This version of the page http://lucl.lucl.kiev.ua/art.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-12. The original page over time could change.
Публічна бібліотека імені Лесі Українки: Відділ мистецтв

 Про бібліотеку
Сторінка директора
Історична довідка
Правила користування
Відділи
ЗМІ про нас
Партнери
 Послуги
Основні послуги
Додаткові послуги
Віртуальна довідка
 Інформаційні ресурси
Електронний каталог
Наші видання
Періодика
Віртуальна виставка
  колекції Сержа Лифаря
Інформаційний блок
  "Столиця"
WEB-адреси бібліотек
 Програми та проекти
Державні програми
Посольство США
МФ "Відродження"
 Професіоналам
Бібліотека і закон
Методичні матеріали
Дублінський проект
PULMAN
Корисні посиланння
 Гостьова книга
 Публічні бібліотеки
  міста

Інші відділи

 

ВІДДІЛ МИСТЕЦТВ

вул. В. Житомирська, 4,
тел.: (044) 278-70-03, 279-30-78

Відомий не лише в Києві, а й за його межами, насамперед, своїм унікальним книжковим зібранням з питань образотворчого, театрального, музичного та кіномистецтва; фоно- та ізотекою, нотами, рідкісними виданнями із особистих колекцій видатних діячів культури. Серед них першовидання української драматургії поч. ХХ ст. В.Винниченка, С.Черкасенка, М.Куліша, праці дослідників українського та світового мистецтва 20-30 років Д.Щербаківського, М.Возняка, книги з історії всесвітнього театру цього ж періоду, зокрема, майже всі видання видатного режисера і театрознавця М.Євреїнова. Цікаві також часописи кінця ХІХ - початку ХХ століття (“Аполлон”, ”Маски”). Рішенням Національної комісії з питань повернення в Україну культурних цінностей в 1997 році сюди передано особисту бібліотеку киянина, видатного майстра балету, митця із світовим ім’ям Сержа Лифаря.

Протягом усього життя Серж Лифар зібрав одну з найцінніших в Європі російських бібліотек, куди ввійшли стародруки XVI -XIX століть, раритети, яких у світі нарахувалося не більше двох примірників.


Особливе місце в колекції Сержа Лифаря займають архівні матеріали, пов'язані з ім'ям О.С.Пушкіна. Перлиною "Пушкініани" є видані ним "Письма Пушкина к Н.Н.Гончаровой".

Книга С.Лифаря "Страдные годы" - це спогоди про дитинство та юність, які пройшли в Києві, про життєвий та творчий шлях в еміграції.

Колекція Сержа Лифаря включена до електронного каталога бібліотеки. Доступ до каталога - через мережу Інтернет http://sfas.lucl.kiev.ua:8000/F

Відділ проводить дослідницьку роботу по вивченню спадщини Леся Курбаса і видав найповнішу в Україні бібліографію його творчості.

У відділі мистецтв постійно експонуються виставки приватних колекцій художників України; працюють домашній кінотеатр, медіатека та Інтернет-центр.


Інші відділи



© Публічна бібліотека імені Лесі Українки
Вгору