This version of the page http://blogoreader.org.ua/2008/01/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-07. The original page over time could change.
Архів: 2008 Січень
  • БлогоТиждень
  • Webreader
  • Статті
  • Дизайн
  • Верстка
  • Персоналії
  • Лікбез
  • Бліц
  • Мікроскоп
  • Інші автори
  • UA Webstar
  • Інше

Всі записи за місяць Січень, 2008

10 найкорисніших сервісів для вебмайстра

Дивись схожі статті з цієї серії:

  • 10 способів заробити на блогах
  • 10 ознак гарного HTML коду
  • 10 найкорисніших сервісів для блогера

1. Browsershots - цей сайт стоїть у моєму списку під номером 1. Один з найзручніших засобів для перевірки вашого сайту у різних браузерах. Достатньо ввести адресу, обрати брауери та операційні системи, роздільну здатність монітора, присутність флеш - все це на порядки спрощує роботу при верстанні сайтів різного типу складності. Звичайно, ви можете й самі це зробити, якщо маєте кілька браузерів. Однак для різних екранів треба мати вдома 2 а то й три різні монітори, що, погодьтесь, доволі тупо.

2. Fleck. Web 2.0-сервіс, котрий допомагає сконтактуватись вам і замовнику, навіть якщо ви на великій відстані один від одного. Замовник може у кілька кліків “приліпити” так звані стікери до сайту, що ви робите і написати конкретні побажання до покращення елементів дизайну. Так само ви можете допомогти своїм знайомим, друзям, або ж будь-кому, дуже просто додавши коментарі до будь-якої інтернет-сторінки. Читати продовження »

Popularity: 11%

БлоґоТиждень 15.0

Доброго дня! Сподіваюсь, ви все ще тут, читаєте БлогоТиждень. Сьогодні у нас п’ятнадцятий випуск, і досить багато цікавих новин про нові ресурси та блоги України.

Січневі старти


Новини проектів

Як повідомляє АІН, оператор мобільного зв’язку life:) оголосив про запуск нової послуги - мобільний life:) блог. Тобто тепер ви можете вести свій щоденник прямо з мобільного телефону, використовуючи wap-портал wap.lifebox.com.ua/blog. Для заохочення та популяризації нової послуги, до 28 лютого користувачі зможуть обрати найцікавіші блоги. Переможець отримає путівку до Європи!

А на теренах українського інтернет-простору з’явився ще один вірний послідовник сайту Digg. Сайт соціальних новин MyNews.com.ua позиціонує себе як місце, де люди зможуть обмінюватись цікавою інформацією - посиланнями, новинами, статтями. Найкращі публікації визначаються, як і на решті сайтів такого типу, за допомогою голосування. Читати продовження »

Popularity: 15%

Безкоштовні домени

Компанія Reggi.ru проводить акцію щодо безкоштовних доменів. Єдина умова участі -  мати стенд-елоун блог, а не блог на якомусь сервісі. Напишіть про це у своєму блозі, і надішліть заявку.

Порядок участия в акции:

  1. участник размещает в своём блоге ссылку на Reggi.Ru;
  2. участник присылает заявку на сертификат в службу поддержки Reggi.Ru с адресом новости;
  3. мы проверяем размещенную новость;
  4. в течение суток мы высылаем сертификат на регистрацию домена.

Актуальная информация по числу оставшихся сертификатов публикуется на сайте reggi.ru.
Предложение действительно в течение двух недель.

Сертифікати також можна дарувати друзям, звичайно, за гроші.

На даний момент залишилось всього 10…

Popularity: 7%

WebReader 4.0

Розробники двигунця Wordpress обіцяли, що у січні 2008 року ми отримаємо нову версію під номером 2.4. нагадаю, що зараз версія Вордпресу є 2.3.2. А натомість новий двигунець буде анонсовано в кінці березня, і під номером 2.5. Суттєвих візуальних змін зазнає адміністративна панель керування сайтом. Синя кольорова гама буде змінена на більш легку голубу та агресивну оранжеву для виділення найважливішого. Замість новин на головній сторінці Dashboard буде представлено доступ до найважливіших функцій, тобто так звані “гарячі” лінки. Значно розширено функціональність віджетів - тепер їх буде легше та зручніше налаштувати. Читати продовження »

Popularity: 15%

People, beta.

Коли ви востаннє читали книгу? Художню? Або хоча б оповідання? Так ось, несподівано для себе Блогорідер вирішив опублікувати невелику розповідь, родом з майбутнього. Можливо вам це здасться занадто пафосним або ж навпаки ірреальним те, про що йдеться у розповіді. Всі персонажі - вигадані, але це не впливає на вірогідність такого сюжету. Спробуйте присвятити кілька хвилин прочитанню цього тексту.

Присвячується всім гуглофобам, техноманіякам, та схиблених на теоріях та підозрах. А також тим, хто хоч раз в житті користувався пошуком від Google.

P.S. Я не гуглофоб

Джон глянув на годинник: було близько двадцять хвилин на шосту, отже, він міг ще преспокійно собі спати. Проте йому чомусь зовсім не хотілось спати цього ранку. Так і не згадавши, що ж йому наснилось уночі, він вирішив піти на кухню пошукати чогось смачненького. Обережно, щоб не розбудити Хелен, він піднявся з ліжка і пошкандибав до кухні. Читати продовження »

Popularity: 14%

Інтерв’ю з Анатолієм Тухтаровим

Після довготривалої перерви рубрика "Персоналії" продовжує свою роботу. Сьогодні розмова піде з Анатолієм Тухтаровим (an-tu), одним з авторів блогу про компанію Apple - apple.blog.net.ua.

- Привіт! Чому ти вирішив завести блог?

- Не знаю, мабуть, просто піддався моді. Однак, це не найголовніша причина, проте, одна з рушійних. Плюс свою справи зробили деякі соцмережі (той же Хабр, Ласт.фм і т.п.). Мабуть рушійною силою того, що я завів блог, стало те, що першим це зробив найкращий друг. Я подумав: "А чим я гірший за нього?" і завів свій. Ну як завів, зареєстрував на Blogspot і забув ;). Згодом віддався навчанню. Десь на початку серпня 2007 познайомився з україномовним хлопцем (ми навчалися в одному ліцеї) і він почав розкривати мені україномовний Інтернет. Я із задоволенням блукав сторінками, аж доки не наштовхнувся на банер українського блогсервісу blog.net.ua. У той же час промайнула згадка про мій перший "блоґ" :). Цей сервіс мені сподобався і я вирішив завести блоґ. Читати продовження »

Popularity: 14%

Універсальний feedback

Feedback - це зворотний зв’язок, найчастіше з адміністратором сайту.

В рамках останнього оновлення Блогорідера, хотілось би детальніше дізнатись, що читачам подобається тут, а що ні. Тому прошу всіх, хто це читає, витратити кілька хвилин свого часу, щоб відповісти на такі питання:

1. Що вам подобається тут найбільше в плані дизайну та зручності?

2. Що вам не подобається тут в плані дизайну та зручності?

3. Як ви вважаєте, чи всі блоки що є справа (у сайдбарі) дійсно потрібні? Що б ви з ними зробили?

4. Чи легко вам зорієнтуватись на сайті, знайти потрібні матеріали?

5. Чи влаштовує вас частота написання? Можливо, треба частіше/рідше оновлювати записи?

Приймаються абсолютно всі зауваження. Постарайтесь написати все, що вас задовольняє або ж навпаки бісить.

Тематику статей ви можете визначити справа за допомогою опитування (проставте не більше 2 галочок). Буду вдячний за відгуки, адже саме вони формуватимуть майбутній дизайн та наповнення сайту.

Popularity: 16%

10 найкорисніших сервісів для блогера

Продовжимо серію статей ТОП-10. В цій серії ви вже могли бачити наступне:

  • 10 способів заробити на блогах
  • 10 ознак гарного HTML коду

В цьому переліку сайти розміщені довільно, без сортування по можливостям. Однак кожен з них буде корисний як блогеру-початківцю, так і бувалому “вордпреснику”. Серія Must-to-have (мати обов’язково).

1. Feedburner. Добряче познущаєтсья над вашим RSS-фідом, щоб привести його в порядок та вловити кількість тих, хто не забуває про ваш сайт і читає щодня новини через RSS. Про цей сервіс на Блогорідері навіть є окрема стаття. Feedreader може републікувати ваш фід у вигляді простого HTML, для вставки на сайт; провести детальний аналіз куди клікають і куди йдуть ваші читачі; налаштує з десяток кнопочок на популярні сервіси RSS-читання; відсилатиме ваші повідолмення читчам прямо на електронну пошту. І все це безкоштовно.

2. Del.icio.us. Делішес збереже всі ваші закладки, навіть якщо ви зміните комп’ютер на інший - вони зберігатимуться в інтернеті (рівень публічності визначаєте, звісно, також ви). А за допомогою простого посилання, котре ви можете зберегти у браузері в закладках, веб-серфінг не доставлятиме вам незручностей - цікаву сторінку або новину можна запостити до закладок на del.icio.us, і переглянути пізніше. Ваші локальні закладки у браузері таким чином не засмічуються, залишаючи лише найпотрібніше. Детальна стаття тут.

3. Genfavicon. Згенерує вам маленьку іконку розміром 16х16 з будь-якого зображення, що розміщене у вас на ПК або ж в онлайні. Процес завантаження, налаштування фавіконки, простий, і всього за три кроки у вас буде готова ця неодмінна деталь сучасного сайту. Читати продовження »

Popularity: 21%

Прекрасна половина блогосфери

Можливо, вам (ну і мені теж), блогерам-чоловікам, було таке важко уявити, але в українській блогосфері є й представниці прекрасної половини людства, тобто жінки й дівчата. Як би це вам дивно не здавалось, вони знають користуватись інтернетом, дехто розбирається у Wordpress, і пишуть вони цікаві речі.

То нам, чоловікам, здається, що крім нас в інтернеті більше нікого нема, а всі дівчата сидять на Mail.ru чи Loveplanet. А от Яндекс думає інакше - за його дослідженнями, жінок в українській блогосфері більше, ніж чоловіків. А саме, вони становлять 53%, а чоловіки - 47%. Тому за українську блогосферу кажуть, що її представляють двоє - дівчина 20 років з блогом на Liveinternet та хлопець 27 років з блогом на ЖЖ. На відміну від Росії, де жінок ще більше - аж 63%! Можна сказати, повний матріархат.

А що в Україні? Де ж вони, ці всі дівчата та жінки, маленькі дівчинки та бабусі? Читати продовження »

Popularity: 22%

БлоґоТиждень 14.0

Доброго дня! Перший в цьому році БлогоТиждень і чотирнадцятий по рахунку, виявився скупим на факти чи події. Певно, всі ніяк не можуть відійти від новорічного святкування. І маятник інтернету лише починає розгойдуватись знову.

Алгокольна еротика


Новини проектів

Проектів цього тижня виявилось небагато. Можна сказати нуль. Розробникам теж треба відпочивати!

До запуску готується, як виявилось, ще одна українська блогова платформа. Вона називається “Я живу в.ua“. На сайті пропонується залишити свою електронну адресу, щоб першим дізнатися про її запуск. Що це, і яке воно буде, поки невідомо. Тому більше інформації, сподіваюсь, буде незабаром. Читати продовження »

Popularity: 23%

Blogoreader 2.5

Нова версія сайту - 2.5

Зміни та доповнення:

  • виправлено більше 100 помилок HTML коду, але сайт все ще на шляху до валідності
  • ширина сайту збільшена для зручності читання до 980 px
  • з’явився новий рядок меню, тепер з категоріями, щоб новим та старим читачам було легше знайти потрібну рубрику
  • встановлений код Upgradebrowser для користувачів ІЕ6 з проханням оновити браузер
  • статті, що не стосуються основної тематики сайту - Дизайн та Верстка - винесено в окремі категорії

На даний момент стиль та код додатково підправляється для ІЕ6. UPD:

  • сумісність з Іnternet Explorer 6.0 (крім прозорості PNG-зображень)

Popularity: 18%

WebReader 3.0

Доброго дня. Сподіваюсь, ви гарно провели новорічно-різдвяні свята, все обійшлось без ексцесів Глянемо, як святкували і що робили в той час у Всесвітній мережі.

Відомий усім Артемій Лєбєдєв сфотографувався разом із своїми співробітниками. Одна з найвідоміших і найскандальніших дизайнерських студій Росії була заснована Артемом ще у 1995 році. Тепер мати сайт “від Лєбєдєва” - одна з ознак солідної компанії, адже в студії працюють десятки професіоналів, а контракти вимірюються тисячами доларів.

На Новий рік практично кожен сайт інтернету вирішив “прикраситись” до свят, і змінити логотип або тему оформлення на щось новорічне. Читати продовження »

Popularity: 25%

1

Нагору ↑

Передрук матеріалів можливий, якщо дотримуватись обов'язкових правил.

Хочете бути нашим автором? Ласкаво просимо.

Контактные линзы для глаз на портале «Оптика»
Тут Строительные лицензии