This version of the page http://ua.korrespondent.net/sport/230517 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-25. The original page over time could change.
Кореспондент » Головна » Спорт » БК "Київ" потрібні тільки перемоги
bigmir)net  Пошта   Пошук:        
Шановні користувачі, це бета-версія сайту. Чекаємо на ваші відгуки
По-русски Українською
 Вхід   Реєстрація
Спорт

БК "Київ" потрібні тільки перемоги

7 декабря 2000, 15:38
uaSport.net Максим Гривачевський

11-12 грудня в київському Палаці Спорту відбудеться ІІ тур Північно-Європейської Баскетбольної Ліги розіграшу 2000-2001 року. Цього разу до Києва завітають кращі команди з Великої Британії та Голандіїї - "Харібо Лондон Тауерс" та "Конеско".

Лондон Тауерс" - головний клуб Великої Британії в останні роки. Щоправда, баскетбол не має тут великої популярності і перебуває на рівні напіваматорського виду спорту - головні гроші вкладаються в футбол. Всі британські клуби беруть участь у двох внутрішніх турнірах "Брітіш Прем'єр" та "Будвайзер Ліга".

Після декількох сезонів змагань у Кубкові Сапорти команда сповнена амбіцій стосовно цього сезону. Особливо після входження до Євроліги та NEBL. Стержнем політики нового власника команди Ріка Тейлора є всебічна популяризація баскетболу. Менеджери клубу докладають масу зусиль, щоб створити боєздатний колектив, який би був спроможний боротися з найсильнішими клубами Старого Світу. Завдяки їх заслугам, "Лондон Тауерс" має у своєму складі трьох гравців національної збірної Англії.

Ще одним кроком до популярності клубу було об'єднання з іншим столичним клубом "Крістал Пелес". Результат миттєвий - до Національного спортивного центру на зустрічі підготовчого турніру до сезону проти "Маккабі", Тель-Авів, "Бенеттон", Тревізо, "Црвена Звєзда", Бєлград приходило по 7000 глядачів, що цілком відображає ппопулярність "Лондон Тауерс" у столиці  Англії.

Після 5 ігор британці посідають 11 місце, маючи у своєму активі 2 перемоги (обидві на виїзді) над "Вентспілсом" та "Шауляєм" та програли лідерам - "Урал-Грейту", "Жальгірісу" та "Лєтувос Рітас".

В кінці 80-х голандська команда вже приїжджала до Києва. Тоді  "Діректбанк", а саме таку назву  мав клуб з невеликого голандського містечка Ден Хелдер, програв у Кубку Корача зірковому "Будівельнику", з Віктором Боженаром на чолі та Олександр Волковим  на майданчику. Сьогодні Волков вже в ранзі керівника БК "Київ" знову зустрінуться з командою з міста на північному морі, яка була їхнім суперником 10 років тому.

"Конеско" - дебютант Ліги і, крім того, єдиний представник своєї країни в ній. Протягом 10 років клуб не опускався в чемпіонаті країни нижче 3 місця і команда сповнена амбіцій стосовно виступів у NEBL, навіть якщо доведеться приділяти менше уваги внутрішнім іграм.

Перед початком сезону до команди повернувся колишній гравець "Хьюстон Рокетс" Сержі Цвіккер, який в останні роки був одним з найкращих баскетболістів Голандії.

У ІІ чемпіонаті Ліги "Конеско" десятий. Він програв "Вентспілсу", "Жальгірісу", "Урал-Грейту"  і обіграв "УСК Ерпет" та "Шауляй". 

Щодо господарів, то новий склад БК "Київ" вже показав свою боєздатність. Перші матчі у Північно-Європейської Баскетбольної Ліги кияни провели впевнено і тепер спеціалісти знову бачать їх серед фаворитів турніру. Команді до снаги поборотися за високе місце у турнірі. Після від'їзду основних гравців у провідні світові та європейські клуби, роль лідерів взяли на себе В'ячеслав Євстратенко, Андрій Лебєдєв, Дмитро Корабльов, Станіслав Балашов. У команди з'явився свій почерк, який притаманний тільки БК "Київ". Колориту в грі додає темношкірий легіонер - Шон Корнел, який вже адаптувався в команді і потихеньку завойовує місце в основі.

Щоб потрапити до play-off киянам потрібні тільки перемоги у цих іграх, адже ціла група команд, серед яких і БК має приблизно однакові шанси на вихід до другого раунду і кожне очко зараз на вагу золота.

Кияни йдуть на п'ятому місці після п'яти ігор. Наші баскетболісти виграли у "Дольфінса", "Грейт Денса" та "ЛМТ" і програли "Лєтувос Рітас" і "Вентспілсу".

Ігри БК "Київ" у ІІ другому турі збігаються за часом зі святкуванням 40-річчя Палацу Спорту. Баскетбол буде одним із заходів святкової програми.

11 грудня   

16:30 - передматчева прес-конференція учасників туру

18:00 - БК "Київ" - "Лондон Тауерс"

 

12 грудня   

16:00 - відкриття свята на честь ювілею Палацу Спорту

18:00 - БК "Київ" - "Конеско"

20:00 - святковий концерт зірок естради

Крім того, на глядачів очікують сюрпризи від спонсорів та організаторів туру: лазерне шоу від генерального спонсора Північно-Європейської Баскетбольної Ліги (NEBL) компанії "Vision international people group", безкоштовні напої від офіційного спонсора туру компанії "Оболонь" для всіх, хто придбає білети на гру (в обмін на контрольний талон від білета ви зможете вибрати собі той напій, який вам до вподоби), а також розіграш призів від спонсо
Версія для друку   Відправити другу   Лист редактору   Обговорити у форумi
Коментарі (0)
Додати коментар 
Додайте свій коментар
Змінити зображення
Якщо Ви не бачите зображення з контрольними символами, це означає, що у вашому браузері відключено підтримку графіки. Включіть її та перезавантажте сторінку.

Коментарів немає

Останні новини:

  • На Байконурі готуються до першого запуску в 2008 році   01:33
  • Прем'єр Італії Романо Проді подав у відставку   01:25
  • Соціальний працівник викрала спідню білизну пенсіонерки   01:15
  • Через страйк митників на кордоні з Польщею стоять тисячі машин   01:00
  • Пенсіонер помстився за кішку: розбито шість машин   00:47
Усi новини

Найбільш коментовані:

  • Точка зору: Нечесна гра  Коментарі (27)
  • Дев’ять українців проміняли Україну на Росію  Коментарі (20)
  • Завтра на Кореспондент.net відбудеться чат з Євгенієм Червоненком  Коментарі (15)   
  • У Криму мітингували проти НАТО і за союз із Росією  Коментарі (15)
ТОП-50 за коментарями
Погода
 
Валюта:
  1USD  5.05     1EUR 7.36

UkrJob - VIP Вакансии

Luxoft
Компания Luxoft является одним из признанных лидеров на рынке производства и ...
Melexis-Ukraine
Development and manufacturing of microelectronics
LKW Walter Internationale Transportorganisation AG
... лидер в области европейских грузовых перевозок
British American Tobacco Україна
Вritish American Tobacco Україна – це частина групи British American Tobacco, ...