Номер 087 за 14.05.2005
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви ставитися до виплати урядом Тимошенко компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР?
Загалом - підтримую.
Це лише піар, потрібний Юлі для підвищення рейтингу.
Це шкідливий для української економіки крок.
Виплати доречні, але не так і не зараз.
Важко сказати.
     

Королева поки що одягнена
Сто днів уряд Юлії Тимошенко зустрічає на хвилі популярності, якої не знали всі Кабміни-попередники
Дмитро ЛИХОВІЙ   

Завтра, якщо рахувати від 4 лютого, новому Кабінету Міністрів виповнюється рівно сто днів. ЛИШЕ сто днів минуло з того часу, коли Верховна Рада з подачі Президента Ющенка — «була не була» — видала неймовірний кредит довіри Юлії Тимошенко, а Юлія Володимирівна під диктовку ТОГО ж Віктора Андрійовича озвучила з трибуни штат своїх урядових підлеглих. І АЖ десять декад пані Тимошенко, чия заповітна мрія очолити уряд нарешті збулася, бореться в похідних умовах кризово-перехідного часу, працюючи по -надцять годин на добу та часто вдовольняючись сном на розкладачці, яка, виявляється, справді стоїть у кімнаті відпочинку поруч із кабінетом Прем'єрки на сьомому поверсі*.


«Вулиця» Ющенка буває й такою
Телеканали Пінчука протестували нового Президента «допитом» у прямому ефірі
Леся ВОЛОШКА   

Про примирення між вояками УПА й ветеранами Радянської армії, про виплати на новонароджених і кількість робочих місць, про другу державну мову й Кримську автономію, про Колесникова («репресії») і бандитів («коли їм будуть тюрми») — це далеко не повний перелік запитань, на які мужньо й терпляче відповідав Віктор Ющенко у прямому ефірі одразу трьох телеканалів: ICTV, СТБ і «Нового». Усі вони належать до групи впливу зятя екс-Президента Леоніда Кучми, Віктора Пінчука. ICTV відповідав за «живу» частину: забезпечив главі держави інтерв’юера (ведучу телеканалу Іванну Коберник), а громадянам — чотири екрани на площах Донецька, Києва, Сімферополя і Львова.


«Лісова казка» для Європи
Мешканців євротабору на Трухановому острові годуватимуть варениками, кататимуть на конях і каное й навчатимуть усьому «помаранчевому»
Марина ТКАЧУК   

Євротабір від сьогодні стартує. У планах — широко розрекламовані грандіозні концерти, дискотеки. Однак усе це нині перебуває під питанням. Начальник Головного управління культури, мистецтв та охорони культурної спадщини КМДА Олександр Биструшкін досить категорично зауважив, що «на Трухановому острові ні за яких обставин не повинна гриміти музика». І жодних, мовляв, концертів, інакше ми поставимо крапку на цьому наметовому містечку. У паперах, за словами Олександра Биструшкіна, зазначені дві головні вимоги до роботи євротабору: по-перше, обмеження місця, на якому можуть розміщуватись намети, щоб люди не лізли в гущавину і не завдавали шкоди рослинності острова, а по-друге, заборона концертів та дискотек, які можуть назавжди відвернути птахів від їхніх гнізд. Організатори євротабору поки що не відреагували на заяву Олександра Биструшкіна. За словами прес-секретаря містечка Ніни Сорокопуд, вона виглядає дещо дивною, зважаючи на те, що усі питання заздалегідь були узгоджені з місцевою владою.
Тим часом усі причетні до євротабору люди готуються до прийняття перших мешканців.


Повернення блудного екс-спікера
«Прохіндіада» Супрунюка продовжується по-соціалістичному?
Василь ДРАГОЛЮК   

У Криму — сенсація. На півострів повернувся 50-річний політик-невдаха, голова парламенту автономії у 1995—1996 роках, якого останнім часом розшукували правоохоронці, Євген Супрунюк. Тепер колишній спікер парламенту часів АРК як «української Сицилії» прагне... заручитися підтримкою Президента Віктора Ющенка. У листі на його ім’я Супрунюк прохає главу держави, щоб той «захистив його від необ’єктивних дій і політичного (під виглядом кримінального) переслідування з боку деяких державних чиновників старої влади, що залишилися».


Рибка вмер на тротуарі
У центрі столиці застрелено кримінального авторитета
Іван ЛЕОНОВ.   

Резонансне вбивство 55-річного Віктора Рибалка (в кримінальному світі більше відомого як Рибка), що сталося позавчора ввечері на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького, було витримане в дусі кращих бандитських традицій неспокійних дев'яностих. Тобто було i авто з кілерами, i побiжний кулеметний вогонь, i безслідне зникнення...


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Регіони
Спеціальний репортаж
Пам'ять
Право
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

11 березня, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,7855 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2118 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ