, що за порушення вимог закону винні особи несуть кримінальну, адміністративну та цивільно-правову відповідальність.

         До прийняття згаданого закону в місті із-за відсутності спеціальних приміщень для утримання тварин та відповідних працівників для догляду за ними, їх відлови не проводились, а здійснювався відстріл із застосуванням лікарського препарату дитилін, що не суперечило вимогам чинного законодавства.

На виконання Закону України ”Про захист тварин від жорстокого поводження” та згідно з розпорядження міського голови  Сергія Мельника від 14.03.2007 року створено робочу групу, яка розробила проект “Програми етичного ставлення до безпритульних тварин та регулювання їх чисельності гуманним та цивілізованим шляхом в місті Хмельницькому на 2007-2011 роки”. Відповідна програма була ухвалена депутатами на дванадцятій сесії міської ради у червні  минулого року.

         Розглянувши звернення приватного підприємця Олександра Мазурука виконавчий комітет міської ради прийняв рішення від 25.10.07р. про передачу в тимчасове користування господарських приміщень відгодівельного комплексу під влаштування притулку для бродячих тварин.

         Новостворений притулок буде здійснювати свою діяльність відповідно до затвердженого Положення. За словами Анатолія Савчука міська влада передбачає виділити на облаштування медичного блоку та закупівлю спеціального обладнання для стерилізації тварин 50 тисяч гривень.