This version of the page http://www.press.org.ua/news/78972 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-25. The original page over time could change.
На благодійному балу в Хмельницькому більшість обходиться без смокінгів і метеликів
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Магазины
Знакомства
Вход | Зарегистрироваться

На благодійному балу в Хмельницькому більшість обходиться без смокінгів і метеликів

A A A
Размер шрифта:
Під патронатом хмельницького міського голови Сергія Мельника відбувся Різдвяний благодійний бал. Задуманий як світський культурно-мистецький захід, він удруге проводився в органній залі обласної філармонії. На благодійні внески і кошти, виручені від благодійної лотереї та аукціонного продажу творів художників і майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, як і торік, планується купівля комп’ютерів для дітей-сиріт

      Бал відвідало близько двохсот хмельничан – представників влади, підприємництва та бізнесу, місцевого політикуму й мистецьких кіл. Тільки благодійна лотерея принесла, 5,7 тисячі гривень. Крім того, 6,5 тисячі додали п’ять лотів аукціону творів хмельницьких митців. А також на рахунок, з якого профінансують закупівлю комп'ютерів для дітей-сиріт надійшло понад 40 тисяч гривень. Тим часом на організацію благодійного балу затрачено близько двадцяти тисяч гривень спонсорських і бюджетних коштів. 
      - Мені доводилося відвідувати бали у Відні, які навіяли проведення танцювальних вечорів по всьому світу. Ну Відень є Відень: те, до чого ми тут намагаємося привчитися – смокінги, метелики – там вказує на людину високоосвічену, благодійну. І те, як це починається у Хмельницькому, свідчить, що тут скоро буде нічим не гірше, - розповів нещодавній стажист Віденської оперної школи Іван Березовський.
      Багата людина повинна ставитися до благодійності так, щоб інші громадяни вибачали її багатство. Найбільше виграшів у благодійній лотереї випало тим, хто придбав найбільше квитків – депутатові і бізнесменові Віктору Вікарчуку та заступникові міського голови Віктору Байдичу, який очолював бальний оргкомітет. Видно, найвпливовіші багатії міста ще не прагнуть „вибачатися” перед громадою за свої статки.
      Попри попередження у запрошеннях на елітарний захід щодо дрес-коду – темний костюм на білу сорочку з краваткою чи метеликом для чоловіків та святкові сукні для жінок, – не всім вдалося його дотриматися. На партнерах розквітлих серед зими хмельничанок переважали краватки. Більшість метеликів носили молоді люди з обслуговуючого персоналу та учасники ансамблів бального танцю, що послуговуються реквізитом. Втім, як у магазинах із бутіками, так і на речових ринках Хмельницького надзвичайно важко знайти чоловічу сорочку під метелик. Мабуть, вони ще не користуються попитом.

Хмельницкий 2008-01-20 15:30:59
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
бал  багатство  добродійність  аукціон  Різдво 
Статьи автора Михайло ЦИМБАЛЮК:

Оцените новость:

Рейтинг: 4
Голосов: 4
Просмотров:216

Михайло ЦИМБАЛЮК
8(096)5656879
Написать письмо автору

Добавить комментарий (5)
Руслан 20/01/2008 19:58 +2
Да супер благодійність! 6 з половиною тися з 300 осіб, то трішки більше 20 грн. з чоловіка. Справжні Хмельницькі багатії :) Серйозні комп"ютери вони придбають для дітей сиріт.
Таке собі зібрання базарної гопоти із чинушами казнокрадами виключно з метою власного піару та "пріобщєнія к свєтскому обществу".
Ответить
Борис Максимов 23/01/2008 17:02 0
Народ на бал пришел действительно скуповатый. В урне для пожертвований денежными купюрами только дно закрылось - если б это были выборы, то они, наверное, не состоялись бы. Базарная "гопота" не удосужилась даже посмотреть в сторону этого мероприятия. и это зря - может, показали бы бример добродетели. Да разве торгаши по статусу тянут на бывшего купца? Тушуются наверное, бедняги. Вот и приходится организаторам бала вдогонку за самим мероприятием напоминать разного рода денежным предприятиям города: перечислите, мол, а то громада не тянет пожалеть сирот и лишенных родительской опеки и удовлетворить их тягу к компьютерной грамотности. Не исключаю, что на добровольный счет для пожертвований якобы от благотворительного бала предприниматели, строительные компании и большие ВАТ да ЗАТ перечисляют деньги после заламывания рук. А что делать? Надо же собрать хотя бы сто тысяч, дабы не срамиться перед Украиной своей "базарной гопотой". Что ж еще может дать наш город со своим базаром?
Ответить
23/01/2008 17:39 0
Не проще было бы выделить 20-30 тыщ на покупку компьютеров из бюджета, а не устраивать весь этот цирк.
Ответить
Борис 23/01/2008 18:40 0
Ну, можно было б и деньгами - пусть идут в интернет-кафе сиротки наши. Конечно проще! Но можно и цирк, а еще лучше бал. В цирке просто смеешься, а на балу - со смыслом. Бал, я уверен, заставил многих задуматься. Смотрите, как завернул автор: "Багата людина повинна ставитися до благодійності так, щоб інші громадяни вибачали її багатство." И: " Видно, найвпливовіші багатії міста ще не прагнуть „вибачатися” перед громадою за свої статки." Разве в цике такое придет в голову?
Ответить
Модуль 22/01/2008 16:21 0
Як, мабуть, на превеликий жаль з'ясувалося, наша місцева еліта виявилася хуторянсько закомплексованою. Кажуть, чекали, поки їх розважатимуть. Негоже. Не хочу збиватися на Русланів цинізм, не хочу ображати тих, хто був на балу, але сподіваюсь, що наступного року на бал прийде таки більше представників справжньої еліти міста.
Ответить
Также в рубрике:
17:36Тернопілля і Хмельниччину об’єднають пам’ятником
17:30В библиотеке имени М. Л. Крапивницкого презентовали книги для незрячих и слабовидящих
17:00Фестиваль колядок на Бучаччині збере дітей
11:01Українські вишиті сорочки знову у моді.
10:57Пригодницькою казкою вчить дітей любити тварин вінницька письменниця Тамара Артем’єва
10:51Студентами були усі
10:13Усе місто прикрасили Новорічними гірляндами
20:18Випускникам обіцяють премію за оригінальну вишиванку
19:41Ім’я Юрія Гуреїва присвоять палацові творчості дітей та юнацтва
17:59Біля тернопільських замків поставлять вбиральні
Статьи автора Михайло ЦИМБАЛЮК:
20:17 Гандбол, вища ліга: жінки Хмельниччини четверті, чоловіки – п’яті
19:41 Ім’я Юрія Гуреїва присвоять палацові творчості дітей та юнацтва
17:07 Хмельницький письменник Микола Магера удостоєний ордена „За заслуги”
15:30 На благодійному балу в Хмельницькому більшість обходиться без смокінгів і метеликів
11:33 Композитор Микола Лукевич запалює хмельницькі зірки
18:55 У приміщенні Хмельницької облдержтелерадіокомпанії помер Заслужений вчитель
15:26 Нічия з «Факелом» відкинула волейболістів «Новатора» на третє місце
14:45 На Національну премію Шевченка претендують двоє хмельничан
13:44 Вихованці футболу Хмельниччини допомогли юнацькій збірній увійти до трійки дужчих
12:52 Звитяжці футболу на Хмельниччині є, досягнень немає