Тема “Дня”

 
Лариса ІВШИНА: Iдентичність і модернізація
Японські враження. (у двох частинах)
Акція "Дня"

 
Редакція представляє нову книжку їз серії "Бібліотека газети "День"
 
WEEKLY DIGEST
  • Редакція
  • Рекламодавцям
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№36, вівторок, 1 березня 2005

   четвер, 17 січня 2008 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а ШПАЛЬТА
ДЕНЬ УКРАЇНИ
ДЕНЬ ПЛАНЕТИ
ПОДРОБИЦI
ЕКОНОМIКА
СУСПIЛЬСТВО
СВIТОВI ДИСКУСIЇ
ТАЙМ-АУТ

Сторінка головного редактора

Острозький клуб

Вільний "мікрофон"

ПОТРІБНА ДОПОМОГА

Номінанти на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2008 року

ТОП-"net"

Літературний журнал

Перемога "Дня" в Євросуді

Гості "Дня"

Бібліотека "Дня"

Віртуальний музей

Фотоконкурси "Дня"

Головні теми

  Пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
березень 2005
Пн 
7
14
21
28
Вт
1
8
15
22
29
Ср
2
9
16
23
30
Чт
3
10
17
24
31
Пт
4
11
18
25
Сб
5
12
19
26
Нд
6
13
20
27
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
Як ви вважаєте, останнім часом Україна та Євросоюз





результатиархів опитувань
  Погода в Україні

Сьогодні

  вдень ....-2.......2

  вночі  ....-2.......0

  Курси валют

Офіційний курс гривні щодо
іноземних валют

 

100 доларів США    505.0000

100 євро                  751.7430

10  рублів Росії        2.0794

     
 
   
Російською
English
ДЕНЬ УКРАЇНИ
  версія для друку

РЕГIОНИ


ФОТО АВТОРА

Закарпаття зустрічає «гостей»

До Закарпаття прибув зведений загін внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ. 500 бійців базуватимуться в Мукачеві й стільки ж в Ужгороді. Офіційна версія мети такого підсилення місцевої міліції — очищення ринків від рекетирів, а кордонів — від контрабандистів. Координує дії загону нинішній заступник міністра МВС, добре відомий закарпатцям — генерал Геннадій Москаль. Підрозділ із Київського гарнізону житиме у військових містечках і пробуде в Закарпатті до 26 березня.

Богдан БАРБІЛ, Ужгород

Вимагають «дати»? Телефонуйте!

Іще під час свого представлення нинішній голова Житомирської облдержадміністрації Павло Жебрівський заявив, що для більш ефективної боротьби з хабарництвом буде організований так званий «телефон довіри», по якому можна буде повідомити як про корупційні, так і інші дії посадових осіб органів влади, пов’язані зі зловживанням службовим становищем. Сказано — зроблено. Наприкінці минулого тижня такий телефон у Житомирі запрацював. Щоправда працівники облдержадміністрації, які приймали дзвінки, констатують, що до 90 відсотків звернень було так би мовити «не по темі», тобто не пов’язаними з роботою тих чи інших чиновників або владних структур. Завідувач відділу взаємодії зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації Василь Стах (ця справа поки доручена цьому підрозділу) сказав «Дню», що від окремих звернень склалося враження, що люди просто або ображені на когось, або, не виняток, хочуть комусь нашкодити. Із дзвінків прийнято до розгляду п’ять звернень, два з яких стосувалися претензій щодо розпаювання землі, два — зловживань працівників міліції, скаржились люди також на сільського голову, який нібито небезкорисливо протегує місцевій хлібопекарні. На думку В. Стаха, телефон довіри як мінімум може послужити заходом превентивної дії, який дасть ефект в плані покращання ставлення чиновників до звернень громадян.

Місцеві скептики стверджують, що бажаної мети ініціатива губернатора не досягне, оскільки хабарі, як правило, дають і беруть без свідків, а учасники «угоди» не афішують її з огляду на відповідні статті Кримінального кодексу. Є і неявні форми підкупу чиновників. Оптимісти — навпаки, сподіваються, що підвищення ймовірності потрапити під пильне око того чи іншого свідомого громадянина хоча трохи зупинить посадовців від спроб погріти руки за рахунок «сидіння» в тому чи іншому кріслі. Моральний бік справи — тобто, чи не стає в даному випадку «телефон довіри» каналом для доносів, поки не розглядається. А може варто було б?

Валерій КОСТЮКЕВИЧ, «День»

На зорі інформатизації

За сценарієм найкращого бойовика розгорнулися наприкінці тижня драматичні події у комп’ютерному клубі на вулиці Проскурівській у Хмельницькому. «Близько п’ятої ранку двоє невідомих у масках увірвалися до закладу та, погрожуючи власникові й завсідникам, що заподіють їм лихо, зажадали від них, аби не рипалися. За переконливий аргумент щодо того, що можуть виконати свій намір, правило щось схоже на пістолет у руці одного з розбійників», — повідомив для «Дня» начальник центру громадських зв’язків управління МВС у Хмельницькій області Віктор Коверзюк. Постраждав не тільки власник комп’ютерного клубу, який залишився без 14-ти системних блоків і добової виручки. Зловмисники змусили і трьох завсідників (25, 19 і 16 років) викласти з кишень на столи все, із чим прийшли. Ті, звісно ж, не наважилися спокушати лиху долю — виконали вимогу. Розбійники «експропріювали» мобільні телефони, гроші, а в одного із них — і паспорт громадянина України. Це — перший розбійний напад на комп’ютерний клуб, який, мабуть, увійде в історію інформатизації міста.

Михайло ВАСИЛЕВСЬКИЙ, «День»

№36, вівторок, 1 березня 2005

версія для друку

Інші матеріали цієї шпальти:

  • Революція «на брудершафт»
  • Рівняння — на «Пору»
  • Названі пропагандисти українського
  • Технологія виконання скандалу, частина 2
  • Коротко / УКРАЇНА

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English