Відоме видання "Wall Street Journal" планує запустити наступного року новий проект під робочою назвою "Journal 3.0".

Керівництво "Wall Street Journal" вирішило знову об'єднати інтернет-редакцію з журналістами з "паперової" версії, зробивши ще один крок у напрямку інтеграції "онлайну" і "офлайну" в рамках одного видання. "Journal 3.0" - це, все ж таки, друкований продукт типу таблоїду, концепція якого будується з урахуванням досвіду, накопиченого у Мережі.


Як відомо, форматом таблоїду експериментують у цей час багато газет. Видавці справедливо припускають, що менш громіздкий формат буде зручніше брати з собою, щоб почитати, наприклад, у метро. У змістовному плані таблоїди великих газет являють собою, як правило, витяг з повної версії і містять поверхневу інформацію про основні події. Все це має деякий успіх, однак "Journal 3.0" планує піти трохи іншим шляхом.

Крім вдалих навігаційних ідей, які планується перенести з веб-сторінки на папір (заголовки та інформаційні блоки на першій сторінці, що посилаються "усередину" видання), "Journal 3.0" буде враховувати "уроки Мережі" й у змістовному плані.

За даними журналу "Spiegel", творці проекту готові визнати, що "паперові" ЗМІ вже давно пригощають читачів учорашніми новинами, оскільки радіо, телебачення і, тим більше, Інтернет забезпечують більше оперативну доставку інформації. Тому "Journal 3.0" сконцентрується на формуванні контексту: журналісти будуть виходити з того, що новини читачам уже давним-давно відомі. Тобто "паперова" газета буде створювати тло для актуальних новин, містити пояснення й коментарі для їхнього сприйняття.

За матеріалами www.webplanet.ru