This version of the page http://narodna.pravda.com.ua/politics/479616a5178de/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-23. The original page over time could change.
Віддай маяк. Не віддам! Ну..., то добре, розходимось. | Народна правда
  • UKR
  • RUS
  • Про проект Автори Правила Аудиторія Часті запитання
Пошук на сайті:




  • ЗАГАЛЬНА СТРІЧКА
  • ПОЛІТИКА
  • ІСТОРІЯ
  • ГРОШІ
  • ПОДОРОЖІ
  • ЗДОРОВ'Я, СПОРТ
  • КНИГИ, МУЗИКА, КІНО
  • СКРІЗЬ ЖИТТЯ
  • ГУМОР
  • ДИСКУСІЇ
  • ФОТО

RSS-стрічка найпопулярніших публікацій
RSS-стрічка останніх публікацій
Експорт публікацій

Рабыня Евдокия  0
ЖЭК-реаниматор.  0
Доработает ли премьер Юля-золушка до президентского бала?  3
Россия – вперед чи назад?  0
Єдиний у світі музей космосу у церкві  2
Диявол криється в дрібничках  7
Юрку, так не можна!  -1
"Народна правда"  Політика  Статті
маяк   Чорноморський Флот Росії   Україна   держава   протест   суд   політика

Віддай маяк. Не віддам! Ну..., то добре, розходимось.

Гетьман | 22.01.2008 18:15

7
Рейтинг
7


Голосів "за"
10

Голосів "проти"
3

6
Одне й теж дратує безрезультатністю. Наївні спроби вже не забрати, а привернути увагу до маяків українського чорноморського побережжя, які в порушення договору є у власності Російського Чорноморського Флоту, використовуються політиками без жодного практичного зрушення...українські-демонструють намагання, російські-гордяться "мощью великой державы".

Базування основної частини Чорноморського Флоту Росії в Криму з допоміжним в Новоросійську, регламентується міждержавним договорами України та Росії. Відповідно і всі дії російського чорноморського флоту аналогічно, включаючи і маяки захоплені ними. Українські ж політики, будучи при державній владі, тікають від цього питання. До електорату, звісно, кожен по свому звертається, але при офіційних зустрічах з високопосадовцями Російської Федерації одні відмовчуються, інші-запевняють "в своїй холопській вірності його величності московському царю сьогоденному".

Замість них на передовій опиняється Студентське Братство, що за успіх вважає збиту табличку, і судові рішення, які завідомо неможливо виконати, керуючись тільки їх приписами. Повторення своїх акцій Студентським Братством і назбирання купи невиконаних судових рішень про повернення українських об'єктів, захоплених Чорноморським Флотом Росії, складає чудовий привід для збирання урожаю політичної прихильності. Будь то чи відвертання уваги, чи підкріплення свого курсу: в кого декларативного захисту України, а в когось-вислужування перед Кремльом.

А маяки-станції в чиїх руках були, в тих же і залишаються. Як і будівлі суду, школи та інші об'єкти, захоплені і постворювані Чорноморським Флотом Росії на території Криму. Така військово-пропагандивна діяльність, з захопленням політичного і життєвого простору півострова, для українських влад 17-ти років Незалежності чогось теж поступається перед стратегічним партнерством з Північним Сусідом. Коли в русифікації і політично-агітаційній окупації не тільки Криму, а й інших регіонів України, Росія й бачить те стратегічне "партнерство".

Дивним чином такий стан речей ніяк не впливає ні на Студентське Братство, ні на методику прийняття невиконуваних судових рішень. Жодної зміни в підходах до справи з багаторазовою безрезультатністю теперішніх дій навіть в плані намірів не помітно. Наче процес протестування проти захоплення маяків російським чорноморським флотом є важливішим за ціль-повернення таких об'єктів Україні.

В результаті з часом реальність повернення маяків українській стороні стає все примарнішою. Виходить, що українська влада готова віддати українську власність і українську територію російській стороні, не звертаючи конкретної уваги на нагле забирання чи безпосередньо віддаючи з криком про "дружбу", всього лиш задля свого політичного затишку. А протестувальники і судові забирачі, захопившись процесом такої форми захисту українських прав, можуть лиш нагадувати про існуючі проблеми.

Правість їх сторони робить з них тих, які хоть шось роблять. Тільки цього "хоть шось" виявляється замало для хоть якогось результату. Так і тупцюються всі навколо цього "хоть шось" з надією, що влада зверне на це увагу. Але влада від року до року і від виборів до виборів виявляється турботливішою за інші речі, ніж прямий захист інтересів Держави.

Навіть більше того, різнопривладні політикани, кожну таку акцію з завідомо безрезультатною спробою забрати маяк чи ще щось, використовують як інформпривід. Новинний простір швидко заповнюється висвітленням подій навколо одного з маяків. Увага від інших процесів в країні відвертається, а каналам є що показувати замість розфусолювання наскучливих деталей про пташиний грип невідомо з якого птаха і т. п.

Електорати різних політичних сил в цей час отримують сигнал: хто хороший в цій стороні а хто-ні. Тобто для одних-хорошими автоматично стають ті, хто "за" забирання маяка, для інших-ті, хто "проти". При нагоді політики це в сує і так само безнаслідково згадають, отримуючи у винагороду додатковий аргумент для здобуття собі прихильності.

Проблема ж маяків і інших захоплених російською стороною об'єктів стає можливою при вирішенні питання з повернення всього майна Чорноморського Флоту Росії Україні. Тільки взамін відмовитись від претензії на частину Тихоокеанського і Балтійського Флоту Росії українська сторона не в змозі... Адже принципи ділення і договорів по Флотам початкових років Незалежності України основувались не на Незалежності Української Держави, а на колоніальності УРСР.

Ставлення це відчувається й по тепер. Україна ж, в лиці влади, підігрує офіційно такій формі стосунків по Чорноморському Флоту Росії і заграє моментами з виборцями внутрішніми підняттям питання по ньому.

Прикро тільки дивитись, коли Студентські Братчики віддають Українські Прапори в брудні московитські руки. Дозволяючи смердючій усмішці, що разом з небезпечно близьким паскудним дикунсько-московським поглядом, накидається на синьо-жовті барви Наших Знамен. Добровільно дарують Українські Стяги на затоптання грязними московськими чоботами до освяченої кров'ю українських патріотів і й так зневаженою нахальністю цих чобіт Української Землі. Ще й потім не соромляться показувати свою присутність при тому і наввипередки кричати-"це з моїх рук захладні московитські клешні вирвали Державне Полотно!". За що вибачитись би годилось і не допускати такого.

Про запічну українську владу, іншості якої в подібних питання непомітно, яка як тільки до них, то зразу ховається, й говорити тут нічого. Берегти Україну, в тому числі і у вигляді захисту територій і майна незручного, що належить Україні-це їх обов'язок. Але що там обов'язок, супроти мільйончиків і страху позбавитись корита.

І поки українські політичні декларативні захисники вичікують моменту щоб "пограти" на кривджені злісними москалями державних символів і наплювальне відношення до вимог української сторони, російська сторона знає своє.

На відміну від українського інформаційного простору, російський отримує дещо іншу картинку. Що добре помітно по ситуації в Генічеську Херсонської області:

Українські журналісти звертають увагу на крики "Росія", підтримуючих російську сторону. Російські ж звертають увагу на гасло цих же п'ятиколонників: "не дамо так поводитись з братніми слов'янами і відстоїмо російський флот";

Українські журналісти зауважують на багаторазові пікети і прийняті рішення судів проти російської сторони, виставляючи це наче спільні дії влади і громадян. Російські ж журналісти зрозуміло налягають на міжнародний контекст вирішення таких спорів, і оскільки на офіційному рівні такого спору нема, все списується на самоініціативність певної політичної групки;

Українські журналісти показують спокійно від'їжджаючого судового виконавця, який відпрацював як листоноша, і називають це кроками по поверненню маяків. Російські журналісти показують відстрілку мужніх командирів від наївного судового виконавця з лячною паперовою погрозою військовим, зауважуючи їх тримання себе в руках;

Українські журналісти розповідають про ображене міністерство транспорту, якого залишили майна у вигляді маяків. Російські журналісти розповідають про розвалений відвойований колись подібний маяк в руках українських транспортників;

Українські журналісти не показують, на відміну від російських, що маяки є важливими необхідними ланками для визначення положення в тому числі і в більшій мірі військових кораблів з зоною дії в Середземному морі. А також як оперативно ввели російську морську піхоту на маяк, остерігаючись наче силових спроб "студентів" відібрати маяки в часі маневрування на навчаннях російських кораблів в Середземномор'ї.

Запитання, "чиє українське чорноморське узбережжя і хто до нього має більше виключного доступу зараз", дає позитивну відповідь для російської сторони. Щоб було навпаки, треба не протести під воротами організовувати, коли всі звідкись знають про прибуття судового виконавця, а намагатись зробити повернення "маяків" політичною волею Держави.

  • Додати коментар
  • 6
  • Версія для друку
  • Код для блогу
Где купить дешевле?
Цифровые фотоаппараты
Мобильные телефоны
Стиральные машины
Кондиционеры
Мониторы
КПК (PDA)
Ноутбуки
DVD-плееры
MP3-плееры
Пылесосы
Холодильники
LCD-телевизоры

Ренесанс UA
Valeriy:
Ідея непогана:-), але затратна. Особливо із літаками...
Valeriy
Господи, да все делается элементарно. Отключить воду, электричество, ввести режим эпидемиологической опасности – щур, птичьий грипп, чума, холера. Провести учения с участием танков. Ежедневные полеты в районе маяков на вертолетах и самолетах (на малой высоте на сверхзвуке), поставить ГРУ большой мощности и т.д и.т.д. Вообщем сделать жизнь невыносимой, как на коммунальной кухне. Сами придут и отдадут, даже просить будут.
ANONIM
Не беріть до уваги суди. За вступ України в НАТО Росія поступить "адекватно". Виведе свій Чорноморський Флот з Криму і не буде більше оберігати кордони України.
ANONIM
Карткозак. А навіщо нам ВМСУ та їхній командор Тенюх Ігор? Виходить вони є дармоїдами чи самоїдами.
Веддаарди
Интересно, а не материться Гетьман умеет? Или это выше его способностей. Ну никак не может избавиться от фраз наподобие "брудні московитські руки". Видать, ну органически не может, блевать будет, если такого не напишет. Хотя очевидно же: когда решением суда какой-нибудь магазин отбирают – то это "рейдерский захват", а когда подобным судовым рейдерам автоматной очередью отвечают – это "затоптання грязними московськими чоботами". Комиссия по инвентаризации имущества работает с конца 2005 года. Не знаете, у кого результат спрашивать? Это комиссия двух МИДов, так что с украинской стороны ответственен Тарасюк-Яценюк-Огрызко. Сколько нашли незаконного имущества за два года? Нуль?
  • Всі комментарі
  • Додати свій коментар







Земля и люди

Vladimir | 8.01.2008 01:09
Ежедневно на свой почтовый ящик получаю спам с предложением научить способам покупки земли в обход моратория.
Отмена моратория на продажу земли сельскохозяйственного назначения отложена на неопределенный срок. Чиновники и политики одержали очередную победу, народ Украины опять проиграл.
Політика  |    мораторий  земля  рынок  цена 

Спасите жизнь Стёпе Жданову  41
Голосуємо за Народну Правду у нагороді UA Webstar 2007  40
ВО "Свобода"???  33
Моя маленька акція у підтримку української мови  30
Мордовороты в политике...и гордость  30
Хмельницький, Мазепа і шведи  29
"Собори душ своїх бережіть"  25
Ще не проспалась, Україно? Ч.2 (Евразійці у владі, релігії та медіа)   25
Вопросы-тесты для "квасных" и настоящих патриотов России  24
"Ті, що народжуються раз на століття, умерти можуть кожен день"  24

Юрій Самсон  1025
Олена Олійник  930
Странник  927
Гетьман  836
Олекса Косар  801
Кр-к  770
museum-ukraine  704
Eugene  649
Станіслав Овчаренко  633
Стрілець  579
Віктор Тригуб  559
Володимир  527
Всього 575 авторів



© 2007 - 2008, Народна правда
© 2007, УРА-Інтернет – дизайн і програмування

Передрук матеріалів дозволяється тільки за умови посилання на "Народну правду" та зазначення автора. Використання фотоматеріалів із розділу "Фото" – тільки за згодою автора.
"Народна правда" не несе відповідальності за зміст матеріалів, опублікованих авторами.

Технічна підтримка: support@narodnapravda.com.ua
Наші проекти:
Українська правда
Економічна правда
ТаблоID
Чемпіон
weblog.com.ua