« 

Катерина Ющенко взяла участь у передачі «Факти тижня з Оксаною Соколовою» на телеканалі ICTV

28 Січня 2008 13:46


Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко взяла участь у передачі «Факти тижня з Оксаною Соколовою» на телеканалі ICTV. Програма вийшла в ефір о 18:45 27 січня 2008 року, питання пані Катерині ставила ведуча «Фактів тижня» Оксана Соколова.

Основною темою розмови було проведення круглого столу з питань філантропії у рамках Світового економічного форуму в Давосі, в якому брала участь пані Катерина Ющенко. Нагадаємо, у цьому заході також взяли участь президент Інституту Аспена Уолтер Ісааксон (модератор дискусії), відомий фінансист і філантроп Джордж Сорос, директор програм охорони здоров’я Фонду Білла і Мелінди Гейтс Тадатака Ямада, управляючий директор Глобальної ініціативи Клінтона Роберт Харрісон та редактор відділу бізнесу журналу «The Economist» Метью Бішоп. Під час круглого столу були обговорені питання ефективності благодійної діяльності, стану благодійності та філантропії у країнах, що розвиваються, взаємодії державних інституцій та благодійних організацій, а також співпраці благодійних організацій з медіа та бізнесом. Організатором заходу виступив Фонд Віктора Пінчука.

Розповідаючи про круглий стіл, пані Катерина підкреслила, що світові лідери, які приїжджають у Давос, останніми роками все більше уваги приділяють не лише економічним та політичним питанням, а й глобальним та соціальним проблемам. Вона висловила глибоке задоволення тим, що обговорення теми благодійності відбулося на такому високому рівні, і Україні в цьому питанні була приділена велика увага. Катерина Ющенко також розповіла, що під час круглого столу порушувалося питання найефективнішої схеми благодійності в Україні, при якій «ми можемо відновити старі благодійні традиції, але разом з цим, набрати найкращий досвід світу».

Відповідаючи на запитання щодо заяви Білла Гейтса відійти від справ і присвятити себе філантропії, пані Катерина сказала, що це прекрасна ініціатива, тим цінніша, що виходить вона від людини, яка досягла небачених висот у бізнесі і в змозі перенести цей успішний досвід у благодійну діяльність. Також Катерина Ющенко зазначила, що благодійна діяльність повинна здійснюватися прозоро, підкресливши, що ця практика вже стає нормою в Україні.

Також пані Катерина Ющенко розповіла про найбільший проект Фонду «Україна 3000» – створення Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері і дитини, «Дитячої лікарні майбутнього». Вона зазначила, що наразі проект проходить стадію узгодження, та нагадала про конкурс на відбір Генерального проектувальника, який відбувся у травні-липні 2007 року; найближчим часом проектувальник представить остаточний проект лікарні. Також пані Катерина сказала, що одночасно здійснюються кроки щодо оснащення лікарні – зокрема, ведуться переговори з виробниками та постачальниками найскладнішого, так званого «важкого» медичного обладнання.

Версія для друку



25 Січня 2008
Пані Катерина Ющенко провела зустріч з представниками швейцарського Клубу ділових людей «Віденмоос»
Під час зустрічі сторони обговорили шляхи подальшої співпраці між Фондом «Україна 3000» та Клубом «Віденмоос». »»

24 Січня 2008
Катерина Ющенко зустрілася в Давосі з Коїчіро Мацуурою
Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання співпраці Фонду «Україна 3000» та ЮНЕСКО у рамках освітніх програм та проектів, що їх ініціює Фонд. »»

24 Січня 2008
Голова Правління Фонду «Україна 3000» зустрівся з головою Опікунської ради Комунальної міської дитячої клінічної лікарні міста Львова
»»

24 Січня 2008
Пані Катерина Ющенко взяла участь у круглому столі, присвяченому питанням філантропії, який відбувся у рамках Світового економічного форуму в Давосі
»»

21 Січня 2008
Катерина Ющенко взяла участь у церемонії завершення вишивання «Рушника національної єдності»
»»

15 Січня 2008
Після різдвяних канікул Фонд «Україна 3000» повернувся до роботи
»»


  



 
© 2001-2007
Фонд «Україна 3000»
Всі права застережено

© Розроблено
NewAgeLab 2005

Про Фонд | Структура | Напрями діяльності | Правила, процедури, стандарти | Контакти | Реквізити Фонду | Експорт RSS | Публікації | Звіти | Голодомор 1932-33

Використання матеріалів дозволено тільки з обов'язковим гіперпосиланням на сайт www.ukraine3000.org.ua