Номер 041 за 04.03.2005
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви ставитися до виплати урядом Тимошенко компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР?
Загалом - підтримую.
Це лише піар, потрібний Юлі для підвищення рейтингу.
Це шкідливий для української економіки крок.
Виплати доречні, але не так і не зараз.
Важко сказати.
     

Віник до свята: прив'ялий і дорогий
Чи залишаться українські жінки на 8 Березня без квітів?
Наталя РОТАЙ   

Цієї весни залишається тільки поспівчувати бідолашним чоловікам, які напередодні 8 березня шукатимуть «запашні» подарунки для коханих, мам, сестер, колег. Йдеться навіть не про парфуми, а звичайнісінькі квіти, які традиційно підносять жінкам на свято. Хоча для більшості покупців вони цілком можуть стати недосяжними, як і французькі парфуми. Причина — нова інструкція Державної митної служби від 15 лютого, яка суттєво змінила порядок митної оцінки вартості імпортованих квітів і збільшила витрати підприємців.


«По дорозі вони його били, потім привезли на місце, потім зв'язали руки...»
Розкриття вбивства Гонгадзе Генеральний прокурор подає ледве не як власний подвиг
Іван ЛЕОНОВ.   

Святослав Піскун зібрав власну прес-конференцію з приводу розкриття вбивства Гії Гонгадзе на день пізніше за Віктора Ющенка. Мабуть, саме сенсаційна заява Президента не дала Генпрокуророві змоги в повній мірі скупатися в променях штучно створеної слави. Бо під час оголошення додаткових подробиць резонансного злочину минулої влади і роботи слідства пан Піскун аж ніяк не був схожий на людину, яка в силу посадових обов’язків бажає просто поінформувати громадськість. Не був він схожий і на людину, яка, згідно з Ющенковими словами, «повинна пройти цей шлях до кінця». Це був бенефіс однієї «зірки». Через всю прес-конференцію червоною лінією проходив головний генпрокурорівський «месидж»: «ніхто ні до, ні після мене не зміг, а от я, Святослав Піскун, зміг. Хоча напрошується питання: а чому так само швидко пан Піскун не міг розкрити цю справу у свій перший прихід на Різницьку, при Президенті Кучмі?


Президент і його політична «новобудова»
Сьогодні у Києві почнеться установчий з'їзд «партії Ющенка»
Володимир СЕМКІВ   

Попри спорадичні заяви Леоніда Кучми про граничне наближення до певних політичних партій, зокрема СДПУ(о), попри обговорення в 2002 році перспектив створення єдиної «кучмівської» партії на основі блоку «За єдину Україну!», попередній Президент так і не створив власної партструктури. Використовував те, що пропонували. А от нинішній глава держави вирішив уже на другий місяць свого президентства «взяти бика за роги». Форум президентської політичної сили, кістяк якої складатимуть учасники блоку «Наша Україна», триватиме два дні: сьогодні в секціях будуть обговорювати програму й статут нової партії, а завтра відбудеться «класичний» з'їзд — із делегатами, картками, голосуваннями та рішеннями. Керівником статутної секції, за повідомленням прес-служби «Нашої України» (тієї, що блок), є Борис Беспалий, програмної — ще один народний депутат із фракції «НУ», Іван Васюник.


Податкова з головою,
«Нафтогаз» із націоналістом
Інф. «УМ»   

Відучора Державну податкову адміністрацію вже не очолює Федір Ярошенко: Президент Віктор Ющенко відповідним указом звільнив його з цієї посади. Однак «обезголовленою» ДПА залишалася недовго: одразу потому іншим своїм указом Президент призначив її керівником Олександра Кіреєва.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Культура
ТелебУМ
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

11 березня, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,7855 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2118 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ