Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
RSS | Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

Конференція «Автономізація медичних послуг та запровадження контрактних відносин - головні складові реформи системи охорони здоров’я в України».

Київ, 19.09.2005

Досвід країн, де було здійснено реформування системи охорони здоров'я, показав, що одним з найскладніших завдань, які поставали перед медичною сферою, був перехід до ефективного менеджменту. Заснування автономних закладів охорони здоров'я та використання нових організаційних і фінансових моделей є першим кроком у розбудові реформованої системи охорони здоров'я. Контрактування, обчислення собівартості медичних послуг, ефективне використання наявних фінансових та інших ресурсів, вдосконалення якості медичних послуг стали ключовими елементами реформи охорони здоров’я всіх країн-членів ЄС та більшості пострадянських республік.

З метою презентації передових концепцій, практичних методів, інструментів запровадження контрактних відносин та заснування автономних закладів охорони здоров’я Проект ЄС «Фінансування та управління у сфері охорони здоров’я вУкраїні» 23-25 вересня 2005 року проводить в ГК «Ялта-інтурист» (м.Ялта) конференцію «Автономізація медичних послуг та запровадження контрактних відносин - головні складові реформи системи охорони здоров’я в Україні».

До участі в роботі Конференції запрошено представників Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства охорони здоров’я АР Крим, представників всіх обласних управлінь охорони здоров’я та закладів-постачальників медичних послуг обласного рівня з метою їх подальшого залучення до навчальної програми, яку буде організовано та проведено проектом у Києві, і яка розпочнеться у жовтні 2005 року.

Учасники конференції матимуть можливість ознайомитись з сучасними методами ефективного прийняття рішень щодо розміщення ресурсів, оптимізації менеджменту у сфері охорони здоров’я та запровадження інформаційних технологій. Крім того, вони зможуть долучитись до обговорення практичних результатів щодо автономізації та запровадження контрактних відносин, отриманих в пілотних регіонах проекту ЄС «Фінансування та управління у сфері охорони здоров’я в Україні» (Попільнянського району Житомирської та Золочівського району Харківської областей) з представниками відповідних органів влади обласного та районного рівня та оцінити можливості сприяння подібним змінам у своїх адміністративних дільницях.

Початок роботи конференції 23 вересня о 13.00.

Представникам ЗМІ за більш детальною інформацією звертатись до експертів проекту зі зв’язків з грмадськістю Любові Батіг та Наталії Лучшевої за тел.: (044) 525 32 83, 257 24 42, 8 050 334 66 50, 8 067 277 10 17

нагору