Номер 57 за 27.03.2004
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Як ви ставитися до виплати урядом Тимошенко компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР?
Загалом - підтримую.
Це лише піар, потрібний Юлі для підвищення рейтингу.
Це шкідливий для української економіки крок.
Виплати доречні, але не так і не зараз.
Важко сказати.
     

Велике сидіння в парламенті
«Чебурашка» й опозиція не завадили «більшовикам» позавчора вночі прийняти свій варіант закону про вибори до ВР
Леся ВОЛОШКА   

«Я пропоную поправку до своєї поправки такого текстового змісту: «Надати право Президенту Леоніду Кучмі призначити наступну Верховну Раду України». І це тоді дійсно буде виходити абсолютно в дусі того, що ви щойно зробили. Я наполягаю на цьому голосуванні». Засмучений марною працею «нашоукраїнець» Роман Зварич і справді говорив серйозно — після майже 12-годинної роботи парламентарії прийняли всього три поправки до закону про вибори народних депутатів, при тому що проголосовано таких доповнень і виправлень на той час було близько п’яти сотень. І три чверті — внесені представниками «Нашої України».


Журналістів винесуть за ноги й розіграють владний варіант?
Роменські опозиціонери заявляють про передвиборчий тиск
Тетяна БОГУН   

Позавчора в райцентрі Ромни на Сумщині й без того неспокійну передвиборчу атмосферу (тут у неділю обиратимуть міського голову) підігрів мітинг, який влаштували Соціалістична партія спільно з «Нашою Україною» та Блоком Юлії Тимошенко на підтримку свого кандидата Олексія Біловола. На акцію мали приїхати й Олександр Мороз, і Юлія Тимошенко, і Віктор Ющенко, тож зійшлося кілька тисяч роменчан. І хоча заявлені лідери через зайнятість у столиці на Сумщину не доїхали, люди не розійшлися. Тим більше що відсутність своїх колег компенсував популярний «нашоукраїнець» Іван Плющ. Не розігнав натовп навіть рясний дощ.


На годиннику — «літо»
У неділю не забудьте перевести стрілки на годину вперед

Цієї неділі всі українці прокинуться на годину пізніше звичайного: о 2-й годині ночі 28 березня ми перейдемо на «літній» час. Тому не забудьте перекрутити стрілки своїх годинників на одну позначку вперед.


Готуй шубу в березні...
На «Сезонах моди» Олександр Гапчук виразив настрої великої частини дизайнерів у колекції «Бебі-бум», Сергій Бизов зробив колекцію для друзів, а Андре Тан виборов стажування у престижному Central Martins College of Art & Design.
Валентина КЛИМЕНКО   

Про чотири дні «Сезонів моди», які закінчилися в цей понеділок, а точніше у середу, бо після показів у Міжнародному виставковому центрі ще були два шоу-руми в Подільському універмазі, залишилася яскрава купка запрошень на покази (я їх обожнюю), непереможне бажання будь-що придбати сумку з колекції Ірини Каравай і обов'язок написати в рідну газету, як це було.
А було це так... У великому і діловому приміщенні виставкового центру натягли чорний прямокутник залу, проклали довгий язик подіуму з якогось новомодного будівельного матеріалу і поставили чотири ряди стільців, у так званому фойє встановили круглу стійку з кавовими автоматами Nescafe Gold, а перед входом у кожний зал і за лаштунки подіуму «вкопали» суворих охоронців. І всі найяскравіші метелики світського Києва полетіли на престижний вогник дизайнерської моди. Якщо раніше я для себе розмежовувала український тиждень прет-а-порте на покази дизайнерів першої і другої категорії, як жорстоко це не звучить, то сьогодні поділ на «групи» і «фракції» відбувається за багатьма критеріями і геометрія вітчизняного фешн-бізнесу стала набагато вигадливішою. По-перше, я виділила «групу товаришів», які маніакально точно і жорстко ставляться до стилістичної і концептуальної єдності своїх колекцій — жодної випадкової речі, жодного стороннього аксесуару, жодного невідповідного елементу.


«Онопрієнківщина» повернулася?
У Карлівському районі, де сталося чергове подвійне вбивство, продовжується методичний відстріл людей
Василь НЕЇЖМАК   

Невідомий убивця (чи убивці?) ні за що застрелив двох жінок. Кількість жертв «невловимих» у Карлівському районі на Полтавщині сягнула 14. А тим часом міліція шукає, на кого б «повісити» серійні вбивства, і вже знаходить місцевих «Юріїв Мозол»


Арнольд Шварценеггер їде до козакiв?
Термінатор-губернатор має намір відвідати Запоріжжя
Андрій БАГНЮК   

Новину з відтінком сенсаційності повідомив місцевим ЗМІ Руслан Жаботинський, син знаменитого важковаговика, найсильнішої людини світу. З'ясувалося, що нинішній губернатор штату Каліфорнія (США) є давнім шанувальником спортсмена з унікальними здібностями. Перша зустріч Леоніда Жаботинського та юного тоді Арнольда Шварценеггера відбулася у 1970-х роках в Австрії на одному з молодіжних спортивних фестивалів. Тоді юний австрієць ледь пробився до атлета з України, аби взяти у нього автограф. Це була не остання зустріч знаменитостей. Цього місяця Леонід Жаботинський та його син гостювали у Каліфорнії на запрошення губернатора — той організовував спортивну фієсту богатирів «Арнольд класик».


РОЗДIЛИ
У номер!
Політінформація
ІнФорУМ
Стиль
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

11 березня, вт (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,7855 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2118 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ