Номер 008 за 18.01.2005
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви ставитися до виплати урядом Тимошенко компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР?
Загалом - підтримую.
Це лише піар, потрібний Юлі для підвищення рейтингу.
Це шкідливий для української економіки крок.
Виплати доречні, але не так і не зараз.
Важко сказати.
     

Обличчя нового уряду
Кабмін-2005 за версією «УМ»: до чого майже домовився «відділ кадрів» у нових верхах
Дмитро ЛИХОВІЙ   

До інавгурації нового Президента — лічені дні, а ім'я людини, яку подадуть до парламенту для затвердження новим главою уряду, досі невідоме. Хоча в оточенні Віктора Ющенка відбуваються масштабні переговорно-узгоджувальні процеси.
Консультації та обговорення — і на Боричевому Току, і в парламенті, і в ЗМІ — виходять справді надто затягнутими, iнформація потроху просочується. Деякі кадрові позиції відомі уже й загалу, деякі (а таких більшість) залишаються «поліваріантними», і про них нам доводиться лише гадати. Втім не лише нам, а й Ющенкові «со товарищи». Наразі пропонуємо читачам власну схему-матрицю уряду-2005. Щоправда, як і тиждень тому, в головних клітинках фігурує по кілька кандидатур — «прем'єріада» триває...


Парле ву франсе, панове судді?
Швейцарські захисники Януковича, перш ніж представляти його у ВСУ, вивчали наше законодавство цілих... 10 днів
Наталія ЛЕБІДЬ   

Такого інтернаціонального «цирку», який влаштували у стінах Верховного Суду адвокати Віктора Януковича (там розглядається скарга Я. на «бездіяльність» ЦВК), ця поважна установа не знала, мабуть, ще ніколи. Передусім, Віктор Федорович, аби підсилити свою команду юридичними важковиками, не придумав нічого кращого чи оригінальнішого, ніж покликати до суду фахівців зі Швейцарії. Тамтешні правознавці скерували в Україну десант з трьох душ, що звуться Резу Вафадара, Вероніку Россе та Шіфферлі Петер Шарль. Усі вони є громадянами Швейцарії та представляють фірму Python Schifferli Peter & Partners, яка на ринку адвокатських послуг — уже 23 роки, як про це з гордістю повідомив пан Шіфферлі.


Чорноморське пароплавство стало «конторою для відмивання мільйонів»?
Привид ЧМП
Михайло АКСАНЮК   

11 липня 2003-го керівництво Мінтрансу України постало перед дилемою: доводити державну судноплавну компанію «Чорноморське морське пароплавство» до банкрутства як закономірного підсумку 12-річного управління головним підприємством морської галузі чи просити Вищий господарський суд України грунтовно вивчити ситуацію і відтермінувати небезпечне для держави рішення? Ухвалили рішення, яке б дозволило уникнути реальної загрози відчуження майнових комплексів України за межами держави. Таке відчуження могло статися внаслідок імовірного подання десятків позовів з боку закордонних фірм-кредиторів ДСК ЧМП. Отож завдяки тому мудрому рішенню пароплавство досі залишається «на плаву».


Високий політ «Авіатора»
У Голлівуді вручені «Золоті глобуси»
Олег БОРОВСЬКИЙ   

Біографічний фільм про ексцентричного американського мільярдера Говарда Х'юза відомого американського кінорежисера Мартіна Скорсезе «Авіатор» став головним переможцем 62-ї церемонії вручення «Золотих глобусів», другої за значимістю після «Оскара» американської щорічної кінонагороди. Церемонія вручення цих престижних нагород, лауреатів яких визначають 95 членів Голлівудської асоціації закордонної преси, відбулася у неділю увечері (у ніч iз неділі на понеділок за київським часом) y готелі «Беверлі Хілтон» у Голлівуді. «Авіатор» визнано кращим драматичним фільмом 2004 року, а Леонардо Ді Капріо, який виконує в ньому головну роль, отримав «Золотий глобус» як кращий драматичний актор.


Бабця стала мамою
— найстарішою у світі
Інф. «УМ»   

У неділю 67-річна румунка Адріана Ілієску прославилася на весь світ. Літня жінка народила дівчаток-близнючок. Таким чином, вона стала найстарішою мамою в такому поважному віці, побивши попередній рекорд, установлений італійкою (та народила сина в 62 роки).


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Світ без політики
Економіка
Право
Людина
Суспільство
Минуле і думи
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

11 березня, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,7855 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2118 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ