This version of the page http://svit.ukrinform.com/web/default.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-03-01. The original page over time could change.
На позиціях правди і об’єктивності

НА ПОЗИЦІЯХ ПРАВДИ І ОБ’ЄКТИВНОСТІ

Генеральний директор Укрінформу
Віктор Чамара

У період інтеграції України у світове співтовариство, розвитку її промислово-економічного потенціалу, вирішення питань членства у євроатлантичних структурах однією з актуальних проблем є присутність і позиціювання вітчизняних мас-медіа у світовому інформаційному просторі з метою утвердження іміджу та інтелектуальних можливостей незалежної держави.

Власне, це відповідальне завдання відразу після проголошення незалежності України колектив Українського національного інформаційного агентства – Укрінформ поклав у площину своєї повсякденної діяльності. Про певний результат цієї роботи свідчить вже той факт, що Укрінформ - єдине від нашої держави агентство, що представлене у Європейському Альянсі інформаційних агентств (EANA). І наше агентство досить гідно й впевнено почувається у співтоваристві авторитетних інформаційних агенцій з брендами планетарного масштабу.
У травні 2006 року Укрінформ виступив з ініціативою і став фундатором Асоціації інформаційних агентств країн Причорномор’я (ПАНІА).
Загалом, розвиваючи інформаційне партнерство, агентство працює сьогодні за угодами з 45 зарубіжними мас-медіа.

На вітчизняних теренах Укрінформ знаний як авторитетне, перевірене часом агентство з майже 90-річною історією, що має кореспондентські пункти в усіх обласних центрах держави, а також країнах Європи, Азії, Америки. Воно є надійним джерелом інформації про політичне, економічне, наукове, культурне, громадське життя України та інших держав. Журналісти агентства постійно акредитовані у Верховній Раді, Кабінеті Міністрів України, напряму працюють з МЗС, міністерствами оборони, внутрішніх справ, фінансів, економіки, аграрної політики тощо, Національним космічним агентством та багатьма іншими урядовими та відомчими структурами, що дозволяє Укрінформу публікувати найбільш точну, перевірену, ексклюзивну інформацію.

Щодня споживачам надається близько 500 оперативних повідомлень англійською, німецькою, російською, українською мовами, майже 200 фотоінформаційних матеріалів, аудіодайджест.Укрінформ – постачальник інформації для ЗМІ, телеканалів, радіостанцій, державних органів влади та місцевого самоврядування, посольств та дипломатичних представництв України за кордоном, посольств і представництв іноземних держав, зарубіжних інформаційних служб та ЗМІ.

Окрім цього, Укрінформ має один з найвідоміших і престижних інформаційних майданчиків для вітчизняних і зарубіжних ЗМІ – Всеукраїнський прес-центр з регіональними філіями. Агентство в інформаційній царині пропонує споживачам цілу низку послуг, є автором і організатором цікавих проектів в багатьох сферах суспільної діяльності.

У складних умовах, коли глобалізаційні процеси безпосередньо впливають на умови діяльності кожного представника мас-медіа, Укрінформ, не розгублюючи традицій і водночас набуваючи сучасних рис, залишається вірним своєму амплуа. А суть його складають правда і виваженість в інформуванні, надійність у партнерстві, незмінна державницька позиція.

 

Віктор ЧАМАРА, генеральний директор Укрінформу


Історичний ракурс

90 років поспіль