This version of the page http://www.press.org.ua/news/78264 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-25. The original page over time could change.
Уникають фатальних помилок підприємці, які поважають підлеглих і не бояться експериментувати
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Магазины
Знакомства
Вход | Зарегистрироваться

Уникають фатальних помилок підприємці, які поважають підлеглих і не бояться експериментувати

A A A
Размер шрифта:
Людині властиво помилятися, проте варто розрізняти "просто" помилки і помилки фатальні. Перші - неминучі при отриманні будь-якого досвіду, другі - корисного досвіду не дають, а тому краще їх уникати, стверджує тренер із бізнесу Андрій Носов


Уникнути фатальних помилок в бізнесі не так вже складно, досить дотримуватися простих правил, про існування яких знає кожен честолюбний менеджер, який ознайомився із  сучасними книгами про маркетинг і менеджмент, вважає психолог.
Інвестор – це не топ-менеджер
Бізнес – це не кохання, а тому для ухвалення правильних рішень незаангажований погляд - найкращий, переконаний Андрій Носов.
- Якщо ви суміщаєте роль інвестора і керівника компанії, долати в собі емоції буде непросто, - каже він. - Усі фінансові невдачі сприйматимуться дуже серйозно й емоційно. А це завдасть шкоди і нервам, і бізнесу.
Працюючи своїми грішми, людина не може ухвалювати рішення з позиції всієї компанії. А інтереси акціонерів і топ-менеджменту різняться часом дуже істотно, наголошує тренер.
- Якщо ж ви все-таки не готові уступити комусь пост гендиректора, постарайтеся “розвести” особисті гроші і активи компанії на рівні організації бізнес-процесів і фінансових потоків, - радить фахівець -. Так, скажімо, Карл-Хенрік Сванберг, президент компанії Ericsson є також її акціонером. Він вклав кошти в придбання акцій компанії при вступі на посаду, щоб продемонструвати свою упевненість в успіху. Проте, очевидно, що як директор він далеко не завжди прагне виправдати свої капіталовкладення як акціонера.
Ваш бізнес - це ваші люди
Одним з пунктів бізнес-плану має стати посадовий розпорядок компанії, вважає психолог.
- Оцінити, які фахівці вам потрібні і які посадові обов'язки виконуватиме кожен із них - непросто, - погоджується Андрій Носов, - але зробивши це одного разу, ви не будете ставити дурних питань претендентам під час співбесіди, а головне - твердо знатимете, що повинна робити кожна людина, яка одержуює зарплату у вашій компанії.
Перш за все, на його думку, це дозволить уникнути суб'єктивних оцінок. Психолог нагадав, що всі іноді відчувають абсолютно невмотивовану антипатію до певних людей, але не хочуть собі в цьому зізнаватися, а тому придумують різні причини, щоб цю антипатію виразити.
Підлеглі пам'ятають все
Спілкуючись зі співробітниками, завжди варто пам'ятати: кожне ваше сказане і навіть не сказане слово обдумуватиметься й аналізуватиметься. Відтак імідж, на думку тренера, краще вибрати наперед і, за можливості, не міняти.
- Зміни завжди викликають неспокій, - каже пан Носов. - У жодному разі не можна демотивувати співробітників, руйнуючи ілюзію особистого прогресу в кар'єрі. Пониження в посаді, зменшення зарплатні, погіршення умов праці, розширення кола обов'язків - все це призведе до того, що найпопулярнішими в офісі стануть сайти з пошуку роботи.
Якщо ви вирішили понизити когось на посаді, то психолог радить обіграти це, як перехід на нову, складну і відповідальну ділянку роботи, індивідуальний проект або щось подібне.
Думати краще наперед
Якщо у вас виникло бажання передати бізнес надійному керівнику і більше не займатися справами, постарайтеся припустити гірший варіант, радить пан Носов.
- Скажімо, під керівництвом цієї особи справа зачахне, конкуренти переможуть, постачальники, партнери і постійні клієнти почнуть шукати щось новеньке, - припускає психолог. - Тож варто ще раз оцінити вірогідність такого повороту і ухвалити рішення.
Насправді, випадки вдалого відходу від справ - не рідкісні. Так, власник мережі салонів «Зв'язковий», що в Києві, вже кілька років практично не цікавиться долею свого бізнесу. Тягар відповідальності несе надійний і компетентний фахівець.
Вам говорять - слухайте
Дехто думає, що добрі поради тому і безкоштовні, що нічого не коштують. Зовсім ні, переконаний фахівець. Адже у нас не завжди є можливість подивитися на ситуацію чужими очима, проаналізувати стан справ, спираючись на чужий досвід.
- Не варто відмовлятися від можливості осмислення проблеми з різних боків, - каже психолог. - Завжди слухайте поради, прислухайтеся до них якомога уважніше. Ви не зобов'язані все брати до уваги, але спробувати зрозуміти, що саме казав порадник, варто. Може, чужа думка доповнить або відкоригує вашу власну.
Не бійтеся помилок
Помилятися можна всім - не тільки власнику бізнесу, а й співробітникам його компанії.
Помилка - двигун прогресу, переконаний тренер.
- Якщо співробітники боятимуться помилок, ви ніколи не зможете зробити нічого видатного, - вважає пан Носов. - Адже єдиний спосіб не помилятися - це йти слідами конкурентів, користуватися перевіреними шляхами і не допускати навіть думки про інновації та експерименти. Проте всі гучні успіхи були результатом сміливих експерементів, а часом навіть - помилок. Проїхатися незнайомою дорогою може виявитися вельми корисним.
Колумб намагався досягти берегів Індії, а відкрив Америку, пеніцилін Флемінга так само, як і процес вулканізації гуми, з'явився в результаті невдалого досвіду. Нагадує психолог.
- Утім, середовище, в якому заохочують інновації, має бути дуже терпимим до помилок, - нагадує психолог. - Причому експериментуючи ми повинні навчитися пробачати, але ніколи не забувати того, чого помилки нас навчили. Тому варто помилятися частіше, щоб вчитися швидше і досягати успіху.
Отже, якщо бізнесмен прагне не просто спокійного життя, а реальних позитивних результатів, без помилок йому не обійтися. Головне – навчитися реагувати на все правильно і обертати собі на користь.

Тернополь 2008-01-04 10:50:30
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
бізнес  помилки  підлеглі  поради  Андрій Носов 
Статьи автора Надія НОВАК:

Оцените новость:

Рейтинг: 5
Голосов: 2
Просмотров:143

Надія НОВАК

Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
18:43На здійснення банківських операцій хмельницьким підприємцям виділили VIP-центр
17:47Кабельне телебачення у Тернополі подорожчає
17:07Чому за світло нараховують більше кВт, ніж спожили насправді
15:00Государственная налоговая администрация в Николаевской области научит заполнять декларации
13:44Вартість проїзду у тролейбусах зросте на 20%
10:44Тільки 16% вінничан у січні сплатили за тепло та газ
10:20Черги у вінницьких ощадкасах не зменшилися
18:56“Соціальні маршрутки” зняли через недофінансування
18:48Вклади принесе поштарка
17:56За рівнем безробіття Тернопільська область - друга в країні
Статьи автора Надія НОВАК:
12:05 Пальма росте на... даху тернопільського ресторану
18:08 Адміністрація Тернопільського міського ринку спростовує всі звинувачення підприємців і міської влади на свою адресу
18:44 Видатки, згідно із міським бюджетом-2008, зросли у всіх галузях
17:09 Керівництву Тернопільського міського ринку міськрада дала 10 днів “на роздуми”
17:10 Відомий тернопільський спортсмен потребує допомоги на операцію
14:09 Водії під час свят збивали пішоходів, наїжджали на рекламні щити, врізалися у дерева
10:20 Підприємці та відомі жителі Тернопілля щедріше жертвують дітям-інвалідам, немічним старим, навіть містам
15:59 Те, що іменини Марій і Степанів у календарі поряд, – невипадково
10:50 Уникають фатальних помилок підприємці, які поважають підлеглих і не бояться експериментувати
14:45 Настрій тернополян у 2007 році залежав від політики і... погоди