This version of the page http://www.ln.com.ua/~kolpakov/axv.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-23. The original page over time could change.
ІНЖЕНЕРНО

                  

                           ІНЖЕНЕРНО-ХІМІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

                                                 КАФЕДРА АХВ

 

ПРО ІНЖЕНЕРНО-ХІМІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

ПIДРОЗДІЛИ ІХФ:

Кафедра ХПСМ

Кафедра АХВ

Кафедра МАХВ

Кафедра Е та ПР

Кафедра КХТП

 

ПРИЙМАЛЬНА КОМІСІЯ 

ФІЛІЯ ДОВУЗІВСЬКОЇ
ПІДГОТОВКИ

ДИСТАНЦIЙНА ОСВІТА

НАУКОВА РОБОТА

СТУДЕНТСЬКЕ 

ЖИТТЯ

НТУУ "КПІ"

ГОЛОВНА

 

 

 

 


                                      

                                        Завідуючий кафедрой Автоматизації хімічних виробництв

                                                                                   проф Кваско М.З.

Кафедра Автоматизації Хімічних Виробництв (АХВ) створена лауреатом Сталінської премії д.т.н. проф. Корніловим Ю.Г. - піонером в теорії автоматичного керування. В подальшому під керівництвом проф. Ладієва Р.Я. та за активною участю проф. Грищенка А.З. були досягнуті значні наукові успіхи, захищено біля 40 дисертацій. Основними напрямками наукових досліджень кафедри є розробка комп'ютерних систем керування технологічними процесами в хімічній промисловості, автоматизованих екологічно чистих технологій, зокре­ма 
забезпечення нейтралізації (в разі потреби - утилізації) стічних вод та зниження шкідливих викидів при спалюванні палива, створення тех­нічних засобів автоматизації для забезпечення ефективного функціонування систем. Це відповідає навчальній спеціальності кафедри, сучасним потребам промисловості, координаційним планам Міністерства Освіти та Науки. Кафедра "Автоматизація хімічних виробництв" (АХВ) готує фахі­вців з розробки, проектування та експлуатації систем автоматизації тех­нологічних процесів та комп'ютерно-інтегрованих технологічних ком­плексів.

       Підготовка бакалаврів ведеться за напрямком: "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології ", а спеціалістів і магістрів за спеціальністю "Автоматизоване упра­вління технологічними процесами" в рамках двох спеціалізації: "Автоматизація та комплексна механізація хіміко-технологічних процесів"; "Комп'ютерно-інтегровані технологічні комплекси".

       Узагальнений об'єкт діяльності фахівця - процеси автоматизації та управління технологічними процесами і виробництвами хімічної промисловості.
  За результатами своїх робіт щорічно біля 20% студентів кафедри, серед них і шукачі магістерських ступенів, а також викладачі беруть участь у наукових семінарах та конференціях. Значна частина темати­ки дипломних робіт спеціалістів та магістрів відповідає реальним нау­ково-технічним проблемам автоматизації технологічних процесів різ­них виробництв.
  Завдяки творчому співробітництву кафедри з підприємствами ви­кладачі кафедри систематично впроваджують в учбовий процес нові розробки, оновлюється матеріальна база та навчально-методична літе­ратура, створюються нові лабораторні роботи. Під керівництвом проф. Остапенка Ю.О. та Коваленка В.С. кафедра здійснила вихід на міжнародну арену, плідно співпрацює з багатьма університетами світу, зокрема, проф. Кубрак А.І., Кваско М.З., Жученко А.І., доц. Плесконос А.К., доц. Олійник Ю.К. запрошувались на викладацьку роботу до зарубіжних ВУЗів. З 1990 року кафедру очолює проф. Кваско М.З., відомий спеціаліст по проектуванню та розрахунку систем автоматизації. За цей час значно розширилась матеріальна база, контингент студентів і викладачів зріс майже вдвічі.