This version of the page http://www.lutsk.ua/analit/120.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-12. The original page over time could change.
Про спрощений порядок надання житлових субсидій (2007-03-05) - Офіційний сайт Луцької Міської Ради Українська версія English version




Статут Луцька   ::  Міська довідка   ::  Фотогалерея





На головну Написати лист
Про місто
Міська влада
Реєстр адміністративних послуг
Графік прийому громадян
Нормативні документи
Структурні підрозділи
Регуляторна політика
Дозвільний центр
Економічний та соціальний стан міста
Стратегічний план економічного розвитку
Ділові пропозиції
Міжнародне співробітництво
Голос громадськості
Система управління якістю
Вакансії
Засоби масової інформації
      Органи влади















      Банери







 
 
Про спрощений порядок надання житлових субсидій


2007-03-05


Кабінетом Міністрів України 12.12.06р. прийнято Постанову "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого пічного побутового палива".
Для призначення субсидій громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає до відділу субсидій довідки про доходи кожної із осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, та відомості про забезпеченість житловою площею та комунальними послугами (розмір платежів).
У відділі субсидій громадянин заповнює заяву та декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні. Відомості про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях, довідки про розмір пенсій, про фактичне використання газу, води, електричної енергії, відділ субсидій буде отримувати у вигляді списків та довідок на технічних носіях від житлово-експлуатаційних організацій, Пенсійного фонду, організацій - надавачів послуг.
Зазначимо, що громадянин несе відповідальність за надані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення субсидій та на визначення її розміру.
Як і раніше, субсидія призначається уповноваженому власнику (співвласнику) житла, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації. Після подання заяви громадяни можуть протягом місяця донести необхідні документи. Рішення про призначення (непризначення) субсидії приймається протягом десяти днів після подання заяви та всіх необхідних документів. Субсидію можуть отримати громадяни, які зареєстровані у житловому приміщенні, незалежно від форми власності.
У разі затвердження нових тарифів і цін на житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо субсидії призначатимуться протягом трьох місяців з часу підвищення розміру платежів. Перерахунок діючих житлових субсидій проводиться без звернень громадян з місяця, в якому відбудеться зміна тарифів.
Разом з тим, громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов'язані щомісячно сплачувати свою обов'язкову частку витрат на оплату цих послуг.
Виплата раніше призначеної субсидії припиняється за поданням житлово-експлуатаційних організацій, об'єднань (товариств) співвласників багатоквартирного будинку та організацій, що надають комунальні послуги, якщо громадянин, якому призначено субсидію, не сплачує відповідної частки житлово-комунальних послуг, за винятком випадків, повязаних із затримкою у виплаті заробітної плати, пенсії тощо, що підтверджується відповідними документами.
При призначенні субсидії, обов'язково враховується майновий стан сім'ї. Зокрема, субсидія не призначається, якщо серед зареєстрованих на житловій площі є працездатні особи, які не працюють, не навчаються) не перебувають на обліку у центрі зайнятості, як такі, що шукають роботу протягом 3-х місяців до місяця звернення; у володінні зареєстрованих на житловій площі або членів їхніх сімей є додаткове житлове приміщення чи більше німе один автомобіль; не минуло року з місяця придбання житлового приміщення.
Треба відмітити також і про пом'якшення штрафних санкцій у разі подання громадянами документів із неправильними відомостями. Якщо раніше суми субсидій, надміру перерахованих внаслідок свідомого подання громадянами документів з неправдивими відомостями поверталися в бюджет в подвійному розмірі, то відповідно до нового порядку з 12 грудня 2006 року повертаються лише суми надміру виплачених коштів у вигляді житлових субсидій.
Також Кабінетом Міністрів України 10.01.2007р. прийнято постанову яка в першу чергу стосується сімей що складаються з непрацездатних осіб. Постановою передбачено, що якщо у складі зареєстрованих та таких, що проживають у житловому приміщенні (будинку), осіб є діти, інваліди першої та другої групи і середньомісячний сукупний дохід на одного зареєстрованого у житловому приміщенні (будинку) громадянина не перевищує 50 відсотків прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць та якщо у житловому приміщенні (будинку) зареєстровані і проживають тільки непрацездатні громадяни, розмір плати за житлово-комунальні послуги в межах норм володіння чи користування загальною площею житла та нормативів користування зазначеними послугами за умови призначення житлової субсидії становить 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу, а за придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива - 15 відсотків річного сукупного доходу. Непрацездатні громадяни - це особи, які досягли встановленого законом пенсійного віку або визнані інвалідами. Непрацездатні також є діти до 18 років.
Ця постанова набирає чинності з 01 січня 2007р. З 01 січня 2007 року в державі затверджено на 2007 р. прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі - 492 грн., з 1 квітня – 501 грн.
Одним із основних завдань і цілей відділу субсидій є удосконалення і прискорення обслуговування населення міста. Прийом громадян проводиться у зручний для них час згідно попереднього запису чотири рази на тиждень: тричі - понеділок, четвер, п'ятниця з 8.00 до 17.00 год. та у вівторок за гнучким графіком з 8.00 до 19.00 год., а також запроваджено чергу ання працівників відділу в суботу з 9.00 до 14.00 год. за адресою вул. Крилова, 1, каб. №№ 233,213,218, 228.
Обслуговування інвалідів І групи (одиноко проживаючих), громадян, які за станом здоров'я не можуть виходити за межі житла, проводиться на дому за попереднім телефонним записом (тел.723731).
Для надання консультацій у відділі субсидій діє телефон гарячої лінії 72-37-31.

 


Версія для друку



 






Анонси подій

11-16 березня 2008 року

СР– 12.03. – 11:00 – зал засідань міської ради  – нарада з питань дотримання норм екологічного та санітарного законодавства в межах водоохоронних зон та прибережних захисних смуг водних об'єктів міста і завдання щодо покращення їх стану

СР – 12.03. – 15:00 – зал засідань міської ради – нарада з питань соціально-економічного розвитку міста у 2007 році, підсумки роботи

ЧТ – 13.03. – 15:00 –
школа-інтернат – соціально-профілактичний практикум "Жеребкування: необхідність, звичка чи зло"

ПТ – 14.03. – 10:00 –
народний дім "Просвіта" – форум на тему "Впровадження енергоефективних технологій в будівництві"

ПТ – 14.03. – 14:00 – народний дім "Просвіта" – літературно-мистецький вечір, присвячений 95-річчю поета Ярослава Смелякова

СБ – 15.03. – 11:00 –
клуб "Біла тура" – участь в обласній спартакіаді з шашок серед держслужбовців

Слідкуйте за змінами в анонсі подій





Оголошення

До уваги підприємців!
З метою одержання документів дозвільного характеру для ведення підприємницької діяльності Ви можете звертатися в Єдиний дозвільний центр, в якому представники усіх дозвільних органів м.Луцька  проводять прийом заяв на отримання дозволів, висновків, погоджень тощо.
Адреса
: м.Луцьк, пр.Грушевського,1, каб.1. Телефон для довідок 78-21-28.




 




 
Пошук по сайту      


Наша адреса      

43025,
м. Луцьк,
вул. Богдана
Хмельницького, 19
тел.: (0332) 777900,
факс: (0332) 777901
e-mail: office@lutskrada.gov.ua



Фоторепортаж      

2008-02-28
Луцькі самоврядовці в Івано-Франківську




2008-01-14
Різдво у Волинській родині




2007-12-29
Студент року "Волинь-2007"




2007-12-17
Я мрію




2007-02-23
Юлія Тимошенко на позачерговій сесії міської ради



Погода      



Курс валют      





Статистика      





       Банери      
             

© 2002-2007 Iнформаційно-аналітичний центр
43025, м. Луцьк, вул. Богдана Хмельницького, 19