This version of the page http://www.press.org.ua/news/74619 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-28. The original page over time could change.
Охоронець вашої кухні
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Вход | Зарегистрироваться

Охоронець вашої кухні

A A A
Размер шрифта:
Куди насамперед навідуються ваші домашні, коли повертаються з роботи чи навчання? Куди прошкують ваші друзі, увійшовши у квартиру? Звичайно, на кухню — центр загального тяжіння, улюблений домашній клуб! Але чи корисно проводити довгі години серед невидимих часток кухонної кіптяви, що витають у повітрі? Кажуть, вони канцерогенні. Небезпечні для органів дихання навіть борошняний пил та й кисню в кухні значно менше, ніж необхідно: він спалюється. А вологість, навпаки, вища за норму. Кухонні запахи, пара, бризки жиру при смаженні — є від чого розболітися голові.

От чому необхідним елементом кухонного інтер'єра є ковпак повітряочисника. Чи це невигадлива усічена піраміда над плитою, чи обтяжена дизайнерськими вигадками споруда з полірованої нержавіючої сталі, скла й інших сучасних матеріалів, — все це претворює кухонний чад і кіптяву в чисте, здорове повітря. У різних фірмах призначений для очищення кухонного повітря пристрій може називатися по-різному: кухонна витяжка; кухонний повітряочисник; витяжний кухонний вентилятор; витяжна шафа; витяжний вентилятор типу «горн»; витяжний блок; витяжний модуль. Зустрічаються й такі назви, як витяжна шафа-камін — для монтажу на стелі або стіні, у декоративному виконанні у вигляді ковпака у формі усіченої піраміди, або у вигляді напівконуса, чи прямокутного вигнутого козирка. А витяжна шафа-ширма — це коли конструкція оптимально вписується у фронтальну площину кухні завдяки монтажу витяжки у верхню шафку цокольної панелі. В деяких фірмах це може називатися навіть «повністю інтегрованим витяжним вентилятором». Але як би цей витвір не називався, його основна функція — очищення повітря кухні від кіптяви та мікроскопічних часточок жиру і видалення кухонних запахів за рахунок створюваної вентилятором повітряної тяги. Принципової різниці у всіх цих назвах немає. Циркуляційний повітряочисник очищає повітря за допомогою фільтрів і повертає його назад у приміщення. Зазвичай в ньому використовують фільтри двох видів: жировловлючий, що затримує дрібні крапельки жиру і кіптяву, і вугільні, що поглинають запахи. Обов'язок кожного власника — регулярно міняти ці фільтри. При виборі кухонної витяжки, звичайно, варто звернути увагу і на дизайн, і на габарити стосовно до вашої кухні. Але головний показник, який необхідно враховувати насамперед, — пропускна здатність. Мається на увазі кількість повітря, що пропускається крізь витяжку за одиницю часу. Оптимальний повітряобмін на кухні за санітарними нормами такий: протягом години весь об'єм повітря повинен змінитися 10-12 разів. Витяжка, як електричний прилад, цілком безпечна. Зазвичай кухонні витяжки мають подвійну ізоляцію електричних ланцюгів і додаткове заземлення не потрібне. Витяжки останнього покоління постачаються з електронним перемикачем швидкостей. Він автоматично підвищує продуктивність, якщо раптом на плиті щось підгоріло; при звичайному ж готуванні витяжка сама встановлюється на економічний режим. Така розумна автоматика прийшла на наші кухні в третьому тисячоріччі. Тепер господині не треба пам'ятати, коли треба включити витяжку, і гадати, на який режим її встановити. Повітря очисник зробить все сам.

Львов 2007-10-29 09:22:18
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
повітряочисник 
Статьи автора Євген ТАРНАВСЬКИЙ:

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:100

Євген ТАРНАВСЬКИЙ
8(050)5106647
Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
19:47Успіх банку залежить від кожного...
17:32“Україну” можуть продати
16:58Землю знову продаватимуть
15:26С предпринимателями расторгают договор из-за вмешательства журналистов
14:51Усі на громадські слухання з приводу подорожчання квартплати
14:47Делайте ставки, господа: ставки поднимаются
14:46СОТ: крок вперед - три назад
14:43Вінниця хоче готельних "зірок"
12:40Генеральна рада Світової організації торгівлі у Брюсселі схвалила вступ України до цього клубу.
12:30Медленно, но уверенно стипендия растет
Статьи автора Євген ТАРНАВСЬКИЙ:
10:33 У центрі Львова вибухнув житловий будинок
11:21 На «Аукціоні надій» заробили 62100 грн.
11:01 Монастир Шаолінь - духовна зброя китайців
10:45 Львів’янам вручили іменні премії від Президента та Кабінету міністрів
10:24 У Львові гастролювали звіровелети
10:22 Відкрилась виставка стродавніх хоругов зі Швеції та України
10:20 Художниця Євгенія Гапчинська знову в Львові
10:18 «Різдво світла» — експозиція львівської галереї «Зелена канапа»
11:45 Не можете заснути? Вимкніть стільниковий телефон
11:33 «Севільський цирульник» приїхав з Варшави