This version of the page http://korolenko.kharkov.com/conf.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-16. The original page over time could change.
Конференции

Конференції, зустрічі, семінари,  новини Web-сайту, нові публікації ХДНБ 

***

26.02.2008 о 13-00 в залі нових надходжень відбудеться презентація нових видань Харківського приватного музею міської садиби, з якими можна познайомитися в залі нових надходжень.

***

21.02.2008 о 17-00 в залі нових надходжень відбудеться літературний вечір "Друг муз, друг Родины он был"... до 250-річчя від дня народження В.В. Капніста, поета, драматурга, громадського діяча.

***

      14.02.2008  об 14.00    ВІДДІЛ ТЕХНІЧНОЇ ЛІТЕРАТУРИ  проводить Презентацію винаходу МАХОЛЬОТУ .  Автор винаходу  Володимир Якович Сергієнко,  талановитий винахідник Харківщини, інженер-механік, конструктор, фронтовик.

У місті Валки Харківської області зроблено унікальне відкриття, що претендує на світове визнання. Розкрито таємницю приводу махового крила птаха, чим ознаменовано новий напрямок у науковому пізнанні світу та прокладено початок створенню повітроплавальних машин нового типу – махольотів.   До свого найголовнішого винаходу інженер-конструктор Володимир Якович Сергієнко йшов понад 30 років. На цьому шляху він зробив декілька винаходів, на які отримав два авторських свідоцтва СРСР та чотири патенти України. Теоретичні докази здійснення відкриття викладено у двох наукових працях.

            Винахідник Сергієнко В.Я. просувався у напрямку вирішення вказаної проблеми по шляху створення механізмів, які відтворюють основні дії махового польоту, та мають вигляд блоку з трьох типів маятників. Завдяки поєднанню вказаного блоку з м’язами літаючої істоти  забезпечується її політ та птахи вільно пересуваються у повітряному просторі. На основі свого відкриття В.Я. Сергієнко в 2002 році отримав патент України на «Привід махового крила». Сергієнко В.Я. вболіває за те, щоб не було втрачено пріоритет України у цьому новому напрямку розвитку техніки та просить підтримки наукової спільноти для  продовження робіт по реалізації свого проекту.  

Запрошуємо усіх бажаючих  

Тел. для довідок : 731-34-98

        ***

           15 жовтня 2007 року в День білої тростини (День сліпих) у залі нових надходжень відбулась презентація виставки "Життя на дотик", де експонуються книги, іграшки та спеціальне обладнання для незрячих дітей. До бібліотеки завітали вихованці Харківської обласної спеціалізованої гімназії для сліпих дітей ім. В.Г. Короленка. 

Директор Харківського міського центру реабілітації молодих інвалідів та їхніх сімей "Право вибору" В.А. Бутенко представила унікальні книжки для сліпих дітей, за допомогою яких ці діти зможуть "читати руками". 

Голова обласного благодійного фонду "Діана" Ю.В. Протас подарувала спеціальне обладнання для антисептичної обробки книжок, необхідне для ефективного використання такої літератури. Захід відбувся в межах програми "Робота ХДНБ з незахищеними верствами населення". ( Фото1 ; Фото2 ; Фото3 )

***

20 вересня 2007 року у відділі технічної літератури Харківської державної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка відбулася Науково-практична конференція «Проблеми винахідницької та раціоналізаторської діяльності в Харківській області», яка була присвячена до Дня винахідника України.

Захід підготовлений Харківською державною науковою бібліотекою  ім. В.Г. Короленка разом з Харківською обласною радою товариства винахідників і раціоналізаторів (ХОР ТВіР), за підтримкою Головного управління освіти і науки, Управління промисловості, транспорту та зв’язку Харківської обласної держадміністрації, Харківського центру науково-технічної  та економічної інформації.

Організатори заходу звернулися до громадськості міста, щоб привернути увагу до здобутків винахідників, які спрямовані на вирішення актуальних проблем інноваційного розвитку України.

До заходу були запрошені винахідники м. Харкова та області, провідні фахівці та науковці з різних галузей науки та виробництва, а також представники міської та обласної адміністрацій та засобів масової   інформації м. Харкова.

            У виступах учасників конференції були висвітлені проблеми винахідницької та раціоналізаторської діяльності.

До Дня винахідника співробітниками  відділу технічної літератури була підготовлена віртуальна виставка щодо винахідницької діяльності  активних читачів бібліотеки ім. В.Г.Короленка. Її назва – «Винахідники Харкова – читачі Харківської державної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка» і розміщена вона на сайті бібліотеки.    (Фото)

 ***