This version of the page http://7chudes.in.ua/info/88.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-02-01. The original page over time could change.
7 Чудес України
  
новини    змі про нас    фото    маршрути    7 чудес світу
Пошук:

   Сім чудес України
 

 

Заповідник «ÐšÐ°Ð¼’янець»

 
Києво-Печерська Лавра
 
Софіївка
 
Софія Київська
 
Херсонес Таврійський
 
Хортиця
 
Хотинська фортеця
   Спецномінації
 
Визначна пам'ятка сучасної України
 
Визначна пам'ятка духовної України
 
Визначна пам'ятка новітньої історії


Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка»


Мальовничі села Черкащини Моринці, Шевченкове, Будище у 1992 році об’єднані у державний історико-культурний заповідник “Батьківщина Тараса Шевченка”...

  Мальовничі села Черкащини Моринці, Шевченкове, Будище у 1992 році об’єднані у державний історико-культурний заповідник “Батьківщина Тараса Шевченка”. Садок вишневий біля хати... Це про будинок у с. Моринцях, де 9 березня 1814 року в сім’ї Григорія і Катерини Шевченків народився син Тарас. Центр заповідника – колишня садиба Тарасових батьків у с. Шевченковому. Хата і сьогодні зберігає речі тієї доби, тут усе дихає любов’ю і шаною до Кобзаря.

У селі Будище зберігся будинок поміщика Енгельгарда, де  нині оформлена музейна кімната Т.Г. Шевченка. Поряд – парк, у якому і досі шумлять віти велетенського дуба, в дуплі якого, за переказами, Тарас ховав свої малюнки.



© 7 ЧУДЕС УКРАЇНИ. E-mail: info@7chudes.in.ua