Номер 120 за 02.07.2004
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви ставитися до виплати урядом Тимошенко компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР?
Загалом - підтримую.
Це лише піар, потрібний Юлі для підвищення рейтингу.
Це шкідливий для української економіки крок.
Виплати доречні, але не так і не зараз.
Важко сказати.
     

«Перлина біля моря» гуртом і вроздріб
Як, кому і за які гроші одеська мерія роздає курортне узбережжя
Михайло АКСАНЮК   

Такого цинізму і нехтування владою прав та інтересів громадян, які нині можна спостерігати в Одесі, старожили ще з сумнозвісних 1930-х років не пам'ятають. «Будете пікетувати будову по вул. Маршала Жукова, 57 — без власних квартир можете залишитися!» — такий, по суті, ультиматум пред'явлено мешканцям сусідніх «будинків-хрущовок», які протестують проти забудови невеличкої рекреаційної зони всередині мікрорайону потужною фірмою-забудовником «Древопласт», підтримуваною з мерії. І, як пересвідчилася група одеситів, що неодноразово пікетувала міську раду і будмайданчик, домагаючись припинення незаконного, на їхнiй погляд, зведення величезного будинку просто перед вікнами їхніх квартир, «круті» бізнесмени слів на вітер не кидають. Причому за ними — не лише мерія, очолювана Русланом Боделаном, а й деякі служителі Феміди. Дійшло до того, що найактивніших пікетувальників, побитих охоронцями будови, справді викликали до Київського райсуду Одеси, де їм було зачитано ухвалу «про забезпечення позовних вимог підприємства («Древопласт». — Авт.) шляхом накладення арешту на квартири окремих мешканців будинків...» Іншими словами: не бажаєте миритися зі свавіллям влади та провладних бізнесменів — будьте готові стати бомжами.


Останній день — найважчий?
Завтра в Україні розпочинається виборча кампанія. Перші претенденти на президентство «підуть» у неділю
Зоряна КРІТ   

Сьогодні всі представники народу України, які за віком підпадають під категорію «виборець звичайний», мають останню нагоду набрати у груди побільше повітря перед тим, як країна пірне у величезну калюжу під назвою президентські вибори. Щоправда, попри те, що виборча кампанія стартує вже завтра, основний її етап розпочнеться таки в неділю: саме цього дня, згідно з «Календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів Президента України 31 жовтня 2004 року», розпочинається етап висування кандидатів на посаду глави держави. І потенційні учасники «мега-перегонів» уже готові до старту.


Виборчий процес — це теж вирок
Президенти приходять і йдуть, а чи залишається совість у журналістів?
Данило ІВАНІВ   

«Учора мені подарували солдатську каску. Я її приміряв і сказав, що Національна спілка журналістів до виборів готова», — так почав свій виступ на ІІІ Форумі журналістів «За прозорі вибори» голова НСЖУ Ігор Лубченко. За словами Ігоря Федоровича, він приїхав на вчорашнє медіа-зібрання просто від побитого редактора опозиційної буковинської газети «Час» Павла Кобевка, і це вже третій напад на журналіста за період, наближений до виборчої кампанії. Що ж буде далі?


Дванадцять відсотків — і по руках?
Доля «Одеси — Бродів» на російських терезах
Тетяна КОВТУН   

Сьогодні у Москві має засідати українсько-російська міжурядова робоча група, яка розглядатиме скасування ПДВ на експорт російської нафти в Україну. Прем'єр Віктор Янукович заявив, що в разі прийняття такого рішення ціна на нафтопродукти може знизитися на 12 відсотків.Три дні тому глава уряду домовився з президентом російської компанії «ЛУКОЙЛ» Вагітом Алекперовим про непідвищення компанією цін на нафтопродукти, які реалізуються в Україні. Опозиція пов'язує можливе скасування ПДВ на експорт російської нафти з іншою «довгограючою» темою — реверсуванням нафтопроводу «Одеса-Броди».


Зустрінемося в «Центрі»
У Верховній Раді готується грунт для створення нової більшості?
Володимир СЕМКІВ   

Учора депутатську групу «Центр» поповнили аж троє парламентаріїв. Тим самим вони підтвердили слова «центристів» про те, що група надалі розширюватиметься, і звели нанівець сподівання тих політиків, які уже потирали руки, чекаючи, коли «Центр» розвалиться (як відомо, кілька тижнів тому ця група могла розпастися за відсутності необхідної кількості членів). «Новачками» гордого і наразі справді незалежного депутатського об'єднання стали Станіслав Сташевський, Віктор Мусіяка та Володимир Сивкович. Ці троє депутатів у Верховній Раді мали репутацію тих, хто не йде на особливі конфлікти ні з пропрезидентським табором, ні з опозиційним.


Контрстрайк від «Альфи»
Головне управління «А» Служби безпеки України: 10 років потому
Іван ЛЕОНОВ.   

Цей антитерористичний спецпідрозділ став легедою ще за радянських часів. «Альфа» — це еліта в світі спецслужб. Бійці групи «А» справді йдуть на крок попереду інших, а успішно проведені ними спецоперації часто стають унікальними і неперевершеними.


РОЗДIЛИ
У номер!
Політінформація
ІнФорУМ
Тема
Право
Ля-ля-фа
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

11 березня, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,7855 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2118 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ