This version of the page http://www.khmelnytsky.com/news/2007-11-30-1.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-13. The original page over time could change.
Враховуючи необхідність стратегічного планування розвитку міста Хмельницького та досвід інших міст у цій сфері, Хмельницьким г

Хмельницький - Експертний комітет з розробки стратегії економічного розвитку міста Хмельницькою, створений в рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку “Економічний розвиток міст” (ЕРМ), провів своє перше засідання.

Хмельницький обрано пілотним містом у рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку “Економічний розвиток міст”. У зв’язку з цим видано розпорядження міського голови від 27 листопада 2007 року № 387 “Про експертний комітет розробки стратегії економічного розвитку міста Хмельницького”. До експертного комітету увійшли 26 представників: лідери громади, керівники підприємств, депутати міської ради, працівники виконавчих органів, громадських організацій, підприємці. В процесі розробки стратегії Експертний комітет прийматиме рішення стосовно напрямків і пріоритетів майбутньої Стратегії економічного розвитку міста, а фахівці проекту ЕРМ здійснюватимуть методологічне забезпечення роботи комітету. Результатом цієї роботи буде конкретний стратегічний план економічного розвитку Хмельницького, впровадження якого допоможе вирішити низку першочергових проблем, визначених членами Експертного комітету в ході засідань.

Головував на першому вступному засіданні керівник зазначеного комітету Вадим Ружицький, від проекту “Економічний розвиток міст” у засіданні взяв участь Ігор Лепьошкін - радник з місцевого економічного розвитку, Оксана Федорович - консультант з місцевого економічного розвитку.  В ході засідання члени Експертного комітету стратегічного планування економічного розвитку ознайомились зі змістом та розкладом роботи зі стратегічного планування економічного розвитку міста Хмельницького. Протягом наступних п’яти місяців Експертний комітет спільно з координаторами проекту Агентства США з міжнародного розвитку “Економічний розвиток міст” визначать пріоритетні напрямки розвитку обласного центру, стратегічні та оперативні цілі, завдання, виконання яких забезпечить вирішення проблем  міста Хмельницького.

З метою формування та досягнення цілей стратегії, визначення проблем, що заважають розвитку підприємництва міста проводиться анкетне опитування найбільш впливових підприємців міста.

Проект “Економічний розвиток міст” має на меті закласти підвалини довгострокового економічного зростання в українських містах через допомогу органам місцевої влади у створенні сприятливих умов для розвитку економіки, збільшення надходжень до місцевих бюджетів, залучення інвестицій в місцеву економіку, появи нових робочих місць, та підвищення рівня життя громадян.

З 2004 року від початку діяльності проекту, за подібною методикою експерти ЕРМ вже допомогли розробити Стратегічні плани економічного розвитку в 44 містах України, і зараз підтримують їх упровадження. Станом на 1 листопада 2007 року 40 з них затверджено міськими радами.

Починаючи з 1992 року, AMP США в Україні, Молдові і Білорусі надало технічної та гуманітарної допомоги на суму понад $ 1,9 млрд. для підтримання демократичних, економічних та соціальних перетворень в Україні. За додатковою інформацією про діяльність AMP США в Україні звертайтеся до програмного офісу AMP США за тел. (044) 462-5678 або з Інтернет сторінки bt!p://ukraine. usaid. Qov

Проект “Економічний розвиток міст”  Тел +380-44-425-4433

Контрактор Агентства США з міжнародного розвитку         Факс +380-44-463-6461

вул. Боричів Тік 25                   led@led.net.ua

Київ 04070 Україна                   www.ted.net.ua