Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
RSS | Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Започатковано проект Представництва Європейської Комісії, спрямований на забезпечення вільного доступу громадськості України до джерел інформації про ЄС

7 листопада 2005

У п’ятницю, 11 листопада, об 11.00, у приміщенні Представництва ЄК в Україні, Молдові та Бєларусі (вул. Круглоуніверситетська, 10) відбудеться семінар для бібліотекарів в рамках проекту “Центри європейської документації та регіональні бібліотеки”.

В рамках реалізації Інформаційної та комунікаційної програми Європейської Комісії Представництвом Європейської Комісії в Україні та Бєларусі започатковано проект “Центри європейської документації та регіональні бібліотеки”. Саме обласні та регіональні бібліотеки виступають в якості основного джерела інформації для українського населення.

Проект передбачає налагодження співробітництва між двома Центрами європейської документації, що відкриті в Україні, та обласними бібліотеками та спрямований на забезпечення вільного доступу до джерел інформації про ЄС широкого кола громадськості в Україні.

Метою проекту є сприяння регіональним українським бібліотекам у налагодженні ефективної системи поширення інформації та документації про ЄС та відносини Україна – ЄС. Участь у проекті беруть понад 70 бібліотек в обласних центрах та Автономній Республіці Крим.

Практична реалізація ініціативи включає в себе надання бібліотекам інформаційних матеріалів та розробку практичного посібника для бібліотекарів щодо організації роботи з інформаційними джерелами та матеріалами про ЄС, презентацію інформаційних кутків/осередків ЄС в бібліотеках. Проектом також передбачається розробка інтерактивного міжбібліотечного сайту з доступом до контактів та джерел документації та інформації про ЄС, в цілому, та по Україні, зокрема.

За додатковою інформацією прохання звертатися до пані Ірини Стаднійчук у Представництво Європейської Комісії в Україні (Irina.STADNIYCHUK@ec.europa.eu; тел: 253 30 20).

нагору