This version of the page http://www.rpd.univ.kiev.ua/radio_el/navch_work.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-01-21. The original page over time could change.
РФФ КНУ ім.Т.Шевченка - Кафедра радіоелектроніки

Кафедра радіоелектроніки

   

Історія

Навчальна
робота

Наукова
робота

Видавнича
робота

   Історія
   Кафедри
   Наші лауреати
   Навчальні плани
   Фотоматеріали
   Абітурієнту !!!
   Аспірантура
   та Докторантура
   Традиції та свята
   РФФ.Live
   До 60-річчя Перемоги
   Міжнародні конференції
   Персоналії
   Деканат
   Благодійний фонд
   Online матеріали
   FaQ
   Болонський процес
   Вчена рада
   Методична комісія
   Адресник
   Країна Знань
   НТСА
   Первинна Профспілкова Організація
   Web mail

 
Почта | @univ.kiev.ua
Login
Password

НАВЧАЛЬНА РОБОТА

    Перед новоутвореною кафедрою було поставлено задачу викладання загальнотехніч-них курсів радіоелектронного циклу як на радіофізичному факультеті, так і на інших факуль-тетах університету (кібернетики, механіко-математичному, геологічному). Зокрема, студен-там радіофізичного факультету викладалися курси основ електротехніки (ст. викладач Бай-раченко І.В.), загальної радіотехніки (ст. викл. Рубльов А.Р.), радіотехніки й електронних приладів (проф. Є.Й.Фіалко). До цих курсів були створені відповідні лабораторні практикуми.

    Лабораторні практикуми кафедри розташовувалися в тісних, мало пристосованих приміщеннях.

    Справа істотно змінилася після переїзду факультету у 1975 р. до нового корпусу. В приміщеннях, наданих кафедрі, була створена ціла низка лабораторних практикумів:
    основ електротехніки, який згодом був перетворений на практикум з радіотехнічних кіл і сигналів (керівник - доц. Байраченко І.В.);
    загальної радіотехніки, згодом - основ радіоелектроніки (керівник - доц. Коломієць А.Р.);
    електронних приладів (керівник - асист. Кузнецова А.В.);
    імпульсної техніки (керівник - доц. Мойся Р.І.);
    електрорадіотехніки для студентів інших факультетів (керівник - доц. Коломієць Г.І.).
    За рахунок коштів госпдоговірних тем, які постійно виконував колектив кафедри, всі ці практикуми вдалося обладнати досконалими на той час радіовимірювальним приладами. Більшість названих практикумів успішно функціонує і досі.

    З 1974 р. викладання провідного для кафедри курсу лекцій із загальної радіотехніки взяв на себе проф. Левитський С.М. (згідно з новим навчальним планом факультету цей курс отримав з 1984 р. назву “Основи радіоелектроніки”). Тоді ж і кафедра змінила свою назву і стала називатися кафедрою радіоелектроніки. Курс основ електротехніки, який читав доц. Байраченко І.В., був перетворений на курс “Радіотехнічні кола і сигнали”. Ці два курси разом із курсом “Теорія коливань” (теперішня назва курсу – “Коливання і хвилі”), який читав проф. Левитський С.М., а пізніше – доц. Анісімов І.О., створили той блок нормативних навчальних дисциплін радіоелектронного циклу, який визначає специфіку навчального плану радіофізичного факультету.

    З приходом на кафедру в 1989 р. проф. Третяка О.В. під його керівництвом було започатковано цикл робіт, спрямованих на інтенсивне впровадження сучасних комп’ютерних та мережевих технологій для автоматизації фізичного експерименту та організаційної роботи на радіофізичному факультеті і в університеті. В 1989 р. на базі кафедри було організовано центр автоматизації наукових досліджень.

    У 1991 р. на кафедрі було відкрито спеціалізацію “Автоматизація наукових досліджень”, яка стала найпопулярнішою на радіофізичному факультеті. Протягом 1991-99 рр. викладачами кафедри було проведено велику роботу зі створення нових спеціальних курсів для бакалаврів і магістрів цієї спеціалізації. Великий внесок у цю роботу зробив, зокрема, проф. Погорілий С.Д. - відомий спеціаліст з питань програмування і створення інформацій-них комп’ютерних мереж, а також асист. Бойко Ю.В. Викладачами кафедри було проведено значну роботу зі створення україномовних підручників, навчальних посібників, задачників, методичних розробок до лабораторних практикумів для студентів спеціалізації “Автоматизація наукових досліджень”.

    Після того, як кафедра радіоелектроніки увійшла до складу кафедри напівпровідникової електроніки, остання стала забезпечувати викладання курсів радіоелектронного циклу. З 2002-03 навчального року це педагогічне навантаження було передано на кафедру фізичної електроніки, куди були переведені колишні викладачі кафедри радіоелектроніки Анісімов І.О., Кельник О.І., Левитський С.М. та Слюсаренко І.І.

  ©2007 РФФ    WEB Team