This version of the page http://users.kpi.kharkov.ua/dte/91603_u.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-27. The original page over time could change.
Кафедра технічної електрохімії. 7.091603 – технічна електрохімія.
 

Национальный технический университет

"Харьковский политехнический институт"

Кафедра технической электрохимии


Всеукраїнська науково-технічна конференція

« МОЛОДІЖНИЙ
ЕЛЕКТРОХІМІЧНИЙ
ФОРУМ - 2008
»
Головна
Абітурієнту
Студентству
Викладачі
Співробітники кафедри
Історія кафедри
Випускники

Навчальна робота. Нормативні документи

Наукова робота. Розробки
Контакти


Кафедра ТЕ © 2008

61002 вул. Фрунзе, 21 Харків Україна


Спеціальність „Технічна електрохімія” 7.051301.03

Ліцензійний обсяг прийому – 25 місць,

З них за рахунок держбюджету – 21 місце.

По даній спеціальності кафедра готує фахівців в галузях техніки:

Сучасні технологічні процеси в гальванотехниці .

До них слід віднести автоматизовані модулі отримання функціональних покрить для захисту від корозії, декоративного естетичного вигляду, каталітично-активних властивостей, спеціальних магнітних, електротехнічних та медичних об’єктів з використанням нанотехнологічних операцій. Кафедра має дослід підготовки фахівців за замовленнями підприємств з проектування гальванохімічних процесів та їх впровадження в виробництво.

 

Електрохімічна переробка вторинної сировини це можливість витягу чистих благородних, рідких і кольорових металів з відходів виробництв з повторним їх використанням у стоматології, у ювелірній справі і легкій промисловості.

Моніторинг і захист від корозії.

Це напрямок по створенню і впровадженню нових матеріалів, стійких до впливу зовнішніх середовищ, автоматизований контроль за корозійним станом об’єктів, прогнозування терміну їх служби – суднобудування, трубопроводи (нафто- і газопроводи, міські комунікації), транспорт (автомобільний, залізничний, метрополітен), будівництво, а також корозійний моніторинг на промислових підприємствах і в дослідницьких лабораторіях.

Електрохімічний синтез неорганічних речовин і хімічні джерела струму.

Електрохімічний синтез неорганічних речовин – це одержання водню, кисню, сполук хлору та ін. по замкнутих циклах з урахуванням захисту навколишнього середовища. Особливо актуальною є воднева енергетика, яка передбачає отримання знань з електрохімічного синтезу та використання водню в енергетиці.

Хімічні джерела струму – це автономні джерела живлення електронних пристроїв і приладів (комп’ютерів, телефонів, відео- і аудіотехніки, кардіостимуляторів, слухових пристроїв), а також для запуску двигунів та електроживлення транспортних засобів (автомобілів, мотоциклів, літаків і космічних кораблів).

Захист навколишнього середовища.

Захист навколишнього середовища – це уміння відновлювати природну рівновагу в будь-яких екосистемах. Використання електрохімічних методів дозволяє створювати екологічно чисті виробництва.

Спеціалісти з технічної електрохімії працюють у всіх галузях промислового комплексу України.