This version of the page http://uzhgorod.net.ua/news/27602 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-21. The original page over time could change.
УЖГОРОД.net.ua - Карпатському агентству прав людини „ВЕСТЕД” – 10 років
Сьогодні, 21 лютого 2008, четвер (13:23)

ГОЛОВНА СТОРІНКА

ПОЛІТИКА
СОЦІУМ
ЕКОНОМІКА
КРИМІНАЛ
СПОРТ
КУЛЬТУРА
Н. СИТУАЦІЇ
LIFE
ТЕМИ ТИЖНЯ
УжНУ
Ужміськрада
Е.ОЦІНКА
КІА

ЗНАЙОМСТВА


Переглянути новини за

Лютий 2008
ПнВтСрЧтПтСбНд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Cічень 2008
ПнВтСрЧтПтСбНд
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
рікмісяцьдень


Логін:   

Пароль:


Зареєструватись




Етно-велнес готель "УнгварЪскій"
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...

 
--> СОЦІУМ від 04.02.08 (12:42)

Карпатському агентству прав людини „ВЕСТЕД” – 10 років

Як повідомила прес-служба КАПЛ „ВЕСТЕД” 3 лютого ц.р. організація святкує 10 річницю від дати заснування. Власкор КІА звернувся за коментарями до активіста організації Яцкова Миколи


Що собою являє собою „ВЕСТЕД”?
Карпатське агентство прав людини „ВЕСТЕД” є неурядовою неприбутковою громадською організацією, яка працює у сфері захисту прав людини з 1998 року. Основу організації складають студенти юридичного факультету, аспіранти та викладачі Закарпатського державного університету та інші небайдужі творчі особистості.

Які здобутки за 10 років?
За ініціативи організації у 2001 році засновано юридичну клініку „Альтернатива”, у 2003 році засновано спеціалізовану юридичну клініку у справах захисту прав біженців Закарпатського державного університету, що й досі адмініструються КАПЛ „ВЕСТЕД”. За час функціонування цих юридичних клінік 72 студентів-юристів здобули практичні навички роботи з клієнтами та опанували європейські стандарти прав людини. Новаторство та апробація передових технологій правничого навчання дозволили нам стати співзасновниками Асоціації юридичних клінік України та партнерами Американської асоціації адвокатів (ABA/CEELI).

У 2005 році ми відкрили новий напрямок діяльності – Бюро інформування громадян у м. Ужгороді та селах Ужгородського району. Це унікальний проект спрямований на інформування громадян про права та надання допомоги в їх реалізації, виявлення проблем громад та активізацію громадських ініціатив. Станом на 01.01.2008 року клієнтами Бюро інформування громадян було 1487 громадян.

КАПЛ “ВЕСТЕД” має партнерські стосунки з неурядовими організаціями області і України в цілому, прикордонних територій Польщі, Словаччини та Румунії, є учасником 5 мережевих та 2 вертикально-інтегрованих коаліцій НУО („За майбутнє Закарпаття” та „Коаліція 5”).

Які плани на 2008 рік?
В цьому році ми сконцентруємо увагу на діяльності Бюро інформування громадян.
По-перше, ми реалізовуємо проект „Бюро інформування громадян у сільській громаді” виконується в рамках проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна", виконується Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації Виклики Тисячоліття (МСС).
Діяльність сприяє зменшенню рівня корупції та подоланню необізнаності громадян про свої права, в тому числі на отримання державних послуг та механізми їх захисту. Громадяни, що стикнулись з проявами корупції, мають можливість отримати правову допомогу (допомога у складанні процесуальних документів, представлення їхніх інтересів в органах влади та у суді). Проводиться інформаційна кампанія щодо ходу виконання та результатів проекту та про результати загальнонаціонального дослідження "Стан корупції в Україні". Більше інформації про проект можна довідатись на www.corruption.skarga.net. Незабаром очікуємо виходу з друку Довідника державних послуг.

По-друге, в рамках Бюро інформування громадян за підтримки Фонду ім. С.Баторія ми сприятимемо активізації громадян шляхом надання фінансової підтримки громадським ініціативам, які будуть спрямовані на вирішення конкретних проблем громади і орієнтовані на конкретний результат. Ми очікуємо великого резонансу і впевнені, що рівень розвитку партнерства бізнесу, влади і громадськості значно зросте у нашій області.

І, по-третє, ми хоче об’єднати НУО, які працюють в рамках Бюро інформування громадян в єдину мережу з єдиними стандартами та ресурсною підтримкою. Ми вже уклали відповідно коаліційну угоду з Благодійним Фондом „Закарпатський центр розвитку та консультацій „ЕДВАНС” (м. Берегове), Благодійним Фондом "Центр громадських ініціатив" (м. Перечин) та Громадською організацією „ЕТАЛОН” (м. Івано-Франківськ). Ведемо консультації з регіональним центром Фонду Розвитку Місцевої Демократії у м. Люблін (Польща) про адаптацію в Україні польського досвіду роботи Мережі Бюро інформування громадян у Польщі.




ОБГОВОРИТИ:  Коментарів 0, стор.



Ім'я: Е-mail:
Коментарій:

Загрузка...

Загрузка....


 


Закарпаття повинно бути:
Областю у складі України
Автономією у складі України
Незалежною державою
Увійти до складу Угорщини чи Словаччини
Як начальство скаже так і буде

РЕЗУЛЬТАТИ


завантаження...

Загрузка...


Використання матеріалів УЖГОРОД.net.ua дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань — гіперпосилання) на uzhgorod.net.ua. Передрук, копіювання чи відтворення інформації, що містить посилання на інші джерела в будь-якому вигляді заборонено.
 
Сайт є щоденною інтернет-газетою КАРПАТСЬКОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО АГЕНТСТВА (директор - канд.соціолог.наук Шандор Ф.Ф.). Зв’язок: редактор editor@uzhgorod.net.ua, реклама reklama@uzhgorod.net.ua, технічні питання root@uzhgorod.net.ua Запрошуємо авторів до співпраці, якщо у Вас є цікаві новини, то надсилайте їх за адресою editor@uzhgorod.net.ua, найкращі з них будуть винагороджені. Редакція не відповідає за зміст рекламних оголошень, може не поділяти точку зору автора, може відмовити автору публікації, якщо текст не відповідає політиці ресурсу без попереднього узгодження. Дизайн: YOUR.UZHGOROD.NAME. Розробка: ЗІС.
Теми тижня Life Надзвичайні ситуації Культура Спорт Кримінал Економіка Соціум Політика Головна