This version of the page http://www.zhu.edu.ua/ukr/university (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-23. The original page over time could change.
КПУ — Класичний приватний університет
 Головна сторінка            
 

КПУ

Класичний приватний університет заснований на приватній формі власності у 1992 р.

 

 

 

Засновником університету є громадянин України доктор наук з державного управління професор Огаренко Віктор Миколайович.

 

 

 

За час свого існування заклад пройшов шлях від новоствореного інституту державного та муніципального управління, розташованого у орендованому приміщенні, де головним чином викладачі - сумісники вели заняття зі студентами трьох спеціальностей до вищого навчального закладу, що має статус класичного університету, який постійно розвивається, має власну міцну матеріально-технічну базу, висококваліфікований професорсько-викладацький склад.

  Наказом Міністра освіти і науки України №542 від 21.11.2000 р. надано статус гуманітарного університету з назвою “Гуманітарний університет “Запорізький інститут державного та муніципального управління”, а 22.11.2007 р Міністерство освіти і науки України визнало його класичним університетом за статусом і затвердило статут уже Класичного приватного університету.

  Університет акредитований в цілому за ІV рівнем. Ще при створенні Класичний приватний університет ставив своїми основними завданнями виховання фізично здорового, духовно збагаченого, національно свідомого, інтелектуально розвинутого професійно підготовленого спеціаліста для незалежної України, який прагне оновлювати свої знання протягом усього життя.

  Університет є засновником Мелітопольського та Енергодарського інститутів державного та муніципального управління.
  Зараз на денному та заочному відділеннях інституту журналістики та масової комунікації, на факультетах управління, економічному, юридичному, іноземної філології, а також спорту, здоров’я та туризму готуються бакалаври за 24 напрямами, а також спеціалісти і магістри за 34 спеціальностями:

Напрями підготовки

Спеціальності

фізичне виховання

фізичне виховання

здоров`я людини

фізична реабілітація

туризм

туризм

готельне господарство

філологія

мова і література (англійська, німецька)

переклад (англійська)

літературна творчість

соціологія

соціальна робота

психологія

психологія

міжнародні відносини,

міжнародне право

журналістика,

журналістика

видавнича справа та редагування

видавнича справа та редагування

реклама і звязки з громадскістю

реклама і звязки з громадскістю

правознавство

правознавство

економічна кібернетика

економічна кібернетика

міжнародна економіка

міжнародна економіка

економіка підприємства

економіка підприємства

прикладна статистика

прикладна статистика

маркетинг

маркетинг

фінанси і кредит

фінанси

банківська справа

облік і аудит

облік і аудит

менеджмент

менеджмент організацій

менеджмент зовнішньоекономічної діяльності

інформатика

 

системний аналіз

системний аналіз і управління

програмна інженерія

програмне забезпечення автоматизованих систем

мікро- та наноелектроніка

фізична та біомедична електроніка

геодезія, картографія та землеустрій

 

державне управління (магістратура)

державна служба

специфічні категорії (магістратура)

педагогіка вищої школи

 

адміністративний менеджмент

 

управління навчальними закладами

 

прикладна економіка

 

бізнес-адміністрування

 В Інституті післядипломної освіти ведеться перепідготовка спеціалістів з 14 спеціальностей, та підготовка кваліфікованих робітників з новітніх фахів.
Розгортає роботу Інститут дистанційної освіти.
 В університеті працює факультет довузівської підготовки.
Випускники університету одержують дипломи державного зразка.
 Випускники університету користуються широким попитом, тому з низкою управлінських структур, організацій укладено угоди про систематичну підготовку кадрів. За даними обласного центру зайнятості не один випускник університету, на відміну від випускників інших вищих навчальних закладів області, не звертався з приводу працевлаштування.
  Університет у серпні 1999 г. розташувався у власному новозбудованому навчальному корпусі. Поряд розташований спортивний комплекс, навчальний корпус факультету здоров’я, спорту і туризму будівля школи-колегіуму, завершується будівництво нового навчально-лабораторного корпусу і запроектовано ще один. Центр інформаційних технологій з локальною комп’ютерною мережею, яка охоплює 8 комп'ютерних залів, кафедри та управлінські структури, і підключена до всесвітньої мережі INTERNET (комп'ютерний парк нараховує понад 600 робочих місць), видавництво з мінідрукарнею, університетська мініАТС, лінгафонний клас, бібліотека, читальні зали, лабораторії, спеціалізовані кабінети та світлі аудиторії - самий сучасний навчальний комплекс.
  Розпочалося навчання у коледжу при університеті, який стане дослідною базою для розробки шляхів співробітництва зі школами науково-освітнього комплексу, який об'єднує 3 наукових заклади та 154 навчальний заклади, у тому числі 10 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, 18 коледжів та технікумів, 122 загальноосвітніх заклади, 4 заклади професійно-технічної освіти.
  На 01.01.2008 р. заняття у 3895 студентів денного та 7987 студентів заочного відділення університету ведуть 365 штатних викладачів та 62 сумісники. Це сплав досвідчених вчених, педагогів, практиків та здібної молоді. Лекції читають 52 професори, доктори наук (у тому числі 32 штатних), 198 доцентів, кандидатів наук (у тому числі 168 штатних). В університеті відкрито докторантуру і аспірантуру 13 кандидатів наук працюють над докторськими та 291 викладач та аспірант - над кандидатськими дисертаціями. В університеті відкрито аспірантуру за 16 і докторантуру за 4 спеціальностями, діють 4 спеціалізовані ради із захисту кандидатських дисертацій. Вчені університету приймають активну участь у атестації науковців як члени спеціалізованих рад в інших вищих наукових та навчальних закладах. Тобто в університету створені умови для власного зростання наукового потенціалу. За підсумками наукової роботи за останні 3 роки захищено 83 кандидатських та 7 докторських дисертацій, 17 викладачів університету одержали вчене звання професора і 52 – звання доцента, опубліковано 36 монографій, 14 підручників та 86 навчальних посібників.
  За кадровим складом університет випереджає вищи навчальні заклади регіону і значно перевершує середні показники по Україні: 72,2% викладачів мають вчені ступені та звання, майже чверть з них - доктори наук, професори (1,29 доктора наук, професора на 100 студентів денного відділення при тому, що по Україні в цілому цей показник – 0,903). Сучасна матеріальна база і найновітніша література в бібліотеці (на придбання наукової та навчальної літератури у щорічно витрачається понад 100 тис. грн.), широкий доступ до обчислювальної техніки (понад 1 годину на добу може кожен студент користатися комп'ютером), практично всі викладачі щорічно мають наукові публікації.
  Науковці університету працюють над комплексною проблемою "Системні дослідження і моделювання складних соціальних, правових, економічних, природних та технічних систем і процесів". Ця проблематика відображена також в міжнародних, всеукраїнських та регіональних конференціях, які останнім часом щорічно проводяться в університеті. Щорічно проводяться “Дні науки в університеті”, в яких приймають участь до 400 науковців з різних регіонів України та зарубіжних країн. Також щорічно проводяться студентські конференції “Наука та вищи освіта”, в якій приймають участь 400-700 студентів університету, вищих навчальних закладів різних регіонів України, учні запорізьких шкіл, гімназій, ліцеїв.
  Тісні зв’язки підтримує університет з Національною юридичною академією України імені Ярослава Мудрого (тут навчаються в заочній аспірантурі три наших молодих викладачі), Національною академією державного управління при Президентові України, де два докторанти і один аспірант виконують дисертації з економіки та управління, Інститутом світової економіки та міжнародних відносин Національної Академії Наук України, Інститутом держави та права Національної Академії Наук України, де вже навчаються у аспірантурі наші випускники, які були залишені для роботи в університеті, Національним університетом ім. Тараса Шевченка; Національним технічним університетом України "КПІ", за угодою з яким науково-освітній комплексу університету увійшов до складу навчально-наукового комплексу “Нова освіта”, створеного НТУУ "КПІ"; Київським Національним економічним університетом, разом з яким при нашому університеті створено Центр підвищення кваліфікації та розвитку бізнесу; Запорізьким державним, Дніпропетровським національним та Дніпропетровським аграрним університетами. Університет має зв’язки із зарубіжними вищими навчальними закладами та громадськими організаціями, що приділяють увагу організації освіти, опікується процесами входження у загальноєвропейський освітянський простір.
  Університет видає наукові та науково-практичні журнали “Держава та регіони” у чотирьох серіях (Економіка і підприємництво”, “Право”, “Державне управління”, “Гуманітарні науки”), “Складні системи і процеси”, “Соціальні технології”, науковий збірник “Наука і вища освіта”, монографії, підручники, навчальні посібники та навчально-методичну літературу.
Створений у 1998 р. при підтримці Міністерства освіти України за договором з видавництвом Оксфордського університету (Oxford University Press) Міжнародний науково-методичний центр навчання англійській мові (директор центру доцент Латун Л.М.), де працюють півтора десятка досвідчених викладачів, більшість з яких доценти, кандидати наук, став основою для організації факультету іноземних мов для підготовки перекладачів і філологів та відкрив можливості для поглибленого вивчення англійської мови на всіх спеціальностях університету, а також придбання другої спеціальності. Зв’язки з Oxford University Press дозволяють Центру одержувати літературу, яка забезпечує найновіші методики вивчення іноземних мов. Укладено договір з Колчестерським центром навчання англійській мові (Оксфорд, Англія), у відповідності з яким наш університет та Міжнародний науково-методичний центр навчання англійській мові є представниками Колчестерського центру в Україні.
  В університеті діють також Науково-дослідний центр системного аналізу під керівництвом доктора фізико-математичних наук Бахрушина В.Є., де проводяться дослідження складних природничих, технічних та соціальних систем, Центр "Здоровий спосіб життя" під керівництвом професора Волкової С.С., яка багато років приділяє увагу розповсюдженню ідей валеології.
  За підтримкою Американської Асоціації Адвокатів в університеті створена і діє юридична клініка, де студенти надають безкоштовні юридичні консультації малозабезпеченим громадянам, пенсіонерам тощо.
Як філія Запорізького обласного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді діє “Студентська соціальна служба Гуманітарного університету”, яка надає безкоштовну допомогу сиротам, дітям з малозабезпечених сімей, іншим громадянам, які потребують соціальної допомоги.
  Велика увага приділяється в університеті методичному забезпеченню навчального процесу: в бібліотеці університету студенти завжди можуть знайти найновішу літературу зі своїх спеціальностей, на сайті “Virtuni” Інституту дистанційної освіти студенти можуть знайти необхідні методичні матеріали з дисциплін, які вони вивчають, знайти новини через Internet, а електронні версії методичних матеріалів також і в комп'ютерних залах.
  Університет уклав договори про сприяння підготовці спеціалістів та розвитку матеріальної бази закладу з обласною держадміністрацією, міськвиконкомом, правоохоронними органами області, органами місцевого самоврядування, торгово-промисловою палатою, підприємствами та організаціями, де наші студенти проходять практику. Університет є членом обласного союзу промисловців і підприємців “Потенціал”. За договором між університетом і облдержадміністрацією остання щорічно має можливість направляти по 30 дітей сиріт або дітей з малозабезпечених сімей на безоплатне навчання в університеті, а міськвиконкомом за таким же договором направляє щорічно на безоплатне навчання щорічно по 25 таких же дітей. Взагалі соціальна програма університету передбачає безоплатне навчання у першому семестрі та надання пільг в оплаті за навчання майже всім студентам так що середня оплата за навчання фактично на 25% менше оголошеної.
  Університет має відмінний спортивний комплекс та стадіон. Футбольне, баскетбольне та волейбольне поля, бігові доріжки, ігровий та тренажерні зали, плавальний басейн, душ утворюють чудові можливості для фізичного розвитку студентів. Баскетбольна жіноча студентська команда, футбольна команда, волейбольні команди, туристичний клуб – основа Спортивного клубу університету. В його задачі входять також розвиток інших видів спорту, фізкультурного руху, турбота про фізичний та духовний розвиток теперішніх та майбутніх студентів, пропаганда здорового способу життя, організація груп здоров’я та фізичної реабілітації.
  Велика увага приділяється культурній роботі зі студентами. Тут і змагання команд КВН, і інструментальні ансамблі, і художня самодіяльність і творчі вечори, і колективні відвідання театрів, концертів тощо.
До послуг викладачів та студентів спортивно-оздоровча база на березі Азовського моря (Бердянськ).
Широкі можливості відкриває утворення Науково-освітнього комплексу. Університет разом із Запорізьким торговим коледжем (наказ Міністра освіти України №325 від 03.09.98 р.) заснували науково-освітній комплекс з метою організації безперервної ступеневої освіти з запрошенням до комплексу загальноосвітніх та вищих навчальних закладів різного рівня та наукових установ.
  Робота науково-освітнього комплексу та університету, зокрема, спрямована на системний підхід до підготовки кадрів з урахуванням ступеневої системи освіти в Україні (молодший спеціаліст, бакалавр, спеціаліст, магістр).Одним з головних завдань комплексу є створення інтегрованих навчальних планів у системі “школа (гімназія, ліцей) – коледж (технікум) – університет”. В середніх загальноосвітніх закладах створено класи Класичного університету, головним завданням яких є організація профільного навчання та підготовка до вступу до університету. Узгоджено і затверджено у обласному управлінні освіти і науки експериментальні інтегровані навчальні плани та навчальні програми дисциплін для класів Класичного університету. Випускники навчальних закладів – учасників цього комплексу мають певні пільги

Підрозділи:
  •  Архітектурний ансамбль
  •  Аспірантура
  •  Напрямки підготовки
  •  Міжнародні зв'язки
  •  Правила прийому
  •  Наукові публікації
 
Сусідні розділи:
  •  Приймальна комісія "ЗИГМУ"
  •  Спортивный клуб
 

 

Останнє оновлення: 11.01.2008

 

Copyright © 1997 - 2008 Класичний приватний університет