Номер 114 за 23.06.2004
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви ставитися до виплати урядом Тимошенко компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР?
Загалом - підтримую.
Це лише піар, потрібний Юлі для підвищення рейтингу.
Це шкідливий для української економіки крок.
Виплати доречні, але не так і не зараз.
Важко сказати.
     

Цербери проти Юлі
Чи стане Верховна Рада на бік Генпрокуратури та Адміністрації Президента, проiгнорувавши справжнi злочини «сiмейних» олiгархiв?
Данило ІВАНІВ   

Сьогодні по обіді почнеться засідання Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України. Питання номер один порядку денного — розгляд подання Генпрокуратури щодо одержання згоди парламенту на притягнення депутатки Юлії Тимошенко до відповідальності та її арешт.
За великим рахунком, це вже шоста спроба відомства на вулиці Різницькій забрати в Юлії Володимирівни депутатський імунітет та надягнути на опозиціонерку наручники. Досі жоден Генпрокурор (а їх за час «посиленої уваги» до Тимошенко змінилося вже троє) не спромігся перевести пані Юлю з парламентського статусу в тюремний. Нагадаймо, що в ті два місяці, коли Тимошенко «гризла нари» Лук'янівського СІЗО, вона не мала депутатської недоторканності, бо віддала перевагу перед депутатством роботі в Кабінеті Міністрів із Віктором Ющенком.


Громадянин К., але не Кучма
Для Гонгадзе теж придумали «Вередюка». Генпрокуратура перевіряє його на причетність до вбивства Гії
Володимир СЕМКІВ   

Щойно у британській газеті «Індепендент» було оприлюднено інформацію про допити правоохоронців, які стежили за Георгієм Гонгадзе, як Генпрокуратура стала небувалим «ньюзмейкером» (якщо простіше — машиною з виготовлення новин). Подібне в нашій державі трапляється часто: як тільки якась неприємна для влади тема отримує розголошення, ця ж влада намагається її заглушити своїми «здобутками» «по темі». Позавчора, приміром, після витоку інформації про те, що «перевертня» і потенційного свідка по «справі Гонгадзе» Ігоря Гончарова вбили введенням ін'єкції, Генпрокуратура розродилася своїм повідомленням, нібито смерть Гончарова насправді надійшла «ззовні» — від завдавання спинальних травм. Минуло трохи часу, і до громадськості з Різницької надійшла ще одна новина.


Збирайся, поїзд уже чекає
Із Білорусі депортовано українського журналіста
Інф. «УМ»   

Наші сусіди до списку депортованих зі своєї країни журналістів вписали ще одне ім'я, уже четверте за рахунком. Нашого співвітчизника Михайла Подоляка, який донедавна працював на мінську газету «Время», звинуватили не в чому-небудь, а в закликах до «консолідації опозиції з метою протидії КДБ Білорусі». Саме таку крамолу уздріло в статтях журналіста білоруське КДБ, яке й вирішило якнайшвидше спекатися «неугодного» українця.


Остання зброя «донецьких» — презервативи з водою?
Не всі ще люди почманіли. Що й доводять інформаційні поїздки по Донеччині депутатів від «Нашої України»

Мешканці сіл добре знають, якою «зброєю масового ураження» володіє тхір. Коли залазить до курника, насамперед, клятий, наповнює приміщення нестерпним смородом. А потім курей, які після такої «газової атаки» просто чманіють і не чинять опору, можна забирати разом із курником...
Уже не секрет, що тактичні прийоми отого хижака активно використовує й нинішня владна пропаганда, від якої вже чманіють наші співвітчизники. І тому й не дивно, що на тлі мізерних надбавок до пенсій та різкого збільшення цін на хліб, житлово-комунальні послуги та пальне до столиці вже потяглися вдячні пенсіонери, аби презентувати керівникові уряду відро полуниць. Не знаю, кому як, а авторці цих рядків особисто доводилося чути від одноліток тієї жінки з Луганщини про наміри використати відро у присутності Прем'єра по-іншому. Утім, то вже крайність. Тим більше, що існує інший підхід — протиставити владній пропаганді із нестерпним запахом постійне елементарне «провітрювання» території. Адже співвітчизники, особливо в сільській місцевості, просто приречені отримувати однобоку інформацію тільки із підконтрольних владі ЗМІ. І тому на зустрічах з народними депутатами від опозиції прагнуть отримати бодай ковток свіжої інформації про реальний стан справ у державі.


Суворість до «суворовців»
Кучма розпорядився закрити на рік найпрестижніший військовий ліцей України
Наталя ДМИТРЕНКО   

У перший день іспитів до військового ліцею імені Богуна батьків абітурієнтів раптом повідомили про припинення набору в зв'язку з передачею приміщення навчального закладу під генеральний штаб Збройних Сил України. Як розповів «УМ» заступник начальника ліцею з гуманітарних питань Дмитро Матвійчик, рішення про припинення набору було абсолютно несподіване: «Сьогодні почалися іспити. Після чого з Міністерства оборони ми отримали рішення припинити набір, нібито через те, що на цій території буде Генштаб, а сам ліцей переводять в Боярку. Проблема в тому, що зараз у нас навчається шістсот чоловік, а в Боярці буде лише двісті.


Лісабонська ніч ножів
До вбивства британця причетний українець?
Наталя ДМИТРЕНКО   

Перший трагічний сигнал надійшов з чемпіонату Європи-2004: після матчу Англія — Хорватія в столиці Португалії Лісабоні було зарізано британського фаната. Інцидент стався позавчора вночі відразу по закінченні гри, в якій хорвати «продули» з рахунком 4:2. Тому природними були підозри, що у смерті 27-річного британського уболівальника винен якийсь гарячий хорватський хлопець, про що повідомила португальська агенція «Луса». Проте незабаром з'явилося неприємне для України уточнення — винен наш співгромадянин. «Україна молода» спробувала уточнити інформацію з перших джерел. «Дійсно, ми володіємо такою інформацією, але вона неофіційна, — повідомив у телефонній розмові з Лісабона консул українського посольства в Португалії Геннадій Роговець. — Зараз ми все з'ясовуємо: вже надіслали запит до компетентних португальських органів».


РОЗДIЛИ
У номер!
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Економіка
Людина і право
Наука
Традиції
Культура
Спорт
Смачне життя
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

11 березня, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,7855 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2118 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ