Номер 79 за 29.04.2004
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви ставитися до виплати урядом Тимошенко компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР?
Загалом - підтримую.
Це лише піар, потрібний Юлі для підвищення рейтингу.
Це шкідливий для української економіки крок.
Виплати доречні, але не так і не зараз.
Важко сказати.
     

Другий пішов...
Ще один українець, Костянтин Михалєв, загинув у бою в Іраку. Ще двох наших вояків поранено
Наталя ДМИТРЕНКО   Сидір ЗЛАЗЬ   

Учора вранці український контингент уже вдруге за місяць зазнав втрат: загинув рядовий контрактної служби 22-річний Костянтин Михалєв із Хмельниччини. Як повідомила прес-служба Міністерства оборони, це сталося під час збройного нападу на український патруль поблизу міста Аз-Зубадія, що за 60 кілометрів на захід від Аль-Кута. БТР-80, який замикав колону з трьох патрулюючих бронетранспортерів, було розстріляно впритул з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Ця сутичка стала останньою для снайпера 62-го окремого механізованого батальйону Костянтина Михалєва. Вибухом було поранено ще двох рядових-контрактників: кулеметника Ярослава Злочевського та гранатометника Володимира Бегутова.


Погляд з-за «ситцевої завіси»
Наталя ДМИТРЕНКО   Олена ЗВАРИЧ   

Після 1 травня Україна буде політично відділеною від решти Європи — завісою, яка не стане, звісно, такою щільною і страшною, як «залізна завіса» епохи «холодної війни», але все-таки відчуватиметься. Тому й назвали цю нову лінію поділу(лінію умовного поділу, як делікатно називають його політики з-за обох боків «бар'єра») «ситцевою завісою». Певний ефект присутності і певні відчуття співпричетності до Великої Європи в нас зберігатимуться, але ситцева фіранка суттєво заважатиме, це буде наче поцілунок через хусточку, така собі поєднаність «понарошку».
Напередодні нової хвилі розширення Євросоюзу «УМ» попросила надзвичайних та повноважних послів в Україні тих держав «нової десятки», які, на наш погляд, найтісніше співпрацюють з Україною, відповісти на питання, пов'язані з розширенням ЄС та його впливом на подальші стосунки цих держав із нашою.
1. Після входження вашої країни в Європейський Союз якими ви бачите проблемні точки у взаємовідносинах з Україною? Як вплине вступ вашої країни до ЄС на економічні стосунки наших двох держав?
2. Під час переговорів про майбутнє членство вашої держави в ЄС якими були найважчі питання, що потребували узгодження з Брюсселем?
3. За яких умов і коли ваша країна може приєднатися до Шенгенської зони та до зони євро?
4. Чи вважаєте ви, що вступ вашої держави до ЄС був безальтернативним і чому?


З СБУ не жартують
Студент влаштував перевірку спецслужбам України і Росії

Від терактів нині ніхто не застрахований. Але у той час, як один надіється на Бога, інший — на відповідні спецслужби. Чи оперативно працює наша Служба безпеки, вирішив перевірити студент-першокурсник із Миколаєва. Днями на інтернетівську поштову скриньку прес-центру СБУ прийшло електронне повідомлення, в якому невідомий попереджав, що за кілька днів в одній із середніх шкіл Миколаєва буде вчинено теракт. Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, оперативники терміново вжили заходів для перевірки сигналу і пошуку автора листа, який підписався «Анонім». Було задіяно сили і засоби декількох підрозділів СБУ, і вже через кілька годин співробітники управління СБУ в Миколаївській області визначили, чиєму «перу» належить послання.


Дорогою червоних ліхтарів
Кореспондентка «УМ» провела ніч на столичній Окружнiй
Марина ТКАЧУК   

Цим дівчатам, напевно, батьки не говорили: «Вчися добре, доню, а то будеш двірничкою чи дояркою» (принаймні мене виховували саме так). Більшість iз тих, хто потрапив на узбіччя життя, не пам'ятає, коли з ними востаннє говорили «по душах» батьки і коли взагалі горе-«родителі» з'являлися на горизонті. І ось діти «вивчилися» на... повій.


РОЗДIЛИ
У номер!
Політінформація
ІнФорУМ
Підтримка
Світ
Селяни і Ко
Пам'ятки
Тема
Медицина
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

11 березня, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,7855 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2118 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ