This version of the page http://www.likar.info/news/14014.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-02. The original page over time could change.
LIKAR.INFO / Розвиток трансфузіології спрямований на поступовий перехід до отримання від донора тiльки необхідних компонентів
Обратная связь  |  Регистрация
Поиск
Регистрация Логин: Пароль:
 /  Новости  /  Статистика  /  Розвиток трансфузіології спрямований на поступовий перехід до отримання від донора тiльки необхідних компонентів

Новости

РУБРИКИ:

Новости со всего мира
Новости из Украины
Статистика
Только правда
Новости от первоисточников
АРХИВ:
C
По 
14 Июня 2007

Розвиток трансфузіології спрямований на поступовий перехід до отримання від донора тiльки необхідних компонентів

В Україні функціонує 70 станцій та центрів крові (із них 24 обласних, 1 республіканська і 37 міських, що підпорядковані МОЗ України та 8 відомчих СПК: Міністерства оборони – 3 і Укрзалізниці – 5), 505 відділень трансфузіології лікувальних закладів (498 – підпорядковані МОЗ та АМН України, 3 – Міністерству оборони, 4 – Укрзалізниці), 77 лікарень, що проводять заготівлю крові.

За останні десятиліття у трансфузіології здійснено перехід на компонентну терапію, цільна кров практично перестала використовуватися в клінічній практиці. Розвиток трансфузіології спрямований на поступовий перехід від заготівлі цільної донорської крові до отримання від донора необхідних компонентів.

Всесвітній день донора крові, який щорічно відзначається 14 червня, дозволяє глибше усвідомити значення добровільної здачі крові і сприяє тому, що більше людей стають регулярними донорами крові. Однак, основна його мета - відзначити участь і виразити вдячність тим людям, що добровільно здають свою кров, не одержуючи за це якої-небудь винагороди, крім свідомості того, що вони сприяли порятункові життя, і особливо тих, хто здає кров на регулярно - два, три або більше разів у рік.

Источник: Мiнiстерство охорони здоров`я України

Цiкавинки

Завантаження...

LIKAR® - Календарь

[4-6 марта 2008, Киев ]
Здоровая нация: Здоровье женщины и ребенка
Третья специализированная медицинская выставка-форум

[27 февраля – 2 марта 2008, Россия, Санкт-Петербург]
Забота, помощь, милосердие
ежегодная выставка

НОВОСТИ LIKAR.INFO
Здоровый образ жизни  |  Болезни и лечение  |  Скорая справочная  |  LIKAR для профи
Конференции  |  Консультации  |  Обратная связь  |  Регистрация