This version of the page http://www.ukrpatent.org/ua/gluh.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-04. The original page over time could change.
Глухівський Лев Йосипович | Державне підприємство 'Український інститут промислової власності'

Глухівський
Лев Йосипович
перший заступник директора Укрпатенту з питань експертизи

Народився 28 жовтня 1942 року у селищі Новоросійське Актюбінської області у репресованій сім’ї, яка була депортована зі Львівської області (1940-46 рр.).

Освіта
Навчався у середній школі у Дорогобицькому районі Львівської області. У 1964 році закінчив з відзнакою Львівський політехнічний інститут за спеціальністю „електричні машини”, одержав кваліфікацію інженера-електромеханіка.
У 1967-1970 роках навчався в очній аспірантурі при Львівському політехнічному інституті.

Наукові звання та вчені ступені
У 1970 році захистив кандидатську дисертацію «Розрахунок усталених режимів і характеристик явнополюсних синхронних машин».
У 1988 році захистив докторську дисертацію «Диференційний гармонічний метод і його застосування до аналізу періодичних процесів в електричних машинах», у 1991 році одержав вчене звання професора.

Трудова діяльність
Трудову діяльність почав інженером у 1965 році. Після закінчення аспірантури викладав на кафедрі електричних машин Львівського політехнічного інституту на посадах асистента, старшого викладача, доцента, професора, завідувача кафедрою до 1994 року.
У 1994 році обраний народним депутатом України по Золочівському виборчому округу (Львівщина).
У 1998 році вдруге обраний народним депутатом України у багатомандатному виборчому окрузі за списком партії «Народний рух України».
Від 1994 до 2002 року був членом Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, з 1998 року – головою Підкомітету з питань інноваційної діяльності і захисту інтелектуальної власності Комітету з питань освіти і науки.
Від липня 2002 року до вересня 2005 року працював першим заступником директора Державного підприємства «Український інститут промислової власності» (Укрпатент).
У вересні 2005 року втретє був обраний народним депутатом України у багатомандатному виборчому окрузі за списком блоку політичних партій „Наша Україна” і до травня 2006 року був членом Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України і Головою Підкомітету з питань інтелектуальної власності.
Від липня 2006 року знову працює на посаді першого заступника директора Укрпатенту.

Громадська діяльність
Член партії «Народний рух України» і член Центрального проводу цієї партії. Член спеціалізованої вченої ради із захисту дисертацій Д 35.052.02 при Національному університеті „Львівська політехніка”.

Нагороди
Має почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» (1997).
Нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України за особливі заслуги перд українським народом (2002).

Наукова діяльність
Постійно займається науковою діяльністю. В області електромеханіки опублікував три монографії і понад 130 статей. У галузі інноваційної діяльності та захисту інтелектуальної власності є автором більше 20 статей і збірника статей «Власність інтелекту».
Є співавтором понад 10 законопроектів України.

Сімейний стан
Одружений, має сина.

Версія для друку
© 2007 Державне підприємство
«Український інститут промислової
власності». Всі права захищено.
розроблено компанією
Finport Technologies