This version of the page http://rep-ua.com/phorum/read.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-03. The original page over time could change.
ФОРУМ || ІНТЕРНЕТ-РЕПОРТЕР Phorum :: Ïîë³òèêà :: ÏÐÎÅÊÒ "ÊÓÌ-2005"
гілки: Попередня•Наступна
служби: Список форумів•Список тем•Нова тема•Пошук•Вхід
стор.:  12345Наступна
Поточна сторінка:1 з 5
ПРОЕКТ "КУМ-2005"
Автор: reporter ( )
Дата: 23.09.05 16:32

Проект «КУМ-2005»: рахуємо кумів Ющенка



Призначення ще одного кума Ющенка кримським прем‘єром змусило І-РЕПОРТЕР узятися до систематизації ющенківських кумів. Список, звісно, неповний, але він залишається відкритим – якщо вам відомі інші, просимо допомогти з інформацією.


Ідея порахувати кумів Ющенка належить, власне кажучи, не нам – її висловив у своїй статті в Українській правді Сергій Грабовський. Колега виснував, що такий список просто необхідний для того, аби прогнозувати можливі нові урядові призначення. Адже відомо, що Віктор Андрійович кума без посади не залишить, і оточувати себе любить саме кумами.


Чітка інформація щодо тих, хто хрестив дітей Ющенка чи тих, чиїх дітей хрестив Віктор Андрійович, на жаль, не міститься у відкритих джерелах, і сам президент не любить виносити свої родинні стосунки на публіку. Тому перелік, який ми подаємо нижче, дуже умовний, а дві його останні позиції мають дещо сумнівне походження. Відтак ми розраховуємо на допомогу читачів, які володіють підтвердженою інформацією.


Перший у списку, зі зрозумілих усім причин, – екс-секретар РНБОУ Петро Олексійович Порошенко. Писати про цю одіозну особу навіть немає особливого сенсу – після гучного урядового скандалу вся брудна білизна шоколадного «зайця» й так плаває на поверхні. Але схоже, що зусиллями Юлії Тимошенко та її команди посади для Петра Олексійовича найближчим часом не передбачаються – цукровий козир Ющенко задля самозбереження мусить заховати далеко в рукав.


Другий за впливом та скандальністю кум – колишній перший помічник президента Олександр Третьяков – має шанси матеріалізуватися десь у владі, але не набагато більші. Хоча він, на відміну від кума Петра, не проходить по кримінальних справах, порушених Генпрокуратурою, ліквідація Ющенком посади першого помічника яскраво свідчить, що хоч Віктор Андрійович і не визнає своєї поразки, але муляти громадські очі скомпрометованим кумом не збирається.


Третій кум із «святої трійці», як її визначила Генпрокуратура, – голова парламентської фракції «Наша Україна» Микола Мартиненко. Із ним Вікторові Ющенку пощастило – за відсутності в того посади у виконавчій владі Мартиненка не довелося, як Третьякова й Порошенка, з ганьбою звільняти й демонстративно усувати з власного оточення, визнаючи тим самим власну слабкість.


Четвертий кум у списку також пережив звинувачення в корупції, хоча й не такою мірою, як його соратники, – це в.о. міністра транспорту Євген Червоненко, «водій і охоронець» Ющенка, автогонщик, джигіт, заслужений єврей, людина і фура. Міністерську посаду Червоненкові зберегти не вдасться, оскільки це крісло, за словами депутата Волкова, вже обіцяно трьом політичним силам за голосування по Єханурову. Хоча Червоненко – кум настільки багатогранний, що посада до смаку йому завжди знайдеться. Зрештою, як казав сам герой, «треба буде – залізу на люстру».


Несподівано до когорти найбільш впливових кумів увійшов Анатолій Бурдюгов – колишній начальник голову правління НБУ в Криму, а тепер кримський прем‘єр. Його кандидатура обговорювалася ще після звільнення Куніцина, але тоді президент раптово запропонував ВР АРК тезку Бурдюгова Матвієнка. Тепер же час настав, і кум-банкір опинився на троні.


Кумами президентської родини є і головні статисти відправленого у відставку уряду – Оксана Білозір та Юрій Павленко. Причому якщо екс-міністра культури давно треба було звільняти за повну непрофесійність, то Павленко на посаді міністра молоді та спорту, яка не потребує особливої діяльності, виглядав вельми органічно. Він на ній, швидше за все, й залишиться.


Є серед ющенкових кумів і народні депутати. Сергій Буряк, голова парламентського комітету з питань фінансів та банківської діяльності – один із братів Буряків, засновників «БрокБізнесБанку». Перебуває у фракції Партії промисловців та підприємців, на відміну від свого брата Олександра, який «окопався» в «Нашій Україні».


Кумом Ющенка вважають і легенду українського парламентаризму та гумору – екс-спікера ВР Івана Степановича Плюща. От тільки вплив у аксакала регламенту та мікрохвона вже далеко не той, що колись – його перлів ось уже півроку не чути в пресі, а Віктор Андрійович нині просить порад у зовсім інших кумів. Хоча дарма – мудре слово Плюща напевне не призвело б до такої кризи, яку ми нині можемо спостерігати.


Зв‘язок Ющенка з банківськими колами ніколи не переривався – його давнім другом і кумом є голова правління банку «АЖІО» Станіслав Аржевітін. Сина Аржевітіна, до речі, Ющенко хрестив у знаменитій Іллінецькій церкві в селі Суботові. «Ото церква Богданова…» Цікаво й те, що кум Ющенка є скарбником Українського козацтва, де Віктор Андрійович значиться гетьманом. Проте ця дружба навряд чи стане основою для кадрових призначень – Аржевітін, як видається, на урядові посади не претендує.


Кумом Ющенка є і багаторічний медіа-соратник Михайло Дорошенко, головний редактор газети «Україна молода». Утім, йому самому урядові посади і не потрібні – подейкують, що Дорошенко на правах кума просто лобіює призначення потрібних певним силам людей. А на його думку Ющенко завжди зважає.


Найдивніша позиція в списку – кума Віктора Андрійовича на ім‘я Оксана Хант (Мороз), власниця київського бутіку «Санахант». Так-так, знаменита «Самка богомола», чиї кримінальні діяння розписував у своїй багатосерійній сазі на «Обозревателе» Володимир Бойко. Хант, до речі, є одночасно й кумою Леоніда Кучми. Очікувати від цієї звинувачуваної в аферах особи реального впливу на Ющенка не варто – їхнє кумівство, певно, було дещо випадковим. Проте статус дозволяє їй не боятися переслідування з боку правоохоронних органів: хоч Юрій Луценко й звітував, що порушено кримінальну справу і йде слідство, історію «самки» спустили на гальмах.


В одному з випусків російської телепередачі «Однако» стверджувалося, що кумом Ющенка є і Павло Ярошенко, керівник АсМАП – Асоціації міжнародних автоперевізників України. Утім, сприймати твердження телекілера Леонтьєва за чисту правду не варто. Родина Ющенка вже судилася з цим українофобом за наклеп. Проте не виключено, що тут Леонтьєв не збрехав – сенсу особливого не було.


Куми Ющенка стали настільки всеохоплюючим явищем в українській політиці, що вже не дивуєшся, зустрічаючи на Інтернет-форумах твердження про те, що в Віктора Андрійовича є й такий кум як Віктор Балога, голова Закарпатської обласної державної адміністрації. Перевірити цю інформацію нелегко, але уявити можна.


Отже, шановні читачі, шановна прес-службо Президента, це вся інформація по кумах Ющенка, яку можна знайти у відкритому доступі. Безсумнівно, оскільки питання кумівства має надзвичайну державну вагу в Україні, суспільство потребує чіткого списку можливих претендентів на державні посади. Якщо у вас є інформація чи зауваження до вже оголошених імен, пишіть нам на адресу info@rep.in.ua чи залишайте свої повідомлення на нашому форумі в гілці «КУМ-2005». Чекаємо на вашу допомогу!



Редаґовано 2 раз(и). Останні правки 10.10.05 13:58.

вибір: Відповісти•Цитувати•Доповідь
Re: ПРОЕКТ "КУМ-"2005"
Автор: avek ( )
Дата: 23.09.05 18:22

Скажите, а если к вам придёт ваш друг или знакомый и попросит стать крёстным его ребёнка - вы сможете отказаться?

Кум, кумовство и т.д. - чистой воды нейро-лингвистическое программирование электората.
У прошлого президента были зяти - олигархи. Этому тоже надо слепить подобный имидж: сынок мажор, кумовья на каждом углу, брат - олигарх, племянник - вице губернатор, жена - гамериканка... Полагаю, скоро в ход пойдут дочки, и малoй Тарас.


вибір: Відповісти•Цитувати•Доповідь
Re: ПРОЕКТ "КУМ-"2005"
Автор: Шрайк ( )
Дата: 23.09.05 18:25

"Скажите, а если к вам придёт ваш друг или знакомый и попросит стать крёстным его ребёнка - вы сможете отказаться? "

Одно из двух - или отказаться или не назначать на должности. Если кто-то этого не понимает - забудьте о евромечтах.

вибір: Відповісти•Цитувати•Доповідь
Давид Жванія
Автор: Михайло Волошин ( )
Дата: 23.09.05 20:03

За власним визнанням він є хрещеним батьком Тараса Ющенка.
[www2.pravda.com.ua]

вибір: Відповісти•Цитувати•Доповідь
Re: ПРОЕКТ "КУМ-"2005"
Автор: Тая ( )
Дата: 23.09.05 22:05

Считаю, что если президент страны интересы своих кумов (зятьев, детей, братьев) ставит выше интересов своей страны и 12 дней раздумывает - ему своих кумомвьёв ублажать или служить народу Украины (как он клялся на Библии), то этот человек не имеет морального права быть президентом. Он очень легко в любой момент предаст свой народ, потому что народ у него на самом последнем месте, после всех кумовьев (настоящих и будущих).
Я голосовала за Ющенко и я считаю, что он меня лично предал.

вибір: Відповісти•Цитувати•Доповідь
Re: ПРОЕКТ "КУМ-"2005"
Автор: avek ( )
Дата: 23.09.05 23:12

Он назначал их как членов своей команды. А если бы у еханурова сын родился и он позвал Юша в кресные, А если бы у Юли?

И 12 дней вопрос не о кумовьях стоял. И Ю. пострупил в интересах страны. Мужественно поступил. Возможно, уничтожил свой рейтинг, но развязал себе руки чтобы економику хоть немного выправить.

Если Юля так хотел сохранения идеалов майдана, надо было засунуть своё Эго в задницу и согласиться войти в правительство вице-премьером. Она же поставила вопрос или я-или никто.
Если она и вправду не видит провалов в своей работе- это уже клинический случай.


вибір: Відповісти•Цитувати•Доповідь
Re: ПРОЕКТ "КУМ-"2005"
Автор: КАТ ( )
Дата: 23.09.05 23:37

Провалы в работе - интересное определение.

Представьте себе, avek ( ), что Вас наняли на работу директором магазина, при этом продавцов набирает кто-то другой, а они (продавцы) - один ворует, второй прогуливает, третий затаил злобу, что не он директор и все норовит у Вас за спиной с поставщиками договариваться, четвертый - вообще кум хозяина и т.д. и т.п. Но это не освобождает Вас от обязанности увеличивать товарооборот, расширять ассортимент, короче зарабатывать хозяину бабки. И вот Вас в один прекрасный день за "провалы в работе" выставляют за дверь, а еще через недельку приглашают на работу старшим продавцом БЕЗ ПРАВА ГОЛОСА.
Что бы вы сделали?

вибір: Відповісти•Цитувати•Доповідь
Re: ПРОЕКТ "КУМ-"2005"
Автор: reporter ( )
Дата: 24.09.05 01:06

To Михайло Волошин:

Дуже дякуємо за допис, цього факту нам не вдалося відстежити в Інеті, хоча й це інтерву ми перечитували кілька днів тому. Людська пам`ять не безмежна :-) Він уже доданий до статті з відповідним коментарем. Офіційно підтверджених кумів уже 15! Чекаємо на наступні листи!

вибір: Відповісти•Цитувати•Доповідь
Re: ПРОЕКТ "КУМ-2005"
Автор: Кум ( )
Дата: 24.09.05 09:11

Треба зазначити, що Білозір - кума Порошенка.
А Павленко ще й кум Кучми.

вибір: Відповісти•Цитувати•Доповідь
Re: ПРОЕКТ "КУМ-2005"
Автор: вова ( )
Дата: 24.09.05 12:33

повністю згоден з КАТ. А кому кума Юля ?

вибір: Відповісти•Цитувати•Доповідь
стор.:  12345Наступна
Поточна сторінка:1 з 5


служби: Список форумів•Список тем•Пошук•Вхід
Даруйте, лише зареєстровані учасники можуть залишати повідомлення.



   
© 2005 "Інтернет РЕПОРТЕР" передрук матерiалiв за умови посилання на http://rep-ua.com 
|  Редакція  |  Реклама на сайті  |  Веб-майстер  |