This version of the page http://vodhosp.uzhgorod.ua/relationship.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-27. The original page over time could change.
Закарпатське обласне управління по меліорації і водному господарству

Новини

www.unian.net
www.korrespondent.net
www.ukr.net
www.carpathia.gov.ua
www.uzhgorod.net.ua
www.mukachevo.net

Міжнародне співробітництво

СПІВРОБІТНИЦТВО З ПИТАНЬ ВОДНОГО ГОСПОДАРСТВА НА ПРИКОРДОННИХ ВОДАХ
Угода між Урядом України та Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах
від 14 червня 1994 року
Угода між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах
від 30 вересня 1997 року
Угода між Урядом України та Урядом Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах
від 28 липня 1993 року
    НАПРЯМКИ РОБОТИ
  • протипаводковий захист населення та прикордонних територій
  • гідрометеорологічне спостереження ситуації на прикордонній території
  • здійснення моніторингу та оцінка якості води
  • проведення гідрологічних та гідрогеологічних спостережень на прикордонних водах

Закарпатська область знаходиться на заході України, займаючи південно-західні схили Карпат, а також північно-східну частину Середньодунайської низовини. Закарпаття є своєрідним краєм, оскільки одночасно межує з чотирма країнами Європейського Союзу - на північному заході – з Польщею, на заході – з Словацькою Республікою, на південному заході – з Угорською Республікою, а на півдні – з Румунією. В результаті свого унікального географічного розташування Закарпатська область є своєрідним вікном країни у Європу, де на її території успішно розвивається міжнародне співробітництво в багатьох галузях, зокрема і в галузі водного господарства.

Річки Закарпатської області в географічному плані належать до басейну однієї з найбільших приток Дунаю - річки Тиса, яка вважається прикордонним водотоком і є основною водною артерією області. Із загальної площі басейну р. Тиси (156,4 тис.кв.км) на долю України (Закарпатська область) припадає 12,7 тис,км2 або 8,1 відсотка, на долю Румунії - 46 відсотків, Угорщини - 29,6 відсотка, Словаччини - 9,9 відсотка, Югославії - 6,4 відсотка. Стік, що формується на території України становить 25,6 відсотка, Румунії - 50,9 відсотка, Словаччини - 13,4 відсотка.

Закарпатський облводгосп здійснює заходи в галузі водного господарства на прикордонних водах з Угорщиною і Румунією в межах басейну р. Тиса, а з Словаччиною в межах басейнів р. Уж і р. Латориця.

Закарпатський облводгосп, який реалізує державну політику у сфері використання, збереження та відтворення водних ресурсів, співпрацює із сусідніми з Україною державами – Угорською Республікою, Румунією та Словацькою Республікою – в рамках двосторонніх Міжурядових Угод з питань водного господарства на прикордонних водах.