Номер 005 за 10.01.2008
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи є для вас Новий рік найприємнішим (найбажанішим) святом?
Так
Ні, для мене на першому місці - інше свято
На першому місці для мене Різдво
Важко сказати
     

«Ощадний» штурм
Третій день триває формування реєстру вкладників радянського Ощадбанку
Ярина МАТЧАК   

...Знадвору через запітнілі вікна проглядається незвична тиснява у святошинському відділенні Ощадбанку в Києві. Це вкладники хочуть повернути знецінені радянські гроші. У кожного в руках паспорт, ощадна книжка та довідка про присвоєння ідентифікаційного коду. Працівники банку, вбачаючи такий ажіотаж, переконують: зареєструють усіх, адже час видачі виплат необмежений. Та черги вкладників формуються задовго до відкриття відділення. Кожен поспішає бути першим.


Ти записався в Ощадбанку?
Оптимістичний і песимістичний розвитки сценарію повернення вкладів
Віталій ЧЕПІЖКО.   

Усі «ошукані» відразу після Різдва Христового мали прийти до офісів Ощадбанку і внести себе до реєстру його вкладників. Словом, підтвердити або поновити дані про наявність своїх коштів у цій фінансовій установі. Для цього треба мати: паспорт (копію перших чотирьох сторінок з пропискою), ідентифікаційний номер (копія), ощадну книжку (якщо немає, то протягом кількох днів, як «УМ» повідомили у банку, відповідні дані будуть поновлені). Після того залишається лише отримати тисячу гривень зі свого рахунку або використати їх за схемою, котру запропонує уряд (про це трошки нижче).


«Думав, що це протяги...»
Заступник Генпрокурора розповів «УМ» про те, як його намагалися прибрати за допомогою ртуті, розчиненої в повітрі робочого кабінету
Іван ЛЕОНОВ.   

Майже місяць Генпро­куратура мовчала про спробу отруїти одного з її керівників. Лише днями стало відомо, що на Різницькій порушено кримінальну справу у зв’язку з виявленням шкідливих випарів ртуті у службовому кабінеті заступника Генпрокурора Миколи Голомші. Дослідча перевірка виявила достатньо підстав для порушення кримінальної справи за ст. 348 Кримінального кодексу («посягання на життя працівника правоохоронного органу»). Приводом для цього стало звернення самого пана Голомші до Генпрокурора Олександра Медведька.


Плюс-мінус Київ
«УМ» підраховує втрати та набутки столиці в період з 1999 по 2007 роки: у стислому переліку ми називаємо те, що з’явилося у місті, і те, що було знищено або не завершено міською владою
Наталія ЛЕБІДЬ   

У Новий рік ми традиційно вступаємо з новими надіями. Зокрема, й на щойно обраний уряд. Щоправда, Юлія Володимирівна вже була при владі... Та вважатимемо, що під час першого пришестя вона не мала вдосталь часу, аби вразити столичну громаду (яка, між іншим, активно голосує за неї) особливо трепетним ставленням до пам’яток старовини та культурологічних, історичних чи естетичних проблем Києва. А проблем, до речі, накопичилось громаддя. Тож найперша мета цього матеріалу — актуалізувати історію столичних втрат і надбань за останні дев’ять років. Ми починаємо з 1999–го — року, коли Президентом був вдруге обраний Леонід Кучма, а на посаді мера Києва був Олександр Омельченко. Звичайно, що увесь масив подій неможливо відтворити на двох газетних шпальтах: торкнемось лише деяких із них, даючи принагідно свою оцінку — «плюс» або «мінус». А наприкінці спробуємо підбити деякі підсумки.


«Націоналізовані» діти
Мати, яку позбавили батьківських прав, змогла взяти себе в руки і повернути своїх дівчаток з інтернату додому
Ніна РОМАНЮК   

Випадок цей, що стався у Ківерцівському районі, справді неординарний. Бо всього по чотири–п’ять таких справ про повернення дітей у сім’ї, яких раніше позбавили батьківських прав, розглядають волинські суди щороку...


Без трьох відсотків президент
Саакашвілі, не дочекавшись офіційних даних ЦВК, запрошує Путіна на свою інавгурацію
Інф. «УМ»   

Учора о 12–й годині голова ЦВК Грузії Леван Тархнішвілі зібрав екстрений брифінг, щоб оголосити попередні результати позачергових президентських виборів: за підрахунками 97 відсотків бюлетенів, переміг Михаїл Саакашвілі. Екс–президент набрав, отже, 52,91 відсотка голосів грузинів. І хоч ЦВК оголосила опрацьовані дані з 3482 дільниць, не порахувавши бюлетені ще на 30 дільницях, на резюме виборчих перегонів це не вплине, повідомляє інформагенція «Новості–Грузія». Офіційні результати ЦВК обіцяє оголосити 13 січня.


В очікуванні на Індіану
Як Гаррісон Форд у джунглях із КДБістами кришталевий череп шукав та інші найбільш сподівані фільми 2008 року
Юлія КРУТОГРУДОВА   

Усі шанси стати найкасовішими зірками 2008 року мають Гаррісон Форд і Кейт Бланшетт. Адже саме фільм за їх­ньою участю — «Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа» — очолює рейтинги найбільш очікуваних стрічок нового кіносезону за результатами опитування американських любителів кіно. І з цим визначенням важко не погодитися. Пригоди Індіани мають багато старих шанувальників, а остання на цей час «серія» вийшла в прокат ще 19 років тому. Після того Гаррісон Форд (якому зараз уже 65) не збирався зніматися в ролі археолога–шибайголови. Але як опиратися, якщо режисер фільму — знову сам Стівен Спілберг, а продюсер та сценарист — Джордж Лукас?


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Світ
Економіка
Столиця
Суспільство
Минуле і думи
Здоров'я
Культура
Спорт
Зірки
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

16 січня, ср (НБУ)
1$ = 5,0500 грн.,
1Є = 7,5174 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2079 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ