Номер 159 за 28.08.2004
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви ставитися до виплати урядом Тимошенко компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР?
Загалом - підтримую.
Це лише піар, потрібний Юлі для підвищення рейтингу.
Це шкідливий для української економіки крок.
Виплати доречні, але не так і не зараз.
Важко сказати.
     

Незваний гiсть
Як Прем'єр-міністр України місце глави грецького уряду зайняв
Андрій ШКІЛЬ   

Як не прикро, XXVIII Олімпійські ігри закінчуються вже завтра. Цього разу, на відміну від церемонії відкриття, ми не побачимо на чолі української делегації на головному стадіоні Афін Віктора Януковича — піар-ефект від цього заходу буде явно не той, що 13 серпня, коли Олімпіада стартувала. Прем'єр-міністр України, президент НОКу пробув на олімпійській землі менш як половину терміну Ігор-2004. Ексклюзивними подробицями грецьких вакацій кандидата в президенти України від влади з «УМ» поділився народний депутат Андрій Шкіль, який їздив до Афін у складі чиновницької делегації за квотою Верховної Ради.


Підрахунок за свій рахунок
У день голосування соціологи проведуть «опитування на виході» 50 тисяч громадян
Володимир СЕМКІВ   

У дні голосування, 31 жовтня та 21 листопада (якщо буде другий тур), в Україні буде проведено «екзит-пол» — опитування громадян на виході з виборчих дільниць. Подібне дослідження суспільної думки дозволяє встановити, наскільки чесними у своїх підрахунках були представники дільничних, окружних, Центральної виборчих комісій. На минулих парламентських виборах, скажімо, мало хто серйозно сприймав результати «екзит-полу», які показали, що Соцпартія та БЮТі (на той час – «аутсайдери» попередніх соціологічних опитувань) пройшли до парламенту з непоганим результатом, тоді як «Жінки за майбутнє» та зелені «залишилися з носом». Проте пройшло півдоби, і Центрвиборчком оголосив свої результати. Вони не набагато відрізнялися від дещо сенсаційних «екзит-польних»: максимальний «промах» — 1,4 відсотка. Подібне дослідження показало, що вибори-2002 в Україні пройшли вiдносно чесно. Тоді, до речі, було опитано 18 тисяч громадян. На президентських виборах планується дослідити думку аж 50 тисяч виборців! Україна таких опитувань іще не бачила. А це, звісно, має звести похибку до мінімуму.


«Бігморд» перед тюрмою
Де найкраще рекламувати Януковича
Зоряна КРІТ   

У зв'язку із запитаннями читачів та деяких політиків повідомляємо, що ілюстрації до публікації «Бігморди» в «УМ» за 17 серпня ц.р. взяті з інтернет-видання «Майдан». Бажаючі й зараз мають можливість переглянути кольорове фото, винесене на першу сторінку нашої газети, за адресою http://maidan.org.ua/news/index.php3?bn=maidan_foto&site=maidan.


Усіх собак — на опозицію
Традицiйно безпорадна в резонансних злочинах, мiлiцiя швидко «вирахувала» причетних до вибухiв на Троєщинi. Бо все знала наперед?
Тетяна ХАРЧЕНКО   

Столична міліція затримала чотирьох чоловік, яких звинувачує у сумнозвісних вибухах на ринку «Троєщина» (за інформацією першого заступника міністра Михайла Корнієнка, затриманих у справі вибухів п'ятеро). Про це журналістам учора повідомив начальник Управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Олександр Міленін. За його словами, зараз під пильним наглядом правоохоронців перебувають три чоловіки й одна жінка. Причетність затриманих до вибухів доведено, бо при обшуку в арештованих було вилучено схеми для виготовлення вибухових пристроїв з інтернету.


Плюс «срібло», мінус «бронза»
Після сходження на олімпійський п'єдестал наших чоловіків-вітрильників сума українських нагород залишилася незмінною, але вчора ще одну бронзову нагороду здобули дівчата-байдарочниці
Вадим АВДАСЬОВ   

Як «УМ» учора вже повідомляла, в аналізах на допінг-тест української веслувальниці Олени Олефіренко знайдено інгредієнт етаміван. Хоча препарат і не відноситься до офіційно заборонених, його дію прирівняно до впливу інших стимуляторів, за вживання яких жорстоко карає Всесвітній антидопінговий комітет (ВАДА). Оскільки вживання етамівану українкою визнано ненавмисним (Олена використала препарат за порадою лікаря команди), її, як і інших дівчат четвірки парної, навіть не позбавили олімпійської акредитації. Але, на превеликий жаль, завойована на каналі бронзова медаль перейде до екіпажу з Австралії. Це перший випадок за третю участь українців у літніх Олімпійських іграх, коли наших атлетів ловлять на допінгу й позбавляють нагороди.


Українські дербі в Суперлізі
Жереб назвав суперником «Динамо» клуб Андрія Вороніна — «Байєр», а до Донецька вже 14 вересня приїде «Мілан» з Андрієм Шевченком!

Позавчора відбулося жеребкування групової стадії Ліги чемпіонів. Висновок один: слабких суперників тут не буває. І «Динамо», і «Шахтарю» випали опоненти ектра-класу. Ми побачимо гру Бекхема і Зідана, Тотті й Роберто Карлоса, Роналдо і Роналдіньйо, Кака і Мальдіні, а головне — проти партнерів по збірній гратимуть Андрій Воронін із «Байєра» та «міланіст» Андрій Шевченко.


РОЗДIЛИ
У номер!
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

11 березня, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,7855 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2118 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ