Номер 030 за 17.02.2005
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви ставитися до виплати урядом Тимошенко компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР?
Загалом - підтримую.
Це лише піар, потрібний Юлі для підвищення рейтингу.
Це шкідливий для української економіки крок.
Виплати доречні, але не так і не зараз.
Важко сказати.
     

Щастя не в грошах, а в підписі на них?
На повернення колишніх, начебто гарніших «одиничок» після відставки Тигіпка чекали даремно. Нацбанк Стельмаха продовжить випуск одногривневих купюр «тигіпківського» зразка 2004 року

Колись Голову Верховної Ради Володимира Литвина дуже розсмішив один депутатський запит (а їх спікер традиційно зачитував на початку засідання). Той курйозний запит одного з депутатів стосувався того, що «кожен голова Національного банку України хоче залишити після себе підпис на гривні». Формулювання було настільки несподіваним, що пан Литвин ще довго не міг поновити свою дикцію і читав із півдесятка наступних запитів, ледве приховуючи сміх.


«Печать звіра» — справа прокуратури
Слідство у справі отруєння Ющенка зацікавилося сенсаційними записами розмов росіян щодо ролі Гліба Павловського
Зоряна КРІТ   

Перелік резонансних злочинів та справ, які ніколи не буде розкрито, в Україні, як не прикро, поповнюється з кожним роком. Звісно, є надія, що при новій владі загадкових смертей під КамАЗами, «самогубств» навпочіпки в лазнях та убивств без виконавців хоча б поменшає, а «вередюків» не буде взагалі. Але для того, щоб ця віра отримала бодай якесь підтвердження, слідчим органам оновленої держави не завадило б довести свою спроможність розкривати «глухі» справи якомога швидше. Звісно, всім хочеться почути від правоохоронців справжнє ім'я убивць Георгія Гонгадзе, Ігоря Александрова, Вадима Гетьмана, В'ячеслава Чорновола та інших жертв минулого «режиму», але, судячи з усього, цієї миті ми дочекаємося, в кращому разі, не скоро. Інша річ — скандальне отруєння кандидата у президенти Віктора Ющенка, розкрити яке нібито вже ніхто й ніщо не заважає. Адже, по-перше, тепер жертва цього злочину, хоч і заплативши власним здоров'ям, обіймає найвищу посаду в державі. А по-друге, про організаторів та виконавців замаху на майбутнього Президента відповідні структури знають уже майже все. Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко після свого призначення повідомив журналістам, що йому відомо і про те, хто привіз діоксин, яким труїли Ющенка, і про те, хто його підсипав. Та й сам Віктор Андрійович натякав, що особи отруйників для нього не становлять таємниці...


Кучма ховається. Від суєти чи від слідства?
Екс-Президент виїхав відпочивати в один із найбільш комфортних та закритих готелів Чехії
Іван ДІДУШОК   

Чи говорить вам про щось така назва: фонд «Україна»? Якщо дехто й забув, то нагадаємо, що це організація, яку для своєї подальшої роботи побудував Президент Леонід Кучма. Будучи гарантом, Л.Д. з помпою презентував свій фонд і обіцяв, що після президентства працюватиме у ньому над консолідацією українського суспільства та розвитком науки. Однак, хоча Леонід Данилович виїхав з Банкової більше місяця тому, про активну роботу фонду не чути. Мабуть, після двох термінів президентства і відпочинок має бути подвійним. Тож на Батьківщині Кучму не видно ніде. Відвідавши нещодавно матч Албанія — Україна в Тирані, пан Л.Д. продовжив свої вакації у Чехії.


«Колоди i цеглу у дворi складав, то я думала: будiвельником стане»
Мама віце-прем'єра Миколи Томенка про розкладайку в саду, листи з Афганiстану i «зiпсований» «четвiркою» атестат
Людмила НІКІТЕНКО   

Віце-прем'єр Микола Томенко для черкащан є рідною людиною, адже його батьківщина — мальовниче село Малі Канівці Чорнобаївського району Черкаської області. Коли під час помаранчевої революції народ постійно бачив його на сцені столичного Майдану й слухав запальні виступи, черкащани були особливо гордими з того, що Томенко — їхнiй «земляк». Аби дізнатися, яким у дитинстві був «гуманiтарний» віце-прем'єр, чим захоплювався, як учився і як вийшов у люди, кореспондент «України молодої» напросилася в гості до його мами — Катерини Марківни Томенко.


Людина між Києвом та Москвою
На українсько-російські стосунки впливатимуть інші постаті: плюс Нємцов, мінус Черномирдін
Сидір ЗЛАЗЬ   

Після візиту Президента Віктора Ющенка до Москви 24 січня, коли Київ продемонстрував своєму «вічному стратегічному партнеру» цілковито інакшу, аніж за часів кучмізму, манеру поведінки, стали невідворотніми зміни у доборі «кураторів» українсько-російських стосунків. Києву ці зміни продиктувала революція (наразі є думки і щодо можливої заміни посла України в Росії пана Білоблоцького), Москві — радикальні зміни в Україні. Ясніше Божого дня, що Дмитро Медведєв, глава адміністрації російського президента, який «опікувався» українською політикою Кремля, орієнтуючись здебільшого на точку зору Віктора Медведчука, в нових умовах навряд чи здатен відповідати за «український вектор» — дорадникам, які допускають у розрахунках похибку до 99 відсотків, не довіряють. Сьогодні в Москві говорять і про ротацію Надзвичайного та Повноважного Посла РФ в Україні Віктора Черномирдіна, який своїм могутнім торсом тримав у Києві політику путінської Росії з травня 2001 року. Київській політичній лексиці бракуватиме Віктора Степановича, який збагатив мову «народів СНД» геніальним афоризмом: «Хотели как лучше, а вышло как всегда».


Роналдіньйо обіграв Шевченка
користь жертв цунамі
Інф. «УМ»   

40 770 глядачів на стадіоні «Камп Ноу» в Барселоні не тільки стали свідками товариського матчу футбольних зірок першої величини, а й допомогли жертвам грудневого цунамі в Південно-Східній Азії — саме туди переказано виручку за квитки. Дві збірні, розділені за «територіальною» ознакою — Європа та решта світу, вивели на поле два капітани, кращі гравці світу (за версією ФІФА) Роналдіньйо та Європи (рейтинг «Франс футболу») — Андрій Шевченко.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Світ і Україна
Інформаційна політика
Місто
Тема
Кримінал
Людина
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

11 березня, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,7855 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2118 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ