This version of the page http://borvisti.com.ua/523.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-24. The original page over time could change.
ЗАГАЛЬНЕ :: Колізії у сесійній залі довкола Княжицького озера Сайт газети ВІСТІ :: Новини Лівобережжя Київщини ::
www.borvisti.com.ua
Новини
Лівобережжя
Київщини
Головна Реклама Оголошення Журналістам та очевидцям Про нас Передплата Контакти Архів
РУБРИКИ:   БЛАГОУСТРІЙ   ДОВКІЛЛЯ   ЗАГАЛЬНЕ   КОРОТКИМ РЯДКОМ   НАБОЛІЛЕ   ПОДІЇ   ПРАВОПОРЯДОК   
Пошук
Бориспільську міліцію розігнано?          Собаки гавкають…          Хай живе країна порад?!          «Укрфінком» одягнув шапку-невидимку, а в наступ пішов Єлетін          Училась мудрості в Життя          Поховання через святкування          Розвиток Борисполя прирівняли до Запоріжжя та Дніпропетровська          «Я більше нікому не вірю»!          Влада піариться, а на місцях чуби тріщать          Директор Бориспільського міського центру спорту Микола Костянець: «Майстра спорту міжнародного класу ми виховали у підвалі»          На коменданта наметового містечка скоєно напад          Сійся, родися, жито-пшениця          Секрети успіхів від Марини Мошкової          Не важливо, від чого ти помер, важливо, для чого ти народився          ПЕРЕЯСЛАВСЬКИХ ДЕПУТАТІВ ЦІКАВИТЬ ТІЛЬКИ ЗЕМЛЯ          Різдвяні зустрічі у Броварах          ДВОРУКІ ЗВІРІ З РУШНИЦЯМИ Є СКРІЗЬ          Літературні скарби об’єднала «Альта»          11 відсотків хворих на туберкульоз усієї Європи проживає в Україні          Ущербна спадщина          

   ЗАГАЛЬНЕ   
   НАШІ НОВИНИ    

Колізії у сесійній залі довкола Княжицького озера

Коли «Вісті» друкували матеріал про загрозу, що нависла над Княжицьким озером, одним із небагатьох райських куточків Борисполя, він закінчувався майже на оптимістичній ноті: начальник управління містобудування та архітектури міста Борисполя Мирослава Степанівна Шкребтієнко повідомила, що термін дії рішення сесії Бориспільської міської ради на збір матеріалів погодження місця розташування земельної ділянки, виданого «ПМ Інвест» для облаштування кафе з літнім майданчиком і благоустрій озера, давно закінчився. Тож до найближчої сесії готуються документи на відміну згаданого рішення.

У ході підготовки до сесійного засідання з’ясувалося, що за законом немає потреби відміняти рішення, яке втратило чинність через закінчення терміну його дії. Зате, виявляється, спокійно можна продовжити дію рішення більш ніж через два місяці після того, як воно стало недійсним.
Саме така метаморфоза відбулася на грудневій сесії Бориспільської міської ради. Це питання не було внесено до основної частини порядку денного сесійного засідання. Воно стояло серед додаткових. Доводи Мирослави Степанівни стосовно того, що до «ПМ Інвест» у архітектури є запитання, що нині готується відповідь на колективне звернення жителів району поблизу Княжицького озера, які обурюються ставленням до їхньої зеленої оази, залишилися непочутими. Депутати під егідою фракції БЮТ, яка найактивніше підтримала це рішення, проголосували «За!». Доведеться поцікавитися у спеціалістів, чи справді законодавство дозволяє такі колізії?

А підприємству, яке сьогодні має право тільки на збір матеріалів погодження місця розташування земельної ділянки, варто було б дуже старанно зважити свої проекти і узгодити їх із навколишніми жителями заздалегідь. У Борисполі вже є приклад, коли мешканці зупинили будівництво багатоповерхівки, хоча забудовник уже пройшов усі три етапи виділення землі (і затратив чималі кошти).

А думку людей, які проживають поблизу озера, неважко дізнатися вже сьогодні. Готуючи матеріал про Княжицьке озеро, довелося поспілкуватися не з однією людиною, та й колективне звернення жителі не просто так підписували. У них наміри тверді: райський куточок на своєму озері вони відстоюватимуть до останнього.

Хочеться сподіватися, що без громадських слухань міська рада Борисполя не зробить більше жодного кроку щодо виділення цієї ділянки землі. Тим більше, що «ПМ Інвест» — це не єдине підприємство, готове взятися за благоустрій цієї місцевості. Можливо, це саме той випадок, коли можна оголосити конкурс, а «арбітрами» призначити місцевих жителів, які щиро вболівають за рідний куточок нашого Борисполя. Інакше можна дочекатися революції місцевого масштабу. Перші підвалини до «революційного вибуху» вже закладено…

Інна Кринична


Кількіть переглядів статті: 245
17.01.08 Собаки гавкають…
17.01.08 Хай живе країна порад?!
17.01.08 «Укрфінком» одягнув шапку-невидимку, а в наступ пішов Єлетін
17.01.08 Поховання через святкування
17.01.08 Розвиток Борисполя прирівняли до Запоріжжя та Дніпропетровська
17.01.08 «Я більше нікому не вірю»!
17.01.08 Сійся, родися, жито-пшениця
17.01.08 ПЕРЕЯСЛАВСЬКИХ ДЕПУТАТІВ ЦІКАВИТЬ ТІЛЬКИ ЗЕМЛЯ
17.01.08 Різдвяні зустрічі у Броварах
17.01.08 Літературні скарби об’єднала «Альта»
10.01.08 Ущербна спадщина
10.01.08 Національною безпекою України та її обороною керуватиме акушерка
10.01.08 У пошуках ділянки для музею…
10.01.08 ПРО ПАРАДОКСИ ТА ВІДНОСНІСТЬ РЕЧЕЙ
10.01.08 Великі родини зустрічали гостей
27.12.07 Чим запам’ятався броварчанам 2007 рік?
27.12.07 Кримінальна хроніка
27.12.07 Різдвяні морози. Реальність чи міф
20.12.07 Шоу для посла
20.12.07 Образа «старшого брата»
20.12.07 ЯК ВШАНУВАТИ ПАМ’ЯТЬ В’ЯЧЕСЛАВА ЧОРНОВОЛА?
20.12.07 У Борисполі — нові призначення
20.12.07 У Переяславі ялинка буде збірною — у лісі великих хвойних дерев майже не залишилося
20.12.07 Бориспільський районний соцзахист на 25 місці!
20.12.07 Знайомі незнайомці
20.12.07 Бровари перетворились на будмайданчик
20.12.07 Колізії у сесійній залі довкола Княжицького озера
20.12.07 Ви купуєте продовольчі товари
20.12.07 Інформація для хабарників: будьте пильними, вас можуть покарати!
20.12.07 Коли від випитого закипає кров…



   Коментарі до статті [6]   
 
1 Гість 21.12.07 11:41
Картина ужасающая!!! Для Борисполя такие места как Княжеское озеро и Комсомольское, действительно просто как райские уголки, эти места нужно беречь, как можно быстрей сделать все возможное для их сохранения. Конечно это стоит больших затрат, но это того стоит. То, что происходит сейчас это просто "беспредел" эти места так "засрали". А можна было бы летом купаться а зимой кататься на коньках. Не умеем мы беречь то, что дано природой.
 
2 Гість 23.12.07 08:35
 
3 Гість 23.12.07 08:46
1 Гость, ты забыл указать, что эти места давно являются приютом для "БОМЖЕЙ,НАРКОМАНОВ,АЛКАШЕЙ". Вот они чувствуют себя там хозяевами. Это касается в общем всего города, который "припудрен"только вдоль центральной улицы !!!!!!!!!!!!!!!!!
 
4 Гість 23.12.07 08:48

1 Гость, ты забыл указать, что эти места давно являются приютом для "БОМЖЕЙ,НАРКОМАНОВ,АЛКАШЕЙ". Вот они чувствуют себя там хозяевами. Это касается в общем всего города, который "припудрен"только вдоль центральной улицы !!!!!!!!!!!!
 
5 Гість 23.12.07 09:28
какашки чё молчим!!!
 
6 Donna Summer 22.01.08 12:18
Я за то, чтобы это Княжеское озеро отдать в частные руки и сделать платным вход на его территорию (не менее 5 грн в будни и 10 в выходные). Можно было бы сделать его месом рыбалки и семейного отдыха (шашлычки, спорт площадки, карусельки, лавочки, зимой каток и баня и никакого пляжа!) Кол-во отдыхающих должно быть ограничено, т.к. если допустить большое скопление людей, это может серьезно навредить ценной и редкой фауне: сама лично видела черепах и водяных крысок. То, что сейчас делается вокруг озера просто кошмар, до чего же наши люди невменяемы и не ценят такой красоты!!! Бедные зверушки лазают по грудам мусора, сердце кровью обливается!!! Власти бы хотя бы на крайний случай фонд поддержки местных оазисов сделали, нельзя оставаться равнодущниыми к такому варваству над природой!
   
Ваше і'мя
Коментар
 
 







   ОПИТУВАННЯ    

Untitled Document
Скільки вам років?  
16-20
46
 
20-30
107
 
30-50
31
 
більше 50
6
 
до 16
14
 
 
 
Всього проголосувало: 204  



   ЗАСТЕРЕЖЕННЯ   
   СТАТИСТИКА    
Коментарі до статей та думки гостей форуму можуть бути опубліковані на сторінках газети "Вісті.Інформація.Реклама". Адміністрація сайту не несе відповідальності за висловлювання користувачів сайту на форумах, у чатах та коментарях.
Розробка: Mokin.biz каталог сайтеговWarki.NET - софт, видео, музыка, картинки, обои, все для вашего компьютера